באוצר מאיימים: בלי החבילה הצרה בכבלים נמשוך החוק לרפורמה בשוק התקשורת
זאת לאחר שיו"ר ועדת הכלכלה הודיע על התנגדותו לשילוב פרסומות בכבלים ובלווין ולחבילת בסיס בפיקוח. בכיר באוצר: ביטול החבילה הצרה, הוא צ'ופר לחברות הכבלים והלווין
במשרד האוצר מאיימים למשוך את חוק הרפורמה בשוק התקשורת. זאת לאחר שיו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ אופיר אקוניס הודיע בוועדה כי הוא מתנגד לחבילה הצרה (חבילה עם מספר ערוצים מצומצם לפי בחירת הלקוח) ושידור פרסומות בכבלים והלווין, ומעוניין להשאיר רק את המעבר של זכייניות הטלוויזיה
התנגדותו של אקוניס באה על רקע טענותיהם של HOT ו-yes כי מהלך שכזה עלול להרוס אותם כלכלית. לטענת הכבלים והלווין, מכירת חבילה צרה, בעלות נמוכה בכחצי ממה שחבילת בסיס נמכרת היום, כ-100 שקל במקום 200 בממוצע, עלולה לשמוט את הקרקע הכלכלית שעליה הם מתבססים. ההכנסות מפרסומות שישודרו בכבלים והלווין, אמורים על פניו לאזן את ההפסד שיווצר ממכירת חבילה צרה במקום חבילות בסיס, אך לטענת חברות הכבלים והלווין ההכנסות מפרסומות לא יכסו את ההפסד ויכניסו את החברות לחובות גדולים אף יותר מהחובות שלהם היום, העומדים על כ-7 מיליארד שקל.
גם הזכייניות, קשת, רשת וערוץ 10 מתנגדות לחבילה הצרה ושידור פרסומות בכבלים. זאת בשל החשש כי עוגת הפרסום בטלוויזיה תתחלק בין עוד שני שחקנים, ולכן תקטין את הרווח של הזכייניות מפרסומות ברמה העלולה לפגוע בתפקודם השוטף וגם כן להכניס אותם לחובות כבדים.
אקוניס מעוניין להשאיר ברפורמה בשוק התקשורת את הסעיפים המתייחסים למעבר של הזכייניות משיטת הזיכיונות לשיטת הרישיונות, אך האוצר מאיים כי במידה ואקוניס יבטל את החבילה הצרה, הם ימשכו את החוק. לטענת גורם בכיר באוצר "ביטול החבילה הצרה, סתם יהיה צ'ופר לחברות הכבלים והלווין, ואין סיבה לתת להם את זה. הרפורמה צריכה להמשיך כמתוכנן".
סמנכ"לית הרגולציה של yes אמרה בתגובה לאיומי האוצר כי "החבילה הצרה היא רעיון הזוי של פקידי האוצר והיא מנותקת מהמציאות. אם זה יצא לפועל, כל שוק הטלוויזיה יתמוטט כלכלית, ועשרות ערוצים ייסגרו. גם הפקות המקור בהם חברות הכבלים והלווין מצטיינות, ייפגעו קשות. על כל הפסד של 50 מיליון שקלים שייגרם לנו, 8% מהסכום יירד מהפקות מקור. דהיינו, מיליוני שקלים פחות ליצירה הישראלית".