מנכ"ל yes: "הציבור רואה את הטלוויזיה שלו איפה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה"
עימות בין רון אילון ליו"ר מועצת הכבלים והלווין, ניצן חן, בכנס התקשורת של המי"ל. אילון: "הרגולציה מבחינה שהחולה נמצא במצב קשה רק כשהוא גוסס". מנכ"ל הרשות השנייה: "לא לכפות חבילה צרה בכבלים והלווין"
"הרגולטור עומד לצאת מהעסק, ואלו חדשות טובות, אבל החדשות הרעות הן ששוק הטלוויזיה יכול לקרוס עד שזה יקרה", כך לדברי רון אילון, מנכ"ל yes, בדיון בנושא הרפורמה בשוק השידורים שנערך הבוקר בכנס התקשורת של המי"ל. "HOT איבדה ברבעון הראשון של השנה 12 אלף מנויים, והם לא הצטרפו ל-yes,
יו"ר מועצת הכבלים והלווין, ניצן חן, אמר בדיון כי הוא שמח שהרפורמה בתחום השידורים חוזרת כעת לעיצוב מחודש, לאחר שמשרד האוצר משך את הצעתו בנושא בשבוע שעבר. "לא לילד הזה פיללנו, ויש עוד צורך להכניס ברפורמה שינויים לא מעטים", אמר חן. באשר לתחזיותיו של מנכ"ל yes באשר להשפעות האינטרנט על הצפייה בטלוויזיה אמר חן כי "אלו זעקות של זאב, זאב, ואנחנו לא רואים עדיין מתחרה לטלוויזיה הרב ערוצית". אילון מיהר לענות לחן באומרו כי "הרגולציה מבחינה שהחולה נמצא במצב קשה רק כשהוא גוסס".
מנכ"ל הרשות השניה, מנשה סמירה, צידד בעמדתו של חן וטען כי "עם ישראל עוד לא רואה טלוויזיה באינטרנט, והטענות שמועלות לגבי העיוורון כביכול של הרגולטור לגבי השפעת האינטרנט מתעלמות מהעובדה שרוב העם רואה טלוויזיה בטלוויזיה. ברור שאנשי העסקים שמעורבים בתחום מעדיפים שלא תהיה רגולציה, אבל הרגולציה היא לטובת העם, לא לטובת הרווחים של החברות".
סמירה טען כי איחוד מנגנוני ההסדרה על תחום השידורים בישראל, דהיינו ביטול ההפרדה בין מועצת הכבלים והלווין והרשות השנייה, יכול להתנהל במקביל להקמת רשות התקשורת ולהשתלב בה בהמשך, ועיכוב מהלך זה מקבע את המצב הבעייתי של התחום כיום.
סמירה אמר כי הוא מודאג מהעובדה שעיקר תשומת הלב בהקמת רשות התקשורת נוגעת לתחום תשתיות התקשורת, בעוד תחום התוכן חייב לקבל התייחסות משמעותית ברשות שכזו. "בישראל צופים בערוצי הברודקאסט בשיעור שאין לו אח ורע בעולם, ואנחנו צריכים לקחת את העיקרון הזה, של 'הצפיה ביחד' גם כאשר אנחנו חושבים על דמות עולם השידורים בעתיד ורשות התקשורת שתפקח עליו. הרגולטור אחראי לא רק לעיצוב תשתיות השידורים והתקשורת אלא גם לתכנים שהצופה נחשף אליהם, ובשביל זה, בין השאר, אנחנו קיימים", אמר סמירה.
סמירה טען בדיון כי אין טעם לכפות חבילה צרה של ערוצים על חברות הכבלים והלווין, כיוון שסביר להניח שהללו יציגו חבילות שכאלה כתחרות למערך השידורים הדיגיטליים DTT, שפריסתו צפויה להיות מושלמת בשבועות הקרובים. "יש להצטייד באורך רוח ולא לנקוט בפעילות נמהרת, ואני מעריך שבתוך שנתיים ממילא החברות יאלצו להתמודד בעצמן מול ה-DTT והלקוחות יקבלו אפשרויות נוספות".