הדולר יורד חזרה ל-3.64 שקלים; הפאונד מאבד גובה בשוק העולמי
הדולר יורד חזרה ל-3.64 שקלים; הפאונד מאבד גובה בשוק העולמי
מוקדם יותר נסחר הדולר ב-3.65 שקלים; היורו שב ל-3.99 שקלים אחרי שטיפס ל-4 שקלים; הפתעה לטובה מנתוני האינפלציה בבריטניה - התמתנה בנובמבר לקצב שנתי של 3.9%, מול 4.6% באוקטובר - הפאונד מגיב בירידה של 0.5%, נסחר ב-1.26 דולר
הדולר שב ל-3.64 שקלים - מוקדם יותר נסחר תמורת 3.65 שקלים. היורו שעלה ל-4 שקלים חזר להיסחר תמורת 3.99 שקלים.
בשווקים הגלובליים: הפתעה לטובה מנתוני האינפלציה בבריטניה: מדד המחירים לצרכן ירד בנובמבר ב-0.2%, התחזיות היו לירידה של 0.1%, בהמשך למדד אפסי באוקטובר. בחישוב שנתי, קצב האינפלציה ירד ל-3.9%, התחזיות היו למדד שנתי של 4.3%, לאחר שעמד באוקטובר על 4.6%.
מדד הליבה של המחירים, שאינו כולל מזון, אלכוהול ואנרגיה, ירד בנובמבר ב-0.3%, התחזיות היו לירידה של 0.2%, בהמשך לנסיגה של 0.3% באוקטובר. בחישוב שנתי עומד מדד הליבה על פלוס 5.1%, התחזיות היו ל-5.6%, לאחר שבאוקטובר עמד מדד הליבה השנתי על 5.7%.
הפאונד מגיב בירידה של 0.5% ל-1.26 דולר, היורו יורד ב-0.2% ל-1.09 דולר.
המשקיעים ממתינים בעיקר להחלטת הריבית של בנק ישראל בעוד עשרה ימים (1 בינואר), ובוחנים את התנודתיות בשוק המט"ח עד ליום ההחלטה. אף שמדד נובמבר הנמוך תומך בהורדת ריבית, ההערכה היא שככל שהתנודתיות במט"ח תהיה חזקה יותר, הבנק יעדיף להותיר את הריבית ללא שינוי, על 4.75%.
גורמים נוספים להחלטה כזו, על שמירת הריבית במקומה, יהיו אי הוודאות הכלכלית הנובעת ממצב הלחימה, והמדיניות הפיסקאלית המרחיבה ומעוררת המחלוקת שמוביל משרד האוצר, בתקציבי 2023 ו-2024.
בארה"ב ממשיכים לנסות להעריך - בעקבות הודעת הפד בשבוע שעבר - מתי יחל הבנק המרכזי להוריד את הריבית וכמה הורדות ריבית צפויות בפועל בשנה הבאה (לאחר שהפד אותת על שלוש הורדות). בהתאם, המשקיעים עוקבים מקרוב אחר כל התבטאות של בכיר בפד בעניין.
אתמול אמר בראיון נשיא הפד בריצ'מונד טום ברקין (Tom Barkin): "אם אתה משכנע את עצמך שהאינפלציה בדרך לאיפה שאתה רוצה שהיא תהיה, אין לי התנגדות להורדות ריבית. אבל אני עדיין רוצה להיות בטוח שהאינפלציה תתייצב על יעד הפד של 2% ולא מעליו".
בנק המרכזי (בתמונה) הותיר את ריבית הבנצ'מארק על ההלוואות לשנה ללא שינוי, על 3.45%; הריבית על ההלוואות לחמש שנים, נקודת היחס לריבית על המשכנתאות, נותרה גם היא ללא שינוי, על 4.2%. בשני המקרים ההחלטה תאמה לתחזיות. היואן שומר על יציבות - 7.13 יואן לדולר.