בלעדי ל"כלכליסט": אבי צבי ויתר על רכישת מניות אביב גלעדי ברשת
מנכ"ל זכיינית ערוץ 2 דחה את ההצעה לקבל את מניותיו של גלעדי ללא תמורה, על רקע חובותיה המצטברים של רשת. זהו הגורם השלישי שאליו פונה גלעדי, שמנסה למכור את מניותיו זה כשנתיים ללא הצלחה
מנכ"ל רשת אבי צבי ויתר על הצעתו של אביב גלעדי להעביר לו את מניותיו ברשת ללא תמורה, כך נודע ל"כלכליסט". בחודשים האחרונים בחן צבי, מנכ"ל זכיינית ערוץ 2, את רכישת חלקו של גלעדי (20%) ברשת, לאחר שזה מנסה למכור את מניותיו ברשת זה כשנתיים ללא הצלחה.
גלעדי אינו מזרים כסף לרשת ואינו לוקח חלק בתשלום חובותיה למדינה (23 מיליון שקל) ולבנקים (כ־100 מיליון שקל). זאת אף שבעלי המניות בזכיינית מחויבים להזרים את חלקם היחסי בחברה. בעלי המניות הנוספים ברשת הם עופר מדיה בניהול אודי אנג'ל (51%), משפחת שטראוס (16%) ופולאר תקשורת (13%).
לא מצליחים להרוויח על הפקות הדגל
גלעדי מנסה למכור את מניותיו ללא תמורה, בגלל חלקו בחובות שצברה רשת. המנכ"ל צבי אינו היחיד שגלעדי הציע להעביר לו את מניותיו: קדמו לו פולאר תקשורת, המחזיקה אף היא ברשת, הדירקטור אורי שנער (לשעבר נשיא קשת) ולילך סיגן, שנכנסה בחודשים האחרונים לתפקיד סמנכ"לית אקטואליה בערוץ.
רשת נחשבת לזכיינית החלשה יותר בערוץ 2, ולאורך השנים צברה הפסדים רבים. מנכ"ל רשת אבי צבי אמנם הצליח לצמצם משמעותית הפסדים אלה בשנתיים האחרונות, אך הקיפאון בענף הפרסום השפיע על פעילותה של רשת כמו על כל הטלוויזיה המסחרית. דווקא בתקופה זו רשת משקיעה כסף רב בתוכן עם תוכניות "המירוץ למיליון" ו"The Voice" שאמורה לעלות בחודשים הקרובים - הפקות שעלותן עשרות מיליוני שקלים. גורם המקורב לבעלי המניות הביע ספק באשר לעתידה של הזכיינית: "אם מנכ"ל רשת לא רוצה לקבל מניות בחברה זה אומר הרבה על מצבה של הזכיינית".
המיזוג עם ערוץ 10 עדיין לא ברור
כפי שדווח ב"כלכליסט", באחרונה החלו גישושים למיזוג בין רשת וערוץ 10, שגם מצבו הכלכלי בכי רע. ברשת דורשים כתנאי מקדים למיזוג בין שתי החברות כי ערוץ 10 יגיע ללא חובות למדינה, העומדים על 60 מיליון שקל. ערוץ 10 צריך לשלם אותם על פי חוק עד סוף השנה. מנגד, גם חובות רשת עצמה מעיבים על המיזוג.
עתידו של ערוץ 10 מעורפל נוכח העובדה כי בעלי הערוץ לא מזרימים כסף, אין משקיע חדש ובנוסף נרשם קיטון של כ־40% בהיקף הפרסום. כמו כן, חברת החדשות של הערוץ אמורה לעבור מבית הוורד בגבעתיים לנווה אילן עד סוף השנה, מהלך שכרוך בהוצאות של 20 מיליון שקל.
לפני כשבועיים ביקש מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי מוועדת הכלכלה להכניס תיקון המתיר דחיית מועד התשלום מ־31 בדצמבר 2011, כפי שנקבע בחוק הרישיונות, לסוף 2013. הטענה היא כי מועד התשלום נקבע בסמיכות למעבר השוק מזיכיונות לרישיונות, ומשום שהדבר נדחה בשנה יש לדחות גם את מועד התשלום. חברי הכנסת שנכחו בדיון התנגדו לדחיית החובות, אולם בשבוע הבא צפויה להגיש ח"כ נינו אבסדזה (קדימה) לוועדת הכלכלה הצעה כתיקון עקיף לחוק הרחבת מערך עידן פלוס, שאולי יאפשר את דחיית תשלום חובות רשת למדינה.
מנכ"ל הרשות השנייה מנשה סמירה תומך בדחיית תשלומי החובות, בעיקר בשל המצב הקשה בשוק התקשורת עם ההאטה בפרסום, שהביאה לביטול הפקות. לטעמו, יש לדחות תשלומים שאינם קשורים לחובות התוכן.
אבי צבי ואביב גלעדי לא מסרו תגובה לידיעה.