סגור
וול סטריט

וול סטריט ננעלה בירידות לאחר פרוטוקולי הפד: "משבר הבנקים יוביל למיתון בהמשך השנה"

המדדים המובילים בניו יורק ננעלו בירידות של עד 0.9% לאחר שבכירים בבנק המרכזי העריכו כי המשבר בבנקים יוביל ל"מיתון קל שיחול מאוחר יותר השנה עם התאוששות בשנתיים שלאחר מכן"; התחזית הקודרת היוותה משקל נגד לנתוני האינפלציה המעודדים שפורסמו מוקדם יותר; תשואת אג"ח ארה"ב לשנתיים ירדה ב-8 נ"ב ל-3.975%

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
23:00 - המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו הערב בירידות שערים לאחר הפרסום הערב (ד') של פרוטוקולי הפד (ראה דיווח קודם) שהצביע על החשש כי משבר הבנקים יוביל למיתון בהמשך השנה. הפרוטוקולים היוו משקולת נגדית לנתוני האינפלציה שפורסמו מוקדם יותר היום והצביעו על ירידה באינפלציה מעבר לתחזיות. מדד נאסד"ק ירד הערב ב-0.9%, דאו ג'ונס איבד 0.1% ו-S&P 500 הפחית מערכו 0.4%. עוד לאחר פרסום הפרוטוקולים: תשואת איגרת החוב האמריקאית לשנתיים ירדה ב-8 נ"ב ל-3.975%. מניות שבלטו במסחר היום: טסלה ירדה ב-3.4%, אמזון ירדה ב-2.1%, עליבאבא נחתכה ב-5.9%.
22:30 - השלכות אפשריות של משבר הבנקים בארה"ב עלולות להטות את הכף ולהוביל למיתון בהמשך השנה, כך עולה מפרוטוקולי החלטת הריבית האחרונה של הפד שפורסמו הערב (ד'). על פי הפרוטוקולים מהישיבה האחרונה של ועדת השוק הפתוח של הפד בחודש מרץ, כללה הישיבה מצגת שעסקה בהשלכות הפוטנציאליות של קריסתו של סיליקון ואלי בנק (SVB) וחוסר היציבות שנגרמה לאחר בסקטור הפיננסי. למרות שסגן יו"ר הפיקוח בפד, מייקל בר, אמר כי מגזר הבנקאות "חסין וגמיש", כלכלנים אחרים בוועדה העריכו שהכלכלה תספוג מכה. "בהתחשב בהערכת ההשפעות הכלכליות הפוטנציאליות של ההתפתחויות האחרונות בענף הבנקאות, תחזית הצוות בזמן הפגישה במרץ כללה מיתון קל שיחול מאוחר יותר השנה, עם התאוששות במהלך השנתיים שלאחר מכן", נכתב בסיכום הפגישה.
19:30 - המדדים המובילים בבורסות אירופה ננעלו הערב בעליות קלות לאחר פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב. מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Stoxx 600 ננעל בעלייה של 0.1%, לאחר שמוקדם יותר רשם עליות משמעותיות יותר. המסחר האירופי התנהל במגמה מעורבת, כאשר בעוד סקטורי המדיה והתעשייה עלו ב-0.8%, מניות הטכנולוגיה האירופיות איבדו 0.9%. מדד פוטסי הבריטי עלה ב-0.5%, מדד דאקס הגרמני הוסיף לערכו 0.3%, ואילו מדד קאק הצרפתי התחזק ב-0.1% בלבד.
18:00 - המדדים המובילים בוול סטריט עברו למגמה שלילית למרות נתוני האינפלציה. נאסד"ק יורד בשעה זו ב-0.4%, ואילו S&P 500 מאבד מערכו 0.1%, דאו ג'ונס נסחר ביציבות. הירידות נרשמות על רקע דבריו של נגיד הפד בריצ'מונד תומאס ברקין לפיהם "האינפלציה הגיעה לשפל, אבל יש לנו עוד דרך לעבור כדי לגרום לאינפלציה להיות תחת שליטה".
16:30 - המדדים המובילים בוול סטריט פתחו את המסחר היום בעליות שערים אחרי נתוני האינפלציה המעודדים בארה"ב: S&P 500 ודאו ג'ונס עלו ב-0.5% בפתיחה לעומת נאסד"ק שהתחזק ב-0.7%. תשואות האג"ח של ממשלת ארה"ב נחלשות: תשואת האג"ח ל-10 שנים יורדת ב-5 נ"ב ל-3.381%, תשואת האג"ח לשנתיים יורדת ב-10 נ"ב ל-3.945%.
15:35 - שיעור האינפלציה בארה"ב ירד ל-5%, בחישוב שנתי, במרץ, לעומת 6% בפברואר. כך לפי נתונים רשמיים שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה של משרד העבודה. זהו החודש התשיעי ברציפות שבו נרשמת ירידה באינפלציה. בחישוב חודשי עלה המדד ב-0.1% לעומת 0.4% בפברואר.
בעקבות הנתונים הטובים מהצפוי עולים החוזים על המדדים המובילים בוול סטריט: החוזים על נאסד"ק בפלוס 0.8%, ועל דאו ג'ונס - בפלוס 0.6%.
