רשת וקשת הגישו בג"ץ נגד הרשות השנייה
הזכייניות דורשות להחיל את כללי מיקוד הרגולציה רטרואקטיבית גם על שנת 2008. בעקבות כך, יקטן חובן לתוכניות סוגה עילית מ-40 מיליון שקל ל-5 מיליון שקל בלבד
זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת עתרו יחד לבג"ץ נגד הרשות השנייה על כך שלא החילה את מיקוד הרגולציה בשנת 2008, כפי שקבעה מועצת הרשות, שמשמעותו הקלה של מיליוני שקלים בהשקעה בהפקות סוגה עילית.
כללי מיקוד הרגולציה מאפשרים לזכייניות גמישות רבה יותר בחלוקה הפנימית של ההשקעה
להכרה בתוכניות כחלק מסוגה עילית יש משמעות כלכלית והן חוסכות לרשת וקשת הרבה מאוד כסף. על פי דו"ח הרשות השנייה לשנת 2008, החובות של קשת ורשת לתוכניות סוגה עילית עומדים על כ-40 מיליון שקל. אבל, במידה ומחילים על שנת 2008 את מיקוד הרגולציה הסכום הזה היה קטן באופן משמעותי לכ-5 מיליון שקל בלבד.
מועצת הרשות השנייה, על פי התכנון המקורי בהנהלתה של יו"ר המועצה, נורית דאבוש, הייתה אמורה לצאת עם מיקוד הרגולציה כבר ב-2008, אך היועץ המשפטי של המועצה, דורון אבני, התנגד לכך נחרצות. אבני נתן חוות דעת כי יש להחיל את מיקוד הרגולציה רק בשנת 2009. כעת רשת וקשת נלחמות להחיל את מיקוד הרגולציה רטרואקטיבי גם על שנת 2008. על פי החלטת המועצה בנושא מיקוד הרגולציה, ההשקעה בסוגה עילית תתחלק באופן חדש, כך שמתוך 180 השעות בעלות של 50 מיליון שקל אשר קבועים בחוק, ידרשו הזכיינים להשקיע 55 שעות בעלות של 8 מיליון שקל בתוכניות תעודה, 22 שעות בעלות של 8 מיליון שקל בסרטי תעודה ו-63 שעות בעלות של 14 מיליון שקל בתוכניות אשר נופלות להגדרה של ז'אנר מיוחד.
גורם בתעשיית הטלוויזיה טוען, כי "מעמדתם של קשת ורשת עולה שבמסגרת מיקוד הרגולציה, ניתנו להם הקלות של עשרות מיליוני שקלים בשנה. כלומר, עד שנת 2015 יקבלו רשת וקשת תחת כנפי מיקוד הרגולציה הקלה של מאות מיליוני שקלים. זאת, על אף שהם טוענים שמפלים אותם לעומת ערוץ 10".
מהרשות השנייה נמסר בתגובה: "אנו לומדים את העתירה"