ממקיאטו לסמבוסק: המתחרים נוגסים במיקומים של קופי בין
הסניף ליד גן העיר בתל אביב הושכר למאפיית אבולעפיה, ורשת סקואלה תפתח סניף בלונדון מיניסטור. סניפי הרשת המשיכו אתמול לפעול כרגיל
"יש הרבה מתעניינים ברכישת סניפי קופי בין", כך אמר ל"כלכליסט" עו"ד איל פלום, המייצג את רשת קופי בין העולמית. לדברי פלום, במהלך סוף השבוע פנו אליו גורמים מעוניינים רבים, בהם מתחרים שמתעניינים ברכישת סניפים במיקומים אטרקטיביים, וזכייני סניפים של קופי בין שביקשו לברר בנוגע לרכישת הזיכיון כולו או לגבי רכישת סניפים ספציפיים.
פלום הוסיף כי בכל מקרה, ההתקשרות עם חברת סיטי פוד שבבעלות דני ורנר - הזכיינית הנוכחית של הרשת בישראל- לא תימשך. "לקופי בין העולמית אין כרגע אג'נדה לנטוש את ישראל, אבל אם האפשרויות הן סיטי פוד (הזכיין הנוכחי בישראל) או אף אחד, אני מעדיף שזה יהיה אף אחד", הדגיש פלום.
"ניסיון הרשת העולמית בישראל הוא כזה שהיא מאוד תיזהר בהתקשרות הבאה שלה עם זכיין אחר. אבל עם זאת, מבחינת החברה העולמית כל האפשרויות על השולחן, ונהיה מוכנים לשמוע ולנהל משא ומתן עם גורמים שונים וביניהם זכייני משנה של קופי בין".
לחלק מהסניפים יש כבר הסכמים עם בעלי עסקים חלופיים. ל"כלכליסט" נודע כי השטח של חנות קופי בין ברחוב אבן גבירול בסמוך לגן העיר בתל אביב, הושכר למשפחת אבולעפיה שתפעיל מאפיה על מחצית מהשטח של הסניף ותשכיר בשכירות משנה חלק מהסניף לעסק אחר. עוד נודע, כי בלונדון מיניסטור אמור סניף קופי בין להיסגר במהלך חודש ספטמבר ובמקומו ייפתח קפה סקואלה, רשת בתי קפה שמפעילה כיום שני סניפים בנתניה ובתל אביב ברחוב קינג ג'ורג'.
"היזמים היו רחוקים מהלקוח"
גם רשת קפה קפה מתעניינת במיקומים של סניפים ואף בקבלת זיכיון על חלק מהם. "יש לי כוונה לפנות לעו"ד של קופי בין העולמית", אמר רונן נימני הבעלים של רשת קפה קפה. "לאחרונה פנינו לזכיין של הרשת ברחוב יפו בירושלים שיש לו סניף מצוין, אבל הוא סירב להחליף זכיון לרשת אחרת".
לדבריו, "יש לקופי בין סניפים במיקומים טובים ובקונסטלציה אחרת הרשת יכולה לעבוד מצוין. אם הרשת העולמית תהיה מוכנה להתגמש בנושא הקולינרי ולהתאים אותו לטעם הישראלי, זה בהחלט יכול היה לעניין אותי לקבל זיכיון על מספר סניפים". גורם המקורב לרשת ארקפה אמר אף הוא כי הרשת מעוניינת במיקומי סניפים ולא בזיכיון.
"מאוד כואב וחבל", אמר אילן שנהב, לשעבר הבעלים של רשת אילנ'ס, וכיום יועץ לעסקים בתחום המסעדנות. "אני מאוד מאמין שהעסק הזה היה חייב להצליח בארץ. המסקנה שלי מהסיפור היא שאתה לא יכול לנהל רשת קפה מבלי שאתה מחובר ללקוח. היזמים שהיו הם יזמים-מנהלים שהיו רחוקים מהלקוח. הם הביאו את זה בתור השקעה. חסר לי ברשתות כיום נושא הערך האישי".
חברת סיטי פוד לא נענתה לדרישת הרשת העולמית לסגור את כל הסניפים עד אתמול. סניפים שכתבי "כלכליסט" ביקרו בהם נשארו פתוחים והעובדים בהם טענו כי לא נאמר להם דבר על הסגירה המתקרבת. לדבריהם, הפעלת בתי הקפה השוטפת - כולל הזמנות מספקים, נמשכת כרגיל. ברשת העולמית צופים להיענות לדרישת הסגירה תוך כמה ימים, אחרת יפנו לקבלת צו בית משפט לסגירה כפויה. בחברה העולמית טוענים כי בעלי סיטי פוד, דני ורנר, דני הרשקוביץ ואברהם קמינסקי, הפרו את ההסכמים עם קופי בין העולמית, וזאת למרות התראות ובקשות לתיקון הליקויים ששלחה הרשת. מחברת סיטי פוד לא נמסרה תגובה.