הדולר מתחזק, נסחר מעל 3.78 שקלים; לאומי: "היחלשות נוספת בשקל תוביל להתערבות בנק ישראל"
הדולר מתחזק, נסחר מעל 3.78 שקלים; לאומי: "היחלשות נוספת בשקל תוביל להתערבות בנק ישראל"
הדולר עולה ב-0.4% מול המטבע המקומי, היורו עולה בשיעור דומה, ל-4.12 שקלים; מושל הפד כריסטופר וואלר, שאמר אתמול כי מהלך הורדות הריבית יהיה זהיר, דחף את הדולר בשווקים העולמיים: "לא צריך למהר עם הורדות, עד שיהיה ברור ששיעור האינפלציה הנמוך מתייצב על 2%"
נסיגה נוספת בשקל: הדולר מתחזק ב-0.4% ונסחר מעל 3.78 שקלים, היורו עולה ב-0.3% לסביבת 4.12 שקלים.
הדולר היציג טיפס אתמול ב-0.4% ל-3.768 שקלים ועלה בהמשך עד ל-3.77 שקלים. בשעות הערב שלנו הוא המשיך לטפס בשווקים הגלובליים, לאחר שמושל הפד כריסטופר וואלר (Christopher Waller) אמר כי הורדות הריבית הצפויות של הפד יבוצעו בקצב מתון וזהיר.
הדולר אינדקס הגיב בזינוק, מסביבת 102.6 נקודות ל-103.42, רמתו הגבוהה מאז 13 בדצמבר. הוא נסחר גם היום סביב 103.40.
וואלר אמר בין היתר כי אף שקצב האינפלציה קרוב מאד ליעד הפד של 2%, הבנק המרכזי "לא צריך למהר להוריד את הריבית עד שיהיה ברור ששיעור האינפלציה הנמוך מתייצב".
עוד אמר: "כשיגיע הזמן הנכון להוריד ריבית, אני מאמין שניתן וצריך להוריד אותה באופן מחושב וזהיר. בסיבובים קודמים רבים, הפד קיצץ ריבית במהירות, לעתים בשיעורים חדים. בסיבוב הזה, אני לא רואה שום סיבה לפעול במהירות ולהוריד את הריבית בקצב שננקט בעבר". בעקבות הדברים, הסיכוי שמעניק השוק להורדת ריבית במרץ ירד מ-76.9% ל-62.2%.
היורו יציב, קרוב ל-1.09 דולר; הפאונד עולה ב-0.4% ונסחר ב-1.26 דולר, לאחר נתוני האינפלציה המאכזבים שיצאו בבריטניה. מדד המחירים לצרכן רשם בדצמבר עלייה חודשית של 0.4%, כפול מהתחזיות שעמדו על 0.2%, בהמשך לירידה של 0.2% בנובמבר. בחישוב שנתי, שיעור האינפלציה טיפס ל-4%, מול תחזיות לעלייה של 3.8%, לאחר שבנובמבר עמד המדד השנתי על 3.9%.
עוד בעניין השוק המקומי: בלאומי ציינו השבוע כי בנק ישראל עשוי לשוב ולהתערב בשוק המט"ח אם מגמת הפיחות תימשך. זאת בשעה שיתרות המט"ח שלו חצו מחדש את רף ה-200 מיליארד דולר - בזכות שערוכים - הרמה הגבוהה שקדמה למלחמה.
"הבנק לא התערב בשוק בדצמבר, ומכר עד כה 8.5 מיליארד דולר בלבד מתוך מסגרת של 30 מיליארד דולר, עליה הכריז בראשית המלחמה", אמרו גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון. "נראה כי היחלשות נוספת של השקל, אם תתרחש בצורה חדה, תביא להתערבות מחודשת של בנק ישראל במסחר במט"ח", הוסיפו בפמן ורזניק.