סגור

תנועות קלות במט"ח: הדולר על 3.60 שקלים, היורו ב-3.79

הדולר ללא תנועה מהותית מול המטבע המקומי, היורו עם עלייה של 0.2%; הוון הקוריאני שוב נחלש - מאבד 0.5% מול הכאוס הפוליטי במדינה; היורו נסחר בשפל של שנתיים וחצי מול הפאונד לאחר נפילת ממשלת צרפת בהצבעת אי אמון 

תנועות קלות במט"ח: הדולר יציב (ביחס ליציג אתמול) ונסחר ב-3.60 שקלים; היורו עולה ב-0.2% לסביבת 3.79 שקלים.
בשווקים העולמיים: הדולר אינדקס יורד ב-0.1% ל-106.2 נקודות; היורו עולה ב-0.2% ל-1.053 דולר; הפאונד עולה ב-0.1% ל-1.272 דולר; ביפן - הדולר יורד ב-0.4% ל-150.1 ין.
היורו שוב מאבד גובה מול הפאונד הבריטי (0.4%-), על רקע המשבר הפוליטי בצרפת, ונסחר שוב מתחת ל-0.83 יורו לפאונד, רמתו הנמוכה מאז מרץ 2022 מול הפאונד.
הממשלה בצרפת נפלה אתמול בבהצבעת אי אמון, לאחר שמפלגת "האיחוד הלאומי" של מרין לה פן מהימין הקיצוני תמכה לתמוך בהצעת האי-אמון שהעלו מפלגות השמאל, בעקבות סירובו של ראש הממשלה מישל ברנייה לבצע את השינויים שדרשו שני המחנות בחוק התקציב. ברנייה הגיש תקציב שכלל קיצוצים חדים של 60 מיליארד יורו, במטרה לייצב את כלכלת המדינה.
הוון הקוריאני חוזר לירידות, לאחר הרגיעה אתמול, ומול הכאוס הפוליטי בדרום קוריאה - נחלש ב-0.5% לסביבת 1,418 וון לדולר. זאת כשבמקביל גוברות הקריאות להתפטרות הנשיא יון סוק יאול - בעקבות החלטתו המדהימה להטיל משטר צבאי, ושאותה ביטל תוך שעות בלחץ הפרלמנט.
בארה"ב ממתינים לדוח התעסוקה החודשי מחר, האחרון לפני הודעת הריבית הבאה של הפד, ב-18 בדצמבר. יו"ר הבנק ג'רום פאוול שדיבר אתמול בכנס בניו יורק לא סיפק רמזים לקראת ההחלטה וציין כי אינו חושש לעצמאותו של הפד תחת הממשל הנכנס של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ.
"המשמעות של עצמאות הבנק המרכזי היא שאנחנו יכולים לקבל את ההחלטות בלי שהן יבוטלו", אמר פאוול בראיון שנערך במסגרת כנס של ניו יורק טיימס - בהופעה הפומבית האחרונה שלו לפני החלטת הריבית הקרובה.
"דבר זה נותן לנו את האפשרות לקבל את ההחלטות לטובת כל האמריקאים, ולא לטובת מפלגה פוליטית או מטרה פוליטית. אנחנו אמורים להגיע לתעסוקה מלאה וליציבות מחירים למען כל האמריקאים, ולא לאפשר לפוליטיקה לחדור למערכת קבלת ההחלטות", הוסיף פאוול.