הרפורמה בשוק התקשורת: ערוצים חדשים יקבלו הטבות
ועדת הכלכלה אישרה מתן הקלות לערוצים חדשים שייפתחו בשיטת הרשיונות, וקבעה כי האפיקים 22 ו-10 יוצאו למכרז למרות התנגדות חברות הכבלים והלוויין
ערוצים חדשים שייפתחו בשיטת הרשיונות יקבלו הקלות, כך אישרה היום (ב') ועדת הכלכלה במהלך דיון ברפורמה הצפויה בשוק התקשורת. הערוצים החדשים יקבלו הטבות יוצאות דופן לעומת ערוץ 2 וערוץ 10. בשנתיים הראשונות המחויבויות של הערוצים החדשים ייחתכו בחצי, והם יחויבו בהוצאה של 135
טרם הוחלט מי הם הערוצים שיקבלו את ההקלות, לאחר שח"כ כרמל שאמה הגיש רוויזיה וההצבעה בעניין נדחתה.
יו"ר הועדה, חבר הכנסת אופיר אקוניס, קידם את ההקלות על אף התנגדותן של הזכייניות הקיימות. רשת וקשת טענו בפני הוועדה כי מתן הקלות לערוצים החדשים פוגע בתחרות הטבעית בין הערוצים ויהווה אפליה בוטה של הזכייניות לרעה. לדברי אקוניס, שוק הטלוויזיה הנו שוק תחרותי מאוד, ויש להקל בהשתלבות של שחקניות חדשות שכן זו מטרתה של הרפורמה, ריבוי ערוצים שיוביל לפלורליזם תקשורתי.
גם חברות הכבלים והלווין הפסידו במערכה נגד כוונת וועדת הכלכלה להוציא את אפיקים 22 ו-10 למכרז. לפני כחודש עלתה ההצעה בוועדה להוציא את אפיקי הערוצים למכרז, שכן שוויו של כל אפיק עשוי להגיע לעשרות מיליוני שקלים. HOT ו – yes התנגדו למהלך, וטענו כי האפיקים הם קניינם הפרטי, שכן הם נתנו את המספרים לאפיקים בממיר והם מפעילים את האפיקים. לדברי יורם מוקדי, סמנכ"ל הרגולציה של HOT, "יציאה למכרז על האפיקים היא שוד לאור יום".
הזכייניות קשת, רשת, וערוץ 10 התנגדו גם הן להצעה, שכן המשמעות מבחינתן היא הוצאה כספית משמעותית תמורת הזכות להמשיך להשתמש באפיק אליו התרגלו הצופים. למרות ההתנגדות, קבעה ועדת הכלכלה כי האפיקים הם רכוש המדינה, והזכייניות והערוצים החדשים יצטרכו לצאת למכרז על השימוש בהם. לדברי מנכ"ל הרשות השנייה, מנשה סמירה, הסכום שיתקבל מהמכרז יושקע בחזרה בטלוויזיה ביצירות מקור, "וישרת את הציבור".