הממשלה אישרה את הצעת החוק להארכת זיכיון ערוץ 10
לפי ההצעה זיכיון הערוץ יוארך בשנתיים - עד 2012. להצעה התנגדויות רבות - גם מצד ערוץ 10, וגם מצד זכייניות ערוץ 2 קשת ורשת וגם מצד היוצרים
הצעת החוק הממשלתית לערוץ 10 היא יוזמה להצלת הערוץ של שר התקשורת, משה כחלון. לפי ההצעה, זיכיון ערוץ 2 יוארך בשנתיים עד 2012, בתנאי שחובו לקלונוע בסך 20 מיליון שקל ישולם. כמו כן נדרש הערוץ להשקיע 39.4 מיליון שקל בהפקות מקור, כאשר ערוץ 10 טועןם כי מדובר ב-9 מיליון שקל יותר ממה שהוחלט עליו בהסכם של הערוץ עם משרד האוצר לפני כשלושה חודשים.
ערוץ 10 הודיע כי בתנאים האלו הוא דוחה את ההצעה, וב-28 לינואר, מועד תום הזיכיון, הוא יחשיך את המסך. על אף האיומים, במשרד התקשורת לא נבהלים וטוענים כי הם ימשיכו לקדם את הצעת החוק.
כאמור, גם קשת ורשת מצטרפות למאבק בהצעת החוק החדשה. לטענתן, ההצעה מפלה ביניהן לבין ערוץ 10, והן דורשות הקלות בתחום תוכניות סוגה עילית וקולנוע, כמו שניתנו לערוץ 10. כמו כן דורשות זכייניות ערוץ 2 החזר של דמי זיכיון ששילמו בעבר ומימנו את ערוץ 10. בנוסף הזכייניות דורשות החזר על הכספים שעולה להן להחזיק חברת חדשות בנווה אילן, לעומת ערוץ 10 שמפעיל את חברת החדשות שלו מגבעתיים.
היוצרים מצידם טוענים כי ערוץ 10 קיבל בהצעה הקלות מפליגות בתחום הפקות המקור, שפוגעות בהפקות קולנוע וסוגה עילית בישראל.
ערוץ 10: "דורשים שוויון לערוץ 2"
דבורה קמחי, סמנכ"לית הרגולציה בערוץ 10, אמרה בתגובה כי הערוץ דורש שקיפות ושוויון מהותי בתנאי ההפעלה שלו ושל ערוץ 2. "אנו קוראים למינוי כלכלן ומשפטן שיבחנו באופן מלא את הרגולציה והתנאים שחלו על זכייני ערוץ 10 וזכייני ערוץ 2 וקוראים להחלה רטרואקטיבית והשוואה מלאה בין תנאי ההפעלה של הזכייניות החל מהיום שערוץ 10 התחיל את שידוריו. אנו מתחייבים לקבל כל הכרעה שיקבלו".