לפי ממוצע תחזיות האנליסטים שפרסמה בלומברג, שיעור האינפלציה השנתי צפוי היה לרדת ל-5.1%, והמדד החודשי היה אמור לעלות ב-0.2%.
15:10 - וורן באפט, שחברת האחזקות שלו, ברקשייר הת'אווי, הגדילה אתמול את אחזקותיה בחמישה תאגידי ענק יפניים (ראו למטה), אמר היום כי בנקים נוספים עשויים לקרוס - בהמשך לנפילת סיליקון ואלי בנק וסיגניצ'ר - ואולם למפקידים אין מה לדאוג. "בנקים יכולים לפשוט רגל, אבל המפקידים לא ייפגעו", אמר בראיון ל-CNBC.
באפט ציין כי חלק מהדברים ה"טפשיים" שבנקים עושים מעת לעת נחשפו בתקופה האחרונה, כולל חוסר התאמה של נכסים והתחייבויות כמו גם שימוש בכללי חשבונאות מפוקפקים. "בנקאים התפתו לעשות את זה לנצח", אמר באפט. "נהלי חשבונאות הניעו כמה בנקאים לעשות כמה דברים שעזרו קצת לרווחים הנוכחיים. הוא ציין כי כמה בנקים ימשיכו לפעול כך, דבר שמעמיד בסיכון את בעלי המניות. עם זאת המשקיע בן ה-92 אמר המפקידים לא צריכים להיכנס לפאניקה בנוגע לאיבוד כספם, מאחר שהמערכת כולה מגנה עליהם.
13:45 - החוזים בוול סטריט מצביעים על עליות של עד 0.2% בפתיחת המסחר.
11:00 - המסחר בבורסות באירופה מתנהל בעליות שערים קלות. פוטסי בלונדון ודאקס בפרנקפורט עולים ב-0.2%, קאק בפריז - ב-0.3%.
מניות בולטות: וולוו קופצת ב-8% בבורסה בשטוקהולם לאחר שתוצאות הרבעון הראשון עקפו את התחזיות. הרווח התפעולי עמד על 18.4 מיליארד קורונות (1.77 מיליארד דולר) - הרבה מעל התחזיות שעמדו על 12.9 מיליארד קורונות. המכירות ברבעון גדלו ב-10% לעומת התקופה המקבילה, והמכירות במרץ היו גבוהות ב-8% לעומת מרץ 2022.
חברת התרופות הגרמנית מרק נופלת ב-5.6% - לאחר שהודיעה אתמול כי הרשויות בארה"ב עצרו קבלת חולים חדשים לאחד הניסיונות שלה, זאת לאחר שלשני מטופלים בניסוי נגרמה פגיעה בכבד שלא הצריכה טיפול מיוחד.
נעילה באסיה: ניקיי בטוקיו עלה ב-0.6%, בורסת שנגחאי טיפסה ב-0.4%, והאנג סנג בהונג קונג איבד 0.9%.
10:30 - פול מק'קולי, הכלכלן הראשי לשעבר של קרן פימקו, סבור כי המשקיעים בוול סטריט שוגים בנוגע למדיניות הריבית של הפדרל ריזרב. להערכתו, אם לא יירשם היום זינוק מפתיע באינפלציה, הבנק המרכזי האמריקאי יפסיק את העלאות הריבית בפגישה בחודש הבא, ברקע הלחצים הכלכליים. "תהיה השהייה ואז יחול השינוי בהמשך השנה", אמר בראיון ל-CNBC.
08:10 - המסחר במרבית הבורסות באסיה מתנהל בעליות שערים. מדד ניקיי בטוקיו עולה ב-0.6%, קוספי בקוריאה מטפס ב-0.3%, הבורסה באוסטרליה בפלוס 0.5%, האנג סנג בהונג קונג מאבד 0.6%, והבורסה בשנגחאי מטפסת ב-0.5%.
המשקיעים ממתינים לנתוני האינפלציה בארה"ב לחודש מרץ, שצפויים להתפרסם ב-15:30 שעון ישראל. תחזיות האנליסטים, לפי סקר בלומברג, הן לעלייה שנתית של 5.1%, לעומת 6% בפברואר, ולמדד חודשי של 0.2%, לעומת 0.4% בפברואר. לנתונים חשיבות רבה בכל הנוגע להמשך העלאות הריבית על ידי הפד; המשקיעים מעריכים כעת כי הבנק האמריקאי המרכזי יעלה את הריבית ב-0.25% בפגישתו הבאה בתחילת מאי.
אתמול ננעלה וול סטריט במגמה מעורבת: נאסד"ק איבד 0.4%, דאו ג'ונס עלה ב-0.3%, מדד S&P 500 סיים ביציבות.
מניות התאגידים הגדולים ביפן עולות זה היום השני ברציפות, לאחר שברקשייר שבשליטת וורן באפט הגדילה את אחזקותיה בהם ל-7.4%. המיליארדר אף אמר כי יבחן השקעות נוספות בהם. מיצובישי קורפ מטפסת ב-2%, מיטסוי - ב-2.5%, איטוצ'ו - ב-2%, מארובני - ב-2.7%, וסומיטומו - ב-2.8%.
מדד המחירים ליצרן ביפן עלה ב-7.2% במרץ, בחישוב שנתי, מעל התחזיות לעלייה של 7.1%, ואולם ירידה לעומת הנתון לפברואר שעמד על 8.2%. בחישוב חודשי המדד נותר ללא שינוי.
שיעור האבטלה בדרום קוריאה עלה ל-2.7% במרץ, לעומת 2.6% בפברואר.