$
מדיה

נציגו של מימן בערוץ 10: "אנחנו לא מוכנים לשלם 10 מיליון שקל נוספים שיילכו לרגולטור"

מחר צפויה הרשות השנייה לפרסם מכרז חדש להפעלת הערוץ. ליאו מלמוד, נציגו של מימן למשא ומתן: "בעלי המניות מבינים כי המשך קיום הערוץ ידרוש הזרמת סכומים משמעותיים נוספים"

אמיר טייג ומיטל זדה 07:1126.07.09

"בעלי המניות מבינים כי המשך קיום הערוץ ידרוש הזרמת סכומים משמעותיים נוספים. אנחנו מוכנים לכך, אך לא מוכנים לשלם 10 מיליון שקל נוספים שיילכו לרגולטור", כך אמר ל"כלכליסט" ליאו מלמוד, סגן נשיא בכיר בקבוצת מרחב של יוסי מימן ודירקטור בערוץ 10 ומי שמשמש כנציגו של מימן למו"מ לגבי הערוץ. לדבריו, "אנו לא מבקשים שיוותרו לנו אף לא על שקל אחד, אלא מבקשים דחיית החוב הלא־הגיוני הזה לרגולטור".

 

ליאו מלמוד ליאו מלמוד צילום: אנדרס לסקו

מחר ייחרץ סופית גורלו של ערוץ 10. ללא פתרון לבעיית החובות של הערוץ ביממה הקרובה, צפויה מועצת הרשות השנייה לפרסם מכרז חדש להפעלתו.

 

ביום חמישי האחרון הצליחו אנשי הערוץ לערב אישית את שר האוצר יובל שטייניץ בניסיון לפתרון הבעיה, אך ללא הועיל. שני הצדדים נותרו בעמדותיהם, והפער נותר על 12 מיליון שקל, שאותם דורש האוצר במזומן מהערוץ. היום יימשכו הלחצים לפתרון, ועובדי הערוץ צפויים לשוב ולהפגין מול ישיבת הממשלה בקריאה לראש הממשלה להתערב.

 

גורם המצוי בפרטי המשא ומתן שהתנהל בשבועות האחרונים בין הערוץ לרשות ולמדינה טוען כי בעל המניות המרכזי בערוץ, יוסי מימן, מוביל לכך שהמדינה תסגור את הערוץ ולא בעלי המניות. "השאלה האמיתית היא לא אם למימן יש 12 מיליון שקל במזומן, אלא אם הוא רוצה להשאיר את הערוץ באוויר", אומר הגורם.

 

פרסום המכרז יהווה מכת מוות עבור חברת ישראל 10 של מימן, שהפעילה את הערוץ בשבע השנים האחרונות. בעלי המניות של הערוץ הבהירו כי לא ימשיכו להזרים מזומנים ויגרמו להחשכתו בשבועות הקרובים אם לא יוארך זיכיונו.

 

בהנחה שלא יימצא פתרון ברגע האחרון, צפויה הרשות השנייה לשאת בעיקר האחריות לכישלון ערוץ 10. הרשות "סנדלה" עצמה כשקבעה באמצעות ועדת תורג'מן כי היקף חובות הערוץ הוא 103 מיליון שקל. כמו כן, המועצה הציבורית המליצה לבצע שינוי חקיקה לטובת הערוץ כדי לאפשר לו לקבל הארכת זיכיון, מה שהוציא את הפתרון מידי הרשות וחייב מעורבות של שר התקשורת. הרשות טעתה גם כשלא התייחסה ברצינות להסדר היוצרים, שאותו קידמו הזכיינים והיוצרים כאלטרנטיבה לפתרון תורג'מן.

 

נושא אחריות מהותי נוסף הוא שר התקשורת לשעבר אריאל אטיאס. אטיאס סירב לקדם את שינוי חקיקה בשל החשש מפני תגובות שליליות בציבור, ודחה את הטיפול בנושא כך שיעבור לשר התקשורת שאחריו.

 

שר התקשורת הנוכחי משה כחלון קיבל את המשבר בשלבים מתקדמים שלו, אך לא מנע את הפיצוץ. כחלון הצהיר כי אין בכוונתו לבצע שינוי חקיקה, והחליט שלא ליישם את ההמלצות של הוועדה הציבורית. כחלון גלגל את הנושא לפתחו של משרד האוצר, ולפני שבוע נטש הכל והמריא לחופשה משפחתית בת שלושה שבועות בחו"ל.

 

האחריות לכישלון נופלת גם על ערוץ 10. מעבר לכישלון העסקי, טעה הערוץ בניהול החזית הרגולטורית שאותה הוביל סגן יו"ר הערוץ ומנכ"לו לשעבר מודי פרידמן. פרידמן היה בטוח כי המעבר מזיכיונות לרישיונות הוא המפתח להצלת הערוץ, ושם ריכז את מרב מאמציו. הוא לא ייחס חשיבות מספקת להחזר חובות העבר, והתנגד להמלצות ועדת תורג'מן. הוא היה בטוח כי בכוחו לכפות על הרגולטורים פתרון נוח לבעלי המניות של הערוץ, הכולל מחיקת חובות עבר ללא הזרמות מזומנים נוספות.

 

גם יוסי מימן בין האחראים לכישלון, לאחר שבמשך שנים הסכים להפסיד מיליוני שקלים מבלי להתערב באופן בו מנוהל הערוץ. אחראי נוסף הוא שטייניץ, שמעורב בשוק השידורים באמצעות הרפורמות שהוא מקדם בחוק ההסדרים. שטייניץ צפוי לספוג ביקורת אם המשא ומתן להצלת הערוץ ייכשל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x