$
פרסום ושיווק

עיתונאי רשות השידור: "יישום תוכנית החירום יפגע בשידור הציבורי"

העיתונאים מבקשים מבית הדין לעבודה להוציא צו מניעה נגד שינוי תנאי עבודתם

יצחק דנון 08:3209.07.13

אגודות העיתונאים בירושלים ובתל אביב פנו לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים בטענה כי יישום תוכנית החירום ברשות השידור יגרום נזק כלכלי כבד ובלתי הפיך לעיתונאי הרשות ולשידור הציבורי. תוכנית החירום המחליפה בינתיים את הרפורמה הכוללת ברשות, מבוססת על ההנחה שבמהלך 2013 יחל יישום הרפורמה ובמסגרתה יופחת כוח האדם ברשות בכ־700 עובדים.

אמיר גילת יו"ר רשות השידור אמיר גילת יו"ר רשות השידור

 

אגודות העיתונאים טוענות שבמסגרת תוכנית החירום החליטה הרשות באופן חד־צדדי על שינוי תנאי עבודתם של העובדים, המבוססים על הסכמים והסדרים קיבוציים ארוכי שנים, ולכן מבקשות האגודות מבית הדין להורות על שמירת הסטטוס קוו ברשות השידור.

 

בבקשה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין אופיר טל ולואיז ספורטס, טוענות אגודות העיתונאים כי הצעת התקציב שהגישה הנהלת הרשות למשרד האוצר כוללת סגירת ערוצי שידור ופגיעה קשה בעובדים. בין היתר, נטען כי בעקבות השינוי יישארו עובדים רבים בבתיהם ויקבלו משכורת יסוד בלבד, לא ישולמו להם שעות נוספות, כוננויות, אש"ל ואחזקת רכב. אגודות העיתונאים טוענות כי כל זה נעשה בניגוד להסכמים בין הצדדים ומבלי שהתקיים איתן כל דיון. לדברי האגודות, זה כחמש שנים כל זכויותיהם של העובדים מוקפאות, ועתה "החליטה רשות השידור לממן את כל משאלותיה ורצונותיה על גבם של העובדים", שהפגיעה בהם מוערכת באלפי שקלים בכל חודש.

 

עוד נכתב בבקשה כי הנהלת הרשות החליטה על הסטת תקציב של 15 מיליון שקל לצורך הפקות חוץ, מעבר למחויב על פי חוק, ומנגד נדרש קיצוץ של 14 מיליון שקל בשכרם של העובדים. "החלת צעדים חד־צדדיים כעת תוביל למשבר קשה ביחסי הצדדים", נטען בבקשה, "משבר אשר ספק אם תהיה ממנו תקומה, והשידור הציבורי כולו עתיד להיפגע פגיעה אנושה".

 

מרשות השידור נמסר: "חבל שאגודות העיתונאים נזכרו לדאוג לנזקים הכבדים לשידור הציבורי לאחר שנים של גרירת רגליים וניהול מאבקים פרסונליים, ולא שעו לקריאות ההנהלה להתאגד ולהכניס את הסכמי הרפורמה לפועל. הנהלת הרשות מקווה שהאגודות יצטרפו למשימה ההכרחית להצלת השידור הציבורי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x