ערוץ 10: הרשות השנייה העניקה 48 שעות חסד נוספות
לאור ההתקדמות החיובית במו"מ בין הצדדים, הוחלט על מתן ארכה נוספת לערוץ - במטרה להגיע להסדר. הרשות השנייה תתכנס ביום חמישי ב-16:00 על מנת לקבל החלטה האם לצאת למכרז או להאריך את הזיכיון
מועצת הרשות החליטה להעניק 48 שעות נוספות לטובת המאמצים להצלת ערוץ 10. בישיבת מועצת הרשות השנייה שהחלה לפני כשעה וחצי, הוחלט כי לאור ההתקדמות החיובית במו"מ בין הצדדים - יינתנו עוד יומיים כדי למצות את התהליך ולהציג לרשות השנייה הסדר חדש העונה על כל מחוייבויות הערוץ. לאחר מכן תחליט המועצה האם להיענות לבקשה להארכת זיכיון או לפרסם את ספר המכרז.
ל"כלכליסט" נודע כי מועצת הרשות השנייה תתכנס ביום חמישי בשעה 16:00 על מנת לקבל החלטה האם לצאת למכרז או להאריך את הזיכיון. ערוץ 10 יצטרך להגיש את ההצעה המסודרת תוך 48 שעות ולאחר מכן, תנתן חוות דעת מקצועית של מנכ"ל הרשות מנשה סמירה - האם ההסדר עומד במחוייבויות הערוץ.
גורם המקורב למו"מ אמר קודם לכן ל"כלכליסט": "אנחנו רגע לפני גיבוש ההסדר. הערוץ הסכים לשים 15 מיליון שקל נוספים כערבות בנקאית לטובת התוכן, אני לא רואה סיבה שבשלב הזה לא יחתם ההסדר".
במסגרת המו"מ שהמשיך כל הסוף שבוע, הוסכם כי הערוץ יצטרך להציג לוח שידורים חדש שנותן מענה לחובות התוכן. מדובר בלוח מורכב, הכולל פירוט תוכניות מתקופה זו ועד תום הזיכיון המקורי של הערוץ, (סוף ינואר 2010), כמו כן, הערוץ צריך להציג לוח שידורים הנותן מענה לז'אנרים השונים בכלל ולז'אנר הסוגה העילית בפרט, עד 2012, מועד כניסת הרישיונות לתוקף.
בערוץ מבינים שחוות הדעת המשפטית הקשה של דורון אבני, לא תאפשר מרחב תמרון גדול מדי לחברי המועצה, וכדי להשאיר את הערוץ פועל במתכונת הנוכחית, הם יצטרכו להגיש הצעה משופרת.
בתוך כך, גורמים ברשות השנייה התייחסו לפרסומים בכלי התקשורת לפיהם קבע מנכ"ל הרשות השנייה, מנשה סמירה, כי לא ניתן יהיה להיעתר לבקשת ערוץ 10 להאריך את הזיכיון. לדברי אותם גורמים, חוות הדעת שפורסמה אינה מעודכנת וגובשה ב-13 באוגוסט, לפני חידוש המגעים בין הערוץ לרשות בסוף השבוע.
אחת מההצעות המתגבשות, בעלת הסיכוי הגדול יותר, היא העמדת ערבות נוספת של 15 מיליון שקל מצד הערוץ לטובת חובות התוכן שלו.
"אלפי אנשים יאבדו את עבודתם"
גם החוב לקולנוע בהיקף של 24 מיליון שקל נבחן במשרד התקשורת במטרה למצוא לו פיתרון, בדמות העמדת תקציב נוסף מצד המדינה. עם זאת, לא נראה כי במשרד האוצר ימהרו להזרים כסף נוסף לטובת פתרון הבעיה, בעיקר לא לטובת נושא התוכן, שנמצא באחריות הרשות השנייה.
כל הצדדים, הרשות, משרד התקשורת והערוץ, נחושים להשיג הסדר, כל אחד מסיבותיו. ברשות מבינים שיציאה למכרז בלוח זמנים צפוף כזה (זיכיון הערוץ מסתיים בסוף חודש ינואר), עלול ליצור מצב של החשכת מסך, לפחות לתקופה מסויימת עד שקבוצה אחרת תצליח להתמודד עם שבוע שידורים מלא.
שר התקשורת מצידו אינו מוכן להיות חתום כבר בתחילת הקדנציה שלו על סגירת ערוץ מסחרי בישראל ובטח שלא על פיטורי עובדים. ובקרב בעלי המניות מבינים שלאחר מו"מ כה אינטנסיבי שנעשו בו מחוות לא קטנות לטובת הערוץ - עמידה על הרגליים האחוריות עתה תביא להורדת המסך על פני הערוץ, ולביקורת על חוסר הגמישות שהפגינו ויכול היה לפתור את הסאגה.
במסיבת העיתונאים שהתקיימה הבוקר לרגל השקת העונה החדשה של "הישרדות", קיבל הערוץ תמיכה מצד איתן אבוט, מבעלי חברת ההפקה אבוט רייף המאירי, שפנה ישירות לחברי המועצה, "אני מבקש, שהאחריות הציבורית וטובת מאות משפחות תיגבר על יתר השיקולים. אני מנסה להבין את ההגיון בלרצות לסגור תחנת טלויזיה משדרת. הרי ברור לגמרי - מי שיזכה במיכרז, אם בכלל יהיו כאלו שיגשו, יקבל תנאים הרבה יותר טובים ואלו יהיו הרבה פחות טובים לנו, ומה יהיה עד שהזוכה החדש יתחיל לשדר? כמה בג"צים ירוצו? ומה יהיה איתנו ? נחזור לתקופה של ערוץ מסחרי בודד. משמעות הדבר שהתעשייה תצטמצם בשליש שאלפי אנשים יאבדו את עבודתם".