ההשקעה בסוגה עילית: 243 מיליון שקל
דו"ח הרשות השנייה קובע: זכייניות הטלוויזיה המסחרית עמדו במחויבויות הסוגה העילית; ייתכן שרשת לא עמדה במחויבויות להפקות קולנוע
דו"ח הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו ל־2009 מעלה כי זכייניות הטלוויזיה המסחרית עמדו במחויבויותיהן בנושאי הסוגה העילית. על פי הדו"ח, קשת השקיעה בסוגה עילית 85 מיליון שקל, רשת השקיעה 81 מיליון שקל וערוץ 10 השקיע 78 מיליון שקל. שלושת הגופים יחד שידרו כ־400 שעות של תוכניות
בתחום ההשקעה בהפקות קולנוע, קובע הדו"ח, עמדו רק קשת וערוץ 10 במחויבויותיהם: כל אחד מהם השקיע 4 מיליון שקל בתחום זה. עם זאת, מחברי הדו"ח מציינים כי לאחר השלמתו עדכנה אותם רשת בדבר השקעתה בתחום הקולנוע הישראלי, וכי בימים אלה הרשות השנייה בודקת את הדיווח.
מהדו"ח עולה עוד כי כל הזכייניות ממצות עד תום את האפשרות שניתנת להן לשידורים חוזרים: הוראת הרשות מגבילה את הזכייניות לשידור של עד 20% שידורים חוזרים בין השעות 6:00 בבוקר וחצות הלילה (בין חצות ל־6:00 אין הגבלה). ברשת ובקשת עמדו בדרישות הללו, עם שיעור שידורים חוזרים של 19% ו־20% (בהתאמה), אבל בערוץ 10 ובטלוויזיה החינוכית חרגו מההיקף המותר בהוראה: 24% משידורי ערוץ 10 בשעות הרלבנטיות היו שידורים חוזרים, ובטלוויזיה החינוכית שיעור השידורים החוזרים מגיע לכדי 34%.
על פי דו"ח הרשות, המעבר למערך של שידור דיגיטלי (DTT) יחסוך לקופת המדינה 50 מיליון שקל, כאשר השידור האנלוגי יכובה.
הדו"ח מעדכן כי כבר ב־2009 השלימה הרשות את שלב א' של הקמת מערך ה־DTT עם הפעלת משדרים ב־15 אתרי שידור ברחבי הארץ. על פי ההתקדמות, מחברי הדו"ח מעריכים כי על אף שהמדינה הקצתה לרשות השנייה 75 מיליון שקל להקמת מערך ה־DTT, נכון להיום צפויות עלויות ההקמה להגיע רק ל־60 מיליון שקל. יתרת התקציב תועמד לטובת הרחבת המערך או תוחזר למשרד האוצר, בהתאם לקביעת שר האוצר ושר התקשורת בתקנות.
נוסף על כך, הרשות השנייה מעריכה בדו"ח כי עד פברואר 2011 ייסגר השידור האנלוגי, ולאחר מכן יורחבו שירותי השידורים הדיגיטליים על ידי הוספת ערוצים ושילוב טכנולוגיות מתקדמות.