סגור

המתח מורגש גם במט"ח: השקל מאבד עליות של 1.5%, הדולר עולה ל-3.75 שקלים

המטבע המקומי נחלש אחרי דיווח בארה"ב על תגובה ישראלית אפשרית נגד איראן, עוד היום; מוקדם יותר הדולר נחתך ל-3.70 שקלים מ-3.76 שקלים, אחרי שפיקוד העורף הודיע על הסרת מגבלות ההתכנסות; האינפלציה בישראל במרץ טיפסה ב-0.6%, מעל הצפי

השקל מאבד כמעט את כל העליות המוקדמות שלו, כשכינוס קבינט המלחמה בישראל לצד הדיווח בארה"ב על תגובה ישראלית אפשרית נגד איראן עוד היום, מחלישים את המטבע המקומי. האינפלציה בישראל במרץ טיפסה ב-0.6%, מעל הצפי ל-0.5%.
מוקדם יותר הודיע פיקוד העורף כי הסיר הלילה את המגבלות על מערכת החינוך ומערכות נוספות. הדולר צנח עד ל-3.70 שקלים בעקבות ההודעה, אך עתה עולה עד ל-3.75 שקלים ומתקרב ל-3.76 שקלים מאתמול. מגמה דומה גם ביורו ששב ל-3.99 שקלים.
בשווקים העולמיים, היורו עולה ב-0.1% ונסחר ב-1.065 דולר. ביפן המטבע המקומי ממשיך לאבד גובה - הדולר עולה ב-0.4% ל-153.84 ין.
ביום שישי נרשמה עלייה חדה בדולר בשווקים העולמיים, וגם בישראל, על רקע הדיווחים על אפשרות למתקפה איראנית על ישראל - שאכן יצאה לפועל כאמור, בצירוף התגובה לנתוני האינפלציה הגבוהים שפורסמו ברביעי בארה"ב.
"ההסלמה בעימות מול איראן תומכת בפיחות בשקל, לפחות בטווח הקצר, אך מוקדם מדי לדעת איך האירועים יתפתחו", אמרו בעקבות האירועים כלכלני לידר בראשון יונתן כץ.
לפי ההערכה של לידר, מדד חודש מרץ צפוי היה לעלות ב-0.5% ותחזית האינפלציה בשנה הקרובה עומדת על 3.3%. זאת בין היתר בשל "סימנים ללחצי שכר בשל מחסור בעובדים" ובשל העליות במחירי הנפט.
תחזית דומה הציג אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב ונירה שמיר, הכלכלנית הראשית של דיסקונט: "מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ שיפורסם הערב יעלה ב-0.5%, כאשר להרכב המדד חשיבות גבוהה לא פחות מרמתו", אמרה שמיר.
עוד הוסיפה שמיר: "במבט קדימה, מסתמנת עלייה בביקוש לדירות, בעוד שההיצע, כפי שעולה ממספר חודשי ההיצע, כמו גם מהיקף התחלות הבניה, אינו עונה על צרכי המשק. לפיכך, לאחר רצף של שלושה חודשים בהם נרשמה עליית מחירים, נתוני מחירי הדירות שתפרסם הערב הלמ"ס יעוררו עניין רב".
המדד מתפרסם שבוע בדיוק לאחר שבנק ישראל החליט להותיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 4.5%. ההחלטה נומקה באי הוודאות סביב המלחמה שהביאה לעלייה במדדי הסיכון של המשק הישראלי, זאת לצד חשש בנוגע להתפרצות אינפלציונית מחודשת.
בתחזית המאקרו שפירסמה חטיבת המחקר של הבנק עודכנה תחזית הגירעון לרמה של 6.6% (בדומה לרמה המקסימלית הקבועה בחוק), לאחר שבתחזית הקודמת עמדה על 5.7%. גם בנוגע לאינפלציה עודכנה התחזית כלפי מעלה לרמה של 2.8% בסוף 2024.