סגור
גדר הגבול של כפר עזה שבורה אחרי מתקפת הפתע של חמאס מלחמת עזה מלחמה 10.10.23
גדר הגבול ליד עזה (צילום: Thomas COEX / AFP)

הדולר שב ל-3.96 שקלים בצל הלחימה מול עזה ובחזית הצפונית

הדולר נסחר מוקדם יותר תמורת 3.94 שקלים - אתמול כבר נסחר תמורת 3.96 שקלים; חיזבאללה שיגר נ"ט לעמדה צבאית וצה"ל תקף בתגובה מהאוויר; תחנת הכוח בעזה הושבתה לחלוטין, בעוד ההפצצות לעבר יישובי ישראל נמשכת; לפחות 1,200 ישראלים נרצחו ונהרגו מתחילת המלחמה, ומאות חטופים בעזה; בארה"ב יתפרסמו ביומיים הקרובים נתוני האינפלציה של חודש ספטמבר

יום החמישי ללחימה בעזה לצד הסלמה בגבול הצפון מול חיזבאללה - הדולר נסחר ב-3.96 שקלים, היורו עולה ל-4.20 שקלים.
בשווקים הגלובאליים, הדולר אינדקס (המטבע מול סל מטבעות מובילים) כמעט ללא שינוי על 105.43 נקודות. היורו יציב, על 1.060 דולר.
על הפרק בין היתר המשך ההיערכות של הצבא למהלכים בעזה והחשש מהסלמה נוספת בגבול הצפון. בצד המעודד, נאום התמיכה המוחלטת שנשא אתמול הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן.
כמו הציבור הרחב, גם המשקיעים יעקבו היום אחרי המגעים להקמת ממשלת חירום, בין ראש הממשלה נתניהו ליו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ.
בארה"ב יצאו ביומיים הקרובים נתוני האינפלציה המעודכנים לחודש ספטמבר - מדד המחירים ליצרן היום ומדד המחירים לצרכן מחר. בשני המקרים מדובר בנתונים מכריעים לקביעת המדיניות המוניטארית של הפד.
לפי התחזיות, מדד המחירים ליצרן עלה בספטמבר ב-0.4% בחישוב חודשי, לאחר שבאוגוסט עלה ב-0.7%. בחישוב שנתי צפוי המדד לעלות ב-1.6%, בדומה לעלייה השנתית של אוגוסט. התחזית למדד הליבה של היצרנים עומדת על 0.2% בחישוב חודשי ו-2.3% בחישוב שנתי.
רק לפני הכניסה לסוף השבוע, העריכו יותר מ־60% מהמשקיעים בארה"ב כי הפדרל ריזרב יעלה את הריבית במפגש הקרוב, בעוד שלושה שבועות. אך אתמול סברו כבר יותר מ־70% מהמשקיעים כי הריבית תישאר ללא שינוי בהחלטות הפד הקרובות - הן בנובמבר והן בדצמבר.
למלחמה שפרצה בישראל בסוף השבוע יש משקל מסוים בשינוי הכיוון הזה. חלק מהשחקנים בוול סטריט הביעו חשש מפני הסלמה למלחמה נרחבת וממושכת במזרח התיכון, לאור הפעולות הנחושות של הממשל האמריקאי שכוללות העברת נושאת המטוסים ג'רלד פורד לחופי ישראל ולבנון. בתרחיש כזה הפד לא ימהר לנקוט פעולות, אלא ימתין לראות את ההשפעות הכלכליות של האירועים הגיאו־פוליטיים החריגים.