דרישה להטיל רגולציה על מיזמי טלוויזיה באינטרנט
גופי ההסדרה של תחום הטלוויזיה תומכים בהטלת רגולציה על מיזם התוכן העתידי של פרטנר. היועץ המשפטי של הרשות השנייה: "הצופה רוצה שתכני הטלוויזיה שהוא מקבל בסלון ישמרו על 'המרחב המוגן' שלו"
נציגי מועצת הכבלים והלוויין והרשות השנייה תומכים בהטלת רגולציה על מיזמי טלוויזיה באינטרנט, כולל המיזם הטלוויזיה המתוכנן של חברת הסלולר פרטנר. מודל ההסדרה הרצוי מבחינת שני גופי הסדרה אלו הוא המודל האירופאי, אשר דוגל באדישות טכנולוגית, כלומר רגולציה אחידה ועל פי התכנים,
בימים אלו מגבשת מועצת הכבלים והלוויין מסמך מדיניות בנוגע לרגולציה של שידורי טלוויזיה באמצעות האינטרנט. מדיניות הסדרה זו צפויה לשחרר לחלוטין מרגולציה את מיזמי התוכן דוגמת אתר mako או nana10, אך להטיל הסדרה על שירותי טלוויזיה על גבי האינטרנט הכוללים ממיר, כמו זה שמתכננת פרטנר.
"לצופה לא אכפת איך הוא מקבל את השידורים שלו - דרך חיבור לכבלים או ללווין או דרך חיבור לאינטרנט, אבל הוא כן רוצה שתכני הטלוויזיה שהוא מקבל בסלון ישמרו על 'המרחב המוגן' שלו ועל כן הרגולציה לא יכולה להישאר אדישה לתופעה החדשה הזו", אמר עו"ד דורון אבני היועץ המשפטי של הרשות השנייה. להערכתו, כאשר מיזמי הטלוויזיה באינטרנט דוגמת "Orangetime" יעלו לרשת, ירשמו חברות הכבלים והלוויין נטישה של בין 3%-10% מבסיס המנויים שלהם.
עו"ד דורלי אלמגור, ראש מנהלת השידורים לציבור של מועצת הכבלים בלווין תמכה בהגברת הרגולציה ואמרה כי "אני מקווה שכבר בימים הקרובים נצא במסמך עמדה בסוגיית שידורי הטלוויזיה באינטרנט ולא נמתין שוב עד שבית המשפט ייכנס לוואקום הזה כמו בסוגיית זכויות היוצרים ברשת". אלמגור ואבני טענו כי הדרך להתמודד עם גופי תקשורת שיתחילו לשדר שידורי טלוויזיה ו-VOD ברשת היא דרך הטלת הרגולציה הקיימת כיום גם על שוק זה - ולמעשה, לחזק את הרגולציה.
בדבריה התייחסה אלמגור בעיקר על האיסור לשידור פרסומות שקיים כרגע על חברת הכבלים והלוויין ולא יהיה קיים על חברות אחרות שיבקשו להעביר את שידוריהם דרך האינטרנט. "אני חושבת שצריך לייצר עולם שבו גם לחברות הכבלים והלווין יהיה מותר לפרסם באינטרנט. אי אישור כזה יהווה חסם כניסה משמעותי עבורם", ציינה.
אל מול גישה זו של העמקת הרגולציה גם על תכנים באינטרנט, טענו עו"ד אייל שגיא ממשרד רון, גזית רוטנברג וד"ר טל ז'רסקי מהמרכז למשפט וטכנולוגיה באוניברסיטה חיפה שהעמקת הרגולציה לא תועיל והיא תפגע בסופו של דבר בשחקן אחד בלבד, כלומר ביוצרים. "אם המדינה תרצה להסדיר את הספקים הממוסדים של הטלוויזיה באינטרנט הם יצטרכו לגבות כסף מהצרכן, שיעדיף לעבור ל'ספק הטלוויזיה' העיקרי של חלק גדול מבני הנוער והצעירים כיום, ה-EMULE, שם התוכן מגיע ללא שום רגולטור וללא שום תשלום. אם באתרים כמו 'Orangetime' ישלמו תמלוגים ליוצרים, באתרי שיתופי הקבצים זה לא יקרה, כך שמי שיפגע הם היוצרים והיצירה הישראלית", אמר עו"ד שגיא. "חבל שדוח ועדת מרדכי, שפורסם במרץ 2009, לא נתן דעתו על סוגיות של הרגולציה הבלתי אפשרית על האינטרנט ובמקום לדבר על הפחתת הרגולציה הוא מדבר על הגברתה", הוסיף ז'רסקי.