מוטי שקלאר: אני לא מתכוון להמשיך לקדנציה נוספת
הדברים נאמרו בפאנל בנושא "השידור הציבורי לאן?". לדברי גדי סוקניק, שהשתתף אף הוא בפאנל "הרשות רקובה מיסודה ולכן אין לה סיכוי ותקומה לא משנה כמה רפורמות יהיו"
"אני לא מתכוון להיות בעוד 5 שנים ברשות השידור. עוד שנה וחצי מסתיימת הקדנציה שלי ואני לא אמשיך לקדנציה נוספת", כך אמר מוטי שקלאר מנכ"ל רשות השידור בפאנל שנערך במרכז הבינתחומי שעסק בעתיד "השידור הציבורי לאן?".
בפאנל השתתפו בנוסף לשקלאר, יצחק ליבני, לשעבר מנכ"ל
ניתן לייחס את אמירותיו של שקלאר לשורת המאבקים שנתקל בהם לאחרונה וביניהם דבריו הקשים של חבר הכנסת אילן גילאון (מרצ) כנגד שקלאר, בוועדה לביקורת המדינה, זאת לאחר שהדו"ח בנושא רשות השידור הועבר לבדיקת מבקר המדינה.
גילאון הטיח בשקלאר כי "רשות השידור נמצאת בידיים חפיפנקיות במהלך ואף הוסיף, "אולי אתה לא האיש הנכון להיות שם". בנוסף לאחרונה העלו דרישה לבדוק את מנויו של קלאר נוכח כך שאין לו תעודת בגרות טענה שהופרכה על ידי שקלאר.
במהלך הפאנל נשאל שקלאר האם תהיה רשות שידור בעוד חמש שנים ועל כך הוא ענה כי במידה ולא תהייה רפורמה לא תהיה רשות שידור. לשם קיומה הוא מנה 3 תנאים הכרחיים האחד תקציב עצמאי לרשות השידור, השנייה הפנמה של שינויים טכנולוגיים והתאמה לתחרות והתנאי השלישי הבנה שהחברה הישראלית השתנתה ויש צורך בבידול של הערוץ הראשון מבחינת תכנים.
שקלאר הדגיש שהוא אינו מתכוון להתחרות ברייטינג בתוכניות דוגמת האח הגדול, אבל הציבור מחפש גם תכנים אחרים עם ערך מוסף, והציבור צופה היום בערוץ אחד ובמידה ויהיה שיווק נכון של התכנים ויחולו שינויים בערוץ נוכל לתת להם מענה.
"אנחנו שוחטים כל ערך קולקטיבי והופכים להיות אוסף של פרטים" אמר שקלאר בהתייחסו לשינויים בחברה הישראלית. "הערוץ הראשון נותן תכנים שהם שיקוף המהות שלנו כחברה". עם זאת ציין באופטימיות, כי "ישנה ריאקציה לתוכניות המשודרות בערוצים המסחריים ויש כאלו המחפשים אלטרנטיבה - ערוץ שידבר בשפה של משמעות מעבר לריגושים מקומיים".
יצחק ליבני אמר במהלך הדיון כי הוא מאמין בשידור הציבורי, אשר לא תלוי בפרסומות ואם הוא עשוי נכון הוא מסוגל להפגיש אותנו עם החיים והבעיות האמיתיות של החברה". עוד אמר ליבני, "לכאורה הייתי צריך להיות מיואש כי היו הרבה וועדות שעסקו ברפורמה של רשות השידור אך עד היום אף אחת לא התקיימה, אבל אני מאמין שיש סיכוי אמיתי לשידור הציבורי". הוא התייחס לזמן כהונותו כמנכ"ל רשות השידור ואמר, כי זו היתה תקופה כמעט בלתי אפשרית בשל המאבקים הבלתי פוסקים ולכן אין הוא זוכר אותה כתקופה טובה בקרירה שלו.
איילה חסון אמרה במהלך הדיון כי כיום אין הצדקה לאגרה והסבירה את זה בפיזור הכספים של כספי הציבור אשר מופנים למשכורות ולא להפקות מקור ושיפור הציוד הטכנולוגי הארכאי, שלא מאפשר תחרות הוגנת מול שאר הערוצים וכמו כן ציינה את השיווק הבעייתי של הערוץ.
גדי סוקניק, שעבד 17 שנה ברשות השידור לא זוכר לה חסד, ומציין כי גם אחרי תקופה ארוכה זו הפנסיה שלו תעמוד על 2,000 שקל בלבד. לדבריו, "הרשות רקובה מיסודה ולכן אין לה סיכוי ותקומה לא משנה כמה רפורמות יהיו. הרשות הפסיקה למלא את תפקידה ולכן הציבור לא נמצא בערוץ 1". עם זאת ציין סוקניק כי העבודה העיתונאית היא אותה עבודה עיתונאית כמו בכל ערוץ אחר.
במהלך הדיון דיברו המשתתפים על מידת המעורבות של הפוליטיקאים ברשות השידור וכולם הסכימו כי צריך לעשות לכך סוף. לדברי ליבני, " צריך לנתק את הפוליטיקאים מהמינויים ברשות השידור - ליצור ניתוק אמיתי ביניהם לרשות".