נאחזים במסך
הקרב על עתידו של ערוץ עשר הפך לקרב על זהות ההנהלה שתוביל את המיזוג בין רשת וערוץ 10
הרבה זמן לא ראינו כאן קרב מעניין כל כך, שמשתתפים בו בעלי מניות צבעוניים, טאלנטים מוערכים, פוליטיקאים מובילים והרבה הרבה כסף. הקרב על עתידו של ערוץ 10 מספק הרבה כותרות סקסיות, מצרך שהוא במחסור תמידי עבור העיתונות הכלכלית. אבל מאחורי הקרב האדיר זה, הנוכח בכל המדיות, מתנהל
מאבק ההישרדות של הערוץ דחק מעט לצד את העובדה שערוץ 10 ורשת מנהלים מגעים מתקדמים לקראת מיזוג. הצדדים כבר חתמו על מסמך הבנות, שלפיו, רו"ח יצחק סוארי ימליץ לבעלי המניות על המתווה העדיף למיזוג. אפשרות אחת היא שערוץ 10 יהיה החברה הקולטת שלתוכה תמוזג רשת, ושהערוץ ימשיך לפעול תחת המותג שלו ולשדר שבעה ימים בשבוע. לפי המתווה השני, רשת תהיה החברה הקולטת, ערוץ 10 במתכונתו הנוכחית ייסגר ומספר ימי השידור יצומצם לשלושה עד ארבעה ימים במסגרת מותג ערוץ 2.
מבחינת בעלי המניות, המתווה הסופי של המיזוג אינו משנה הרבה: הם כבר סיכמו ביניהם שהמיזוג יתבצע לפי שווי זהה לרשת ולערוץ 10, כך שבכל אופן שיעור האחזקה שלהם יקוצץ בחצי לאחר המיזוג. ליוסי מימן ולאודי אנג'ל לא משנה אם לאחזקה שלהם יקראו רשת או ערוץ 10. מה שמשנה להם הוא התוחלת של הערוץ הממוזג לחזור ולהציג רווח, ולהפסיק לחורר להם את הכיס.
אבל האינטרס של שתי ההנהלות, זו של ערוץ 10 וזו של רשת, אינו עולה בקנה אחד לגמרי עם זה של בעלי המניות. כל אחת מההנהלות רוצה לשמור על עצמה בעמדת כוח, ולהיות זו שתקלוט את פעילות האחרת. להנהלת ערוץ 10 יש אינטרס מובהק שבעלי המניות יבחרו במתווה הראשון, ואילו להנהלת רשת אינטרס שהמתווה השני ייבחר.
ההחלטה על מתווה המיזוג תיפול בשבועות הקרובים, שכן סוארי יגיש את הדו"ח כבר ביום חמישי. הדו"ח הזה אינו אמור לקבוע חד־משמעית איזה מתווה עדיף, שכן לכל הצדדים ברור שהמבנה הרגולטורי של הענף עתיד להשתנות בקרוב. בשלב זה יקבע סוארי מה הם השינויים הרגולטוריים אשר מצדיקים כלכלית מתווה אחד על פני האחר.
הנהלת ערוץ 10 יודעת שככל שתצליח לקבל יותר הקלות רגולטוריות עכשיו (למשל הפחתה מהותית במחויבויות התוכן, הארכת הזיכיון לערוץ בארבע שנים ולא בשנתיים או הבטחה קונקרטית למעבר ממשטר של זיכיונות זמניים לרישיונות קבועים), כך גדל הסיכוי שהיא תהיה זו שתוביל את המיזוג עם רשת. בשל ההכרעה הקרובה של בעלי המניות, הנהלת ערוץ 10 זקוקה להקלות האלו ממש עכשיו, ולא בעוד חצי שנה או שנה, כפי שמציעים להם ברשות השנייה ובמשרד התקשורת.
היעדר זהות האינטרסים בין הנהלת ערוץ 10 ובין בעלי המניות שלה עשוי להסביר מעט את עמדת ההנהלה במאבק שהיא מנהלת על פני השטח - ובייחוד את הדרישה שלה לעוד הקלות. בעלי המניות של ערוץ 10 כבר הסכימו לדרישות של שר התקשורת ושל הרשות השנייה, התחייבו לעמוד במחויבויות העבר והסכימו להציג ערבויות של 70 מיליון שקל ותוכנית הבראה. הסכמתם סוללת את הדרך להארכת זיכיונו של הערוץ בעוד שנתיים. למה ההסדר הזה מתעכב? ככל הנראה, מה שתוקע אותו הוא רשימת ההקלות שדורשת הנהלת הערוץ, כדי להגדיל את הסיכוי שלה להוביל את המיזוג.