סגור

ירידה של 17% ברווחי דיסקונט ברבעון הראשון, ל-1.05 מיליארד שקל

מדובר עדיין ברווחיות גבוהה המשקפת תשואה על ההון של 14.6%; הבנק נהנה ברבעון מצמצום ההפרשות להפסדי אשראי, אך ספג ירידה של 7.4% בהכנסות המימון; בהתאם להנחיית בנק ישראל, דיסקונט יחלק דיבידנד של 30% לבעלי המניות 

הריבית הגבוהה ממשיכה לתרום לרווחיות הבנקים, אף שהשפעתה מתמתנת. בנק דיסקונט בניהולו של אבי לוי הרוויח ברבעון הראשון 1.05 מיליארד שקל. מדובר אמנם בירידה של 17.3% לעומת הרבעון המקביל, אך עדיין הנתון משקף רווחיות גבוהה ותשואה על ההון של 14.6%. ברבעון ההמקביל עמדה התשואה להון על 20.1%.
העברת כספים מהעו"ש לפקדונות במהלך השנה שעברה משמעותה בפועל היתה העברת כספים ממסגרת עליה הבנק בדר"כ לא משלם ריבית למסגרת שבה הוא משלם ריבית על כספי הלקוחות. גם ההשפעה החיובית של מדד המחירים בתקופת הדוח הייתה מתונה יותר ביחס לתקופה המקבילה (אולם היא צפויה להתחזק בתוצאות הרבעון השני בעקבות העלייה שנרשמה במדדים האחרונים). פער המדדים הוביל לירידה של 7.4% בהכנסות המימון של הבנק, ל-2.54 מיליארד שקל.
דיסקונט יחלק לבעלי המניות שלו דיבידנד בהיקף של 315 מיליון שקל, המהווה 30% מרווחי הבנק. זאת בעקבות הנחיית בנק ישראל להמשיך ולחלק דיבידנד בשמרנות בשל הימשכות המלחמה.
לאחר שברבעונים האחרונים נרשמה עלייה בהפרשות להפסדי אשראי של הבנק, בעיקר בשל השפעות המלחמה והחשש מהשלכותיה הכלכליות, ברבעון הראשון ישנה ירידה בהפרשות - ונתון זה תרם