לראשונה: בזק מציעה מהירות גלישה של 15 מגה במחיר 130 שקל לחודש
החברה משיקה מסחרית את רשת ה-NGN, אם כי בשלב הנוכחי רק 100 אלף לקוחות יכולים להתחבר; כל חברות ה-ISP יציעו חבילות גישה כאשר פרטנר ובזק בינלאומי הן הזולות ביותר
עיקר הלקוחות אשר כבר שודרגו לרשת החדשה נמצאים בנס ציונה ובקרית אונו, אך גם ברמת אביב ומספר מצומצם של אזורים נוספים. החברה עוסקת מזה שנה בהקמת רשת זו, וצפויה לחבר בהדרגה כ-80% ממשקי הבית בישראל לרשת החדשה, אשר מבוססת על סיבים אופטיים, תוך 3 שנים. ב-HOT ציינו כי הם כבר מציעים מהירות של 10 מגה-ביט לשנייה כבר תקופה ארוכה ופריסה כלל ארצית. עם זאת בשלב הנוכחי לא ברור האם בכוונת HOT להוזיל את מחיר החבילה שלהם ולהשוות אותו למחיר שמציעה בזק.
עוד במסגרת ההכרזה הודיעה בזק כי כל הלקוחות אשר יצטרפו ייהנו ממהירות העלאת נתונים של 20% מקצב החיבור שלהם או עד 800 קילו-בייט לשנייה. לשם השוואה, בזק התחייבה בעבר לספק ללקוחות הרשת השנייה שלה, שהם מרבי לקוחות אינטרנט בישראל, מהירות העלאת נתונים של עד 10% מקצב החיבור.
מנכ"ל בזק, אבי גבאי, אמר כי "זוהי תחילתה של מהפיכה במהירויות הגלישה". רן גוראון, סמנכ"ל השיווק של החברה הוסיף "אני קורא לכל ספקיות האינטרנט ללכת בעקבות בזק, ולהציע מהירויות גלישה גבוהות במיוחד".
אכן ספקי האינטרנט מיהרו לפרסם את מחירי הגישה לרשת שיצעו ללקוחות ה-NGN של בזק. פרטנר, בזק בינלאומי ו-012 סמייל הודיעו כל אחת בנפרד כי יציעו שירות גישה לרשת (ISP) במחיר של 69 שקלים ו-99 שקלים לחודש, בעבור מהירות של 10 ו-15 מגה-ביט בהתאמה. כמו כן יציעו שתי החברות חבילה הכוללת את תשתית בזק במחיר של 149 ו-199 שקל בהתאמה. נטוויז'ן הודיעה כי תשווק שירותי גישה במחיר זהה למחיר שגובה בזק, כלומר 100 שקל עבור מהירות 10 מגה ביט ו-130 שקל לחודש עבור 15 מגה-ביט לשניה.