הדולר בשיא מ-1986 מול הין, ומתחזק מעל ל-3.75 שקלים
הדולר בשיא מ-1986 מול הין, ומתחזק מעל ל-3.75 שקלים
הדולר עולה ב-0.7% מול השקל; ביפן הדולר מתחזק ב-0.4% ולראשונה מזה 38 שנה מעל ל-160 ין לדולר; ברקע לעליות בדולר, גם מול היורו והפאונד - בכירים בפד מצדדים בהמתנה ארוכה יותר בטרם יוריד הבנק את הריבית, וחלקם אף לא פוסלים העלאת ריבית במקרה הצורך
נסיגה בשקל: הדולר עולה ב-0.7% מול המטבע המקומי (ביחס ליציג אתמול) ונסחר מעל 3.75 שקלים, היורו עולה ב-0.3% לסביבת 4 שקלים.
בשווקים העולמיים: היורו יורד ב-0.3% ל-1.068 דולר, ביפן הדולר עולה ב-0.4% ל-160.26 ין, ולראשונה מאז 1986 מעל ל-160 ין לדולר. הדולר האוסטרלי התחזק מוקדם יותר ב-0.5% ונסחר קרוב ל-0.67 דולר ארה"ב לאחר נתוני אינפלציה גבוהים מהתחזיות שפורסמו הבוקר. אך עתה עולה ב-0.1% ל-0.66 דולר.
מדד המחירים לצרכן באוסטרליה עמד במאי על 4% בחישוב שנתי, בהשוואה ל-3.6% באפריל ובשעה שהתחזיות עמדו על 3.8%. מדד הליבה עמד על 4%, גם כאן התחזיות עמדו על 3.8%. הנתון הגבוה מחזק את הציפיות להעלאת ריבית באחת הפגישות הקרובות של הבנק המרכזי האוסטרלי (RBA).
בוול סטריט ממתינים למדד המחירים של ההוצאה לצריכה הפרטית לחודש מאי, שיתפרסם ביום שישי - מדובר בנתון אינפלציה מהותי מאוד בשיקולי מדיניות הריבית של הפד. לפי התחזיות המדד ירשום עלייה שנתית של 2.6%, מול קריאה של 2.7% באפריל.
מושלת הפד מישל באומן (Michelle Bowman) חזרה אתמול על עמדת הבנק לפיה תידרש המתנה לפני הודעת ריבית – אך בניגוד לדברים שאמר היו"ר פאוול מוסיפה כי תיתכן גם העלאת ריבית אם יהיה בכך צורך.
"אם הנתונים שיצאו בהמשך ילמדו שהאינפלציה יורדת באופן עקבי לרמה של 2%, בסופו של דבר יהיה נכון להוריד בהדרגיות את הריבית. זאת כדי למנוע מצב שבו המדיניות המוניטארית הופכת הדוקה מדי", אמרה באומן בנאום שנשאה בלונדון.
בה בעת, באומן הוסיפה, כי לנוכח כמה וכמה סיכונים שעל הפרק, "אני עדיין אהיה בעד להעלות את ריבית בפגישה עתידית של הפד, אם רמת האינפלציה נותרת תקועה, או אפילו חוזרת לעלות.
בהינתן הסיכונים ואי הוודאות הנוגעת לתחזית הכלכלית, אני נותרת זהירה בעמדה שלי בכל הנוגע לשינויים עתידיים במדיניות שלנו", ציינה באומן, הנחשבת לניצית ביותר מבין חברי הנהגת הפד.