נחתם הסכם הרפורמה ברשות השידור. העיתונאים: "חתמנו בלב כבד"
במסגרת הרפורמה יפרשו כ-700 עובדים, יימכר נדל"ן וההשקעה בתוכן תגדל. יו"ר אגודת העיתונאים בת"א: "אין בכוחו של הסכם הרפורמה להביא להבראת רשות השידור"
- 5 חברי מליאת רשות השידור לארדן: "לסגור את רשות השידור"
- "שיטת גביית האגרה לא מתאימה לרוח התקופה"
- גלעד ארדן: "אבחן מחדש את הרפורמה ברשות השידור"
מטעם הרשות חתמו על הסכם הרפורמה היו"ר אמיר גילת והמנכ"ל יוני בן מנחם. מטעם אגודות העיתונאים חתמו יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים חיקה גינוסר ויו"ר אגודת העיתונאים בתל- אביב רותם אברוצקי. תחילת יישום הרפורמה הוא 1 ביוני, בעוד פחות מחודש, בכפוף כאמור לאישור ההסכמות הנוספות על ידי האוצר.
יישום הסכם הרפורמה שעלותו כמיליארד שקלים כולל פרישה מרצון או פיטורים של כ-700 עובדי רשות השידור, כמו גם יישום הסכמי שכר חדשים ברשות השידור והנהגת שעון נוכחות. במסגרת הרפורמה תרוכז פעילות רשות השידור בשלושה מוקדים והרשות תמכור נדל"ן שברשותה, כשהכסף ממכירתם ישמש למימון הרפורמה לצד הלוואות ומענקים שתעביר המדינה.
במסגרת הרפורמה אמורה רשות השידור להגדיל את ההשקעה שלה בתוכן, לרבות רכש הפקות מקור ישראליות, וכמו כן לשדרג את התשתיות הטכנולוגיות שלה בהיקף של 330 מיליון שקל.
לאחר החתימה, מיהר יו"ר אגודת העיתונאים בתל אביב רותם אברוצקי לשלוח לשר התקשורת גלעד ארדן מכתב ובו הוא מתריע כי הסכם הרפורמה המדובר לא יבריא את רשות השידור. "הערב, בלב כבד ולאחר לבטים קשים, צירפה אגודת העיתונאים תל אביב את חתימתה להסכם הרפורמה ברשות השידור", כותב אברוצקי. "בקליפת אגוז יאמר כי הההסכם שכה רבות דובר בו ושהוצג לעיתים כמתכון הפלא, האחד והיחיד להבראתה של רשות השידור הוא לא יותר מהסדר מימוני שתכליתו צמצום כוח האדם, מיקור חוץ, התחדשות טכנולוגית מוגבלת ויצירת 'שקט תעשייתי' מעוגן בהסכם למשך שבע שנים. בתוך כך, זו העת לומר בקול ברור, חד וצלול: אין בכוחו של הסכם הרפורמה שנחתם להביא להבראת רשות השידור או להבטיח את החזון הראוי שהצגת במכתבך מהשבוע שעבר, למנכ"ל וליו"ר רשות השידור ולפי אתה: 'מאמין ששידור ציבורי עצמאי, איכותי ובלתי-תלוי הינו חשוב וחיוני למדינת ישראל".
אברוצקי קרא לארדן להוביל צעדים שיובילו לשידור איכותי בישראל ביחד עם יישום הרפורמה, וביניהם תיקון חוק רשות השידור כך שהמערכת הפוליטית בישראל לא תהיה מעורבת במינוי מנכ"ל הרשות או יו"ר הרשות. כמו כן, קרא אברוצקי לארדן לפזר את מוסדות רשות השידור ולהדיח לאלתר את הנהלתה הנוכחית.
בכך הצטרף אברוצקי לחמישה חברי מליאת רשות השידור ששלחו בסוף השבוע מכתב לארדן, ובו הם קוראים לו "לסגור את רשות השידור ולבנות רשות שידור ציבורית חדשה, שתיווסד על פי מודל ועקרונות שונים מהותית מהנוכחיים". החמישה הוסיפו וכתבו לשר כי "איבדנו אמון ביכולתם של היו"ר וההנהלה הנוכחית להביא להבראת רשות השידור, אם באמצעות הרפורמה המדוברת ואם בדרכים אחרות".