כפי שהבטיחה: מגה מנהלת מגעים עם רשתות מתחרות למכירת סניפים
בין הגופים עמם נבדקה אפשרות למכירה נמנה רמי לוי, אך המגעים עמו לא הבשילו; הרשת השנייה בגודלה בישראל דיווחה על ההחלטה למכור 10 סניפים בדו"חותיה הרבעוניים, כעת ייתכן ומדובר במספר גבוה יותר
אלון רבוע כחול של דודי ויסמן מנהלת מגעים ראשוניים עם מספר גופים בתחום הקמעונאות על מנת לקיים את שהצהירה עליו בדו"חות הרבעון הראשון – למכור 10 סניפים מפסידים של רשת הקמעונאות מגה - הרשת השנייה בגודלה בישראל.
בין הגופים מולם נוהלו המגעים ניתן למנות את רמי לוי, אך המגעים לא הבשילו בין הצדדים וכרגע העסקה לא עומדת על הפרק. ייתכן כי קיימים כרגע גורמים אחרים בשוק הנמצאים בשלב מתקדם יותר של מגעים מול ויסמן.
כמו כן, ככל הידוע, לגופים שבחנו את העסקה הוצע מודל של שותפות או זכיינות להפעלת אותן נקודות מכירה מפסידות, מה שהרתיע גם מספר גופים פוטנציאליים מלהמשיך במו"מ. עם זאת, נראה כי המספר 10 סניפים שננקב בדו"חות הוא רק קצה הקרחון - וייתכן כי בסופו של דבר מגה תמצא את עצמה מעבירה מספר גדול יותר של סניפים להפעלה חיצונית או מכירה.
הבעיה הגדולה של ויסמן היא רשת חנויות מגה בול, רשת שככל הנראה פעילותה הפסדית. בדו"חות השנתיים ל-2011 ציינה אלון רבוע כחול כי בכוונתה לבצע שינוי בפורמט, אך לא ציינה על איזה שינוי מדובר. בדו"חות הרבעון הראשון כבר היה ברור שלרשת אין מנוס אלא לצאת מאותם סניפים, ושהחלופות העומדות בפניה הן סגירתם או מכירתם. סגירה של סניף תחייב את הרשת להוצאות נוספות, כך שמתווה של מכירה מועדף על מגה משמעותית.
המועמדים הטבעיים לרכישת הסניפים הן רשתות הדיסקאונט הקטנות יותר - כמו רמי לוי, כמעט חינם, אושר עד, ויקטורי ורשתות נוספות. כעת ידוע שמגעים התקיימו עם לוי, ולא ברור עם כמה רשתות נוספות.
מגה היא לא הרשת הארצית הראשונה שמנסה למכור חלקים מפעילותה. באוקטובר 2011 נחשף באתר "כלכליסט" כי נוחי דנקנר, בעל השליטה ברשת שופרסל, סיכם על מכירת השליטה לקבוצת ברונפמן-פישר-נואי. העסקה בסופו של דבר לא יצאה לפועל, והנהלת הרשת התחלפה במאמץ לשפר את התוצאות התפעוליות.
מי שבינתיים הביע התנגדות מוחלטת לכל מכירה הוא יו"ר ועד עובדי מגה, איל אלי, שהתייחס בהודעה לתקשורת לשמועה לפיה מדובר במכירת 40 סניפים: "במידה והבעלים של חברת מגה מנהל מו"מ למכירת 40 מסניפי החברה, הרי שמדובר במשא ומתן של גנבים בלילה ואין לנו, בוועד העובדים, כל כוונה להשלים עם צורה כזו של ניהול משא ומתן ללא שיתוף העובדים. במידה והעובדות הללו נכונות, אני מתכוון לזמן בהקדם אסיפת חירום של העובדים מתוך כוונה להשבית לאלתר את כל סניפי מגה ברחבי הארץ - ללא כל התראה מוקדמת. ידענו שהמצב במגה לא פשוט אבל לא העלנו על הדעת שההנהלה או הבעלים ינהלו מו"מ חשאי, באישון לילה, ללא שיתוף ועד העובדים. משא ומתן כזה נועד לכישלון מראש כיוון שאין כל סיכוי שוועד העובדים ייתן את ידו למכירת 40 מסניפי החברה. אני מודיע עכשיו להנהלת החברה ולבעלים לא ללכת בנתיב של התמודדות ישירה מול העובדים".
מרשת רמי לוי לא נמסרה תגובה. ממגה נמסר כי הרשת לא מגיבה לרכילויות.