אלקטרה לביהמ"ש: לבטל זכיית באג במכרז חנות החשמל בדיוטי פרי
טוענת כי רשות שדות התעופה שינתה באופן מהותי את פרטי המכרז להפעלת החנות לאחר קבלת ההצעות באופן בלתי סביר, בלתי הוגן ובלתי ישר. טוענת השינוי שהתאפשר לבאג תואם כמעט לחלוטין את הצעתה לשינויים, אותה לא אימצה הרשות
מכרז החשמל בדיוטי פרי בנתב"ג מגיע לבית המשפט: אלקטרה מוצרי צריכה הגישה הבוקר (ד') עתירה מינהלית לבית המשפט לעניינים מינהליים בתל אביב, כנגד רשות שדות התעופה וכנגד חברת באג שזכתה במכרז, לביטול המכרז להפעלת חנות האלקטרוניקה בדיוטי פרי שבנתב"ג במקום סקאל.
בעתירה
העתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין רון ברקמן, נחום קובובסקי ושרון מרקוביץ, ממשרד עורכי הדין ברקמן וקסלר בלום, גורסת כי בנסיבות אלו, בחרה אלקטרה שלא להגיש הצעה למכרז וכך גם החליטו מתמודדות פוטנציאליות אחרות. בין המתמודדות שהשתתפו בסיור המקדים היו בסט ביי וניופאן בנוסף לאלקטרה. ההצעה היחידה שהוגשה למכרז היתה לחנות הקטנה, של חברת באג, והיא הוכרזה כזוכה.
זמן קצר לאחר מכן - ועוד בטרם החלה באג להפעיל את החנות - איפשרה לה רשות שדות התעופה לבצע שינויים מהותיים בחנות, שפתרו למעשה את כל הבעיות שנתגלו בתכנון החנות. כך, הכפילה הרשות את אורך פתחי הכניסה של החנות, הגדילה את פתחי היציאה פי ארבע, ואף הרחיבה את שטח החנות בלמעלה מ-30%.
כך גם שונה באופן משמעותי אופן חשיפת החנות כלפי הכיכר המרכזית של הטרמינל. גורמים ברשות שדות התעופה טוענים כי בחוזה היה סעיף שאפשר את שינוי החנות.
בנוסף, נטען בעתירה, כי כאשר השוותה אלקטרה בין המבנה הסופי של החנות לבין ההצעה שהעבירה לרשות שדות התעופה לתקן את מבנה החנות, גילתה כי השינוי שהתאפשר לבאג תואם כמעט לחלוטין את הצעתה לשינויים, אותה לא אימצה הרשות.
אלקטרה טוענת בעתירה, כי רשות שדות התעופה אינה רשאית לשנות באופן מהותי את פרטי המכרז לאחר קבלת ההצעות, וכי השינוי שבוצע פוגע בעקרון השוויון, בלתי סביר, בלתי הוגן ובלתי ישר. אלקטרה טוענת עוד, כי השינוי גורם לחשש לפגיעה בטוהר המידות, ומהווה אפליה והעדפה פסולה של באג על פני יתר המציעים ובכלל זה מציעים פוטנציאליים.
למעשה, נטען בעתירה, הטעתה הרשות את אלקטרה ופעלה בחוסר תום לב ביחס לאלקטרה ולמציעים פוטנציאליים אחרים.
בנוסף נטען, כי השינוי שבוצע ובמיוחד הגדלת גודלה של החנות מובילים לכך שהלכה למעשה לא עמדה באג בתנאי המחיר המינימלי שנקבע במכרז, שכן באג מקבלת חנות גדולה יותר מהחנות הגדולה שהוגדרה במכרז, במחיר נמוך מהמחיר המינימלי שהוגדר לחנות הגדולה. כתוצאה מכך הפסידה הרשות מיליוני שקלים ללא כל הצדקה.