254 אלף ילדים בישראל מחזיקים במכשיר סלולר
לפי סקר של משרד התמ"ת: 66.3% מההורים רוצים שתהיה מגבלה חוקית על גובה ההוצאה של ילדים בטלפון נייד. ההוצאה החודשית הממוצעת של ילדים בני 12-15 עומדת על 105 שקל
254 אלף ילדים בגילאים 12-15 מחזיקים במכשיר טלפון נייד, כך עולה מסקר שערך מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת. על פי הסקר, בכ-58.6% ממשקי הבית עם ילדים בגילאים אלו, שהם כ-229 אלף משקי בית, היה בשנת 2007 לפחות לילד אחד מכשיר טלפון נייד. חשבון הסלולר הממוצע של ילדים בגילאים אלו
עוד עולה מהסקר כי הורים רבים מנסים להגביל את היקף השימוש של ילדיהם במכשיר הסלולר. 51.1% מההורים לילדים בגילאי 12 עד 15 שלהם מכשירי טלפון נייד, מגבילים את סכומי הצריכה החודשית של ילדיהם ל-100.7 שקלים בממוצע. מדובר בהיקף מגבלה הקרוב מאוד לסכום השימוש החודשי הממוצע. עם זאת, רק 76.2% מהילדים עומדים במגבלה זו. יתר הילדים, 23.8%, חורגים מידי פעם או לעיתים קרובות ממגבלה זו. חריגה זו עשויה להגיע לעיתים לפי 4 עד פי 10 מחשבון הממוצע.
כאמור, הורים רבים מנסים להלחם בתופעה, אשר יוצרת להם הוצאה גבוה, לצד חששות מפני חשיפת הילדים לקרינה. 66.3% מההורים רוצים שתהיה מגבלה חוקית על גובה ההוצאה של ילדים בטלפון נייד. כאשר נשאלו מה לדעתם צריך להיות סכום המגבלה החוקית, נקבו רוב ההורים במחיר ממוצע של 116.1 שקלים לילדים ונוער מתחת לגיל 18.
רוני בר צורי חוקרת במינהל ומרכזת תחום צרכנות התייחסה לממצאי הסקר וכתבה כי "תרומתם של מכשירי הטלפון הניידים לקבוצות משתמשים צעירים וילדים בולטת בתחום הביטחון האישי, כאשר המכשיר יכול לתפקד כ'קולר אלקטרוני' המסייע להורים להיות בקשר רצוף עם ילדיהם ולפקח מרחוק ברציפות על מקום המצאם. אולם מתברר כי 'הסתנוורות' ההורים מנושא הביטחון לכאורה הביאו משקי בית רבים לקבל החלטה על רכישת המכשיר, מבלי לצפות את מכלול ההשפעות הכלכליות של הדבר. מתברר שהורים נאלצים לעתים לשלם חשבונות גבוהים עקב שימוש יתר של ילדיהם בטלפון נייד, אשר ההולך ומתייקר ככל שחברות הסלולר מציעות מגוון רחב יותר של שימושים".
לגבי הרצון הנפוץ של ההורים להגביל בחקיקה את השימוש בסלולר, כותבת בר צורי כי "חובת הפיקוח והשימוש המושכל בטלפון נייד שבידי ילדים צריכה להיות מוטלת, קודם כל, על המשפחה".