קבוצת אלון חייבת למחזיקי האג"ח כ־2 מיליארד שקל
לקבוצה חובות בנקאיים המוערכים במאות מיליוני שקל, בעיקר לבנק הפועלים
אימפריית העסקים של דודי ויסמן ושרגא בירן מרוכזת בקבוצת אלון הפרטית. בקבוצה מחזיקים בירן וויסמן כ־53% באמצעות ביילסול השקעות ו־47% מוחזקים בידי ארגון הקניות של הקיבוצים, המיוצג על ידי יצחק באדר, המשמש כיו"ר הקבוצה. חברת האחזקות פועלת בישראל ובארה"ב דרך שלוש חברות־בנות
את רכישת השליטה ברבוע כחול ביצעה קבוצת אלון במשותף עם מתיו ברונפמן ושלום פישר ב־2003 תמורת 1.337 מיליארד שקל. די מהר התגלעה מחלוקת בין הצדדים, אשר לא חלקו תפיסות ניהוליות דומות. ויסמן הציע לרכוש את חלקם של ברונפמן־פישר, התהליך נעשה בשלבים, והושלם בתחילת 2007, אז רכשה קבוצת אלון את יתרת האחזקה (26.5%) לפי שווי חברה של 588 מיליון דולר. מאז רכישת השליטה, ועד יציאתם של ברונפמן ופישר, רבוע כחול חילקה דיבידנדים בסכום מצטבר של 865 מיליון שקל.
כדי לממן את פעילותה בתחילת 2007 גייסה קבוצת אלון אג"ח ממוסדות בהיקף של 1.8 מיליארד שקל צמוד למדד, בריבית של 5.35%. איגרות החוב מתחילות להיפרע בשמונה תשלומים שנתיים מ־2016 ועד 2023. בעקבות ההצמדה לריבית, חובה למוסדיים תפח כבר ביותר מרבע מיליארד שקל, ומסתכם כעת בכ־2.1 מיליארד שקל. מעבר לחוב למוסדיים, שאינו מובטח בשעבודים, לקבוצה חובות בנקאיים המוערכים במאות מיליוני שקל, בעיקר לבנק הפועלים, המממן הראשי של רכישת מניות ברונפמן־פישר, שזכה גם לבטוחות בצורת מניות קבוצת אלון ברבוע כחול.
בזמן שהחוב של קבוצת אלון המשיך לתפוח, ערך מניית רבוע כחול רק צנח. שווי המניה ירד מתחילת השנה בכ־40% וקרוב ל־80% מאז השלימה קבוצת אלון את רכישת השליטה ומסתכם בכ־624 מיליון שקל בלבד. איגרות החוב של קבוצת אלון מדורגות על ידי מעלות S&P כ־A יציב, דירוג שאושרר בנובמבר האחרון. שטר הנאמנות של מחזיקי האג"ח מעניק למשקיעים את האופציה להעמיד את איגרות החוב לפירעון מיידי אם דירוג החברה יירד מתחת לדירוג זה. הדבר היחיד שיוכל למנוע פירעון מיידי במקרה של ירידת הדירוג הוא רישומן של האג"ח למסחר - תהליך שהחברה החלה בו כבר אז. כעת נותרת בפני בעלי השליטה הדילמה בין הזרמת כספים משמעותית לחברה, שתמנע את הורדת הדירוג - לרישומן למסחר בזמן הקרוב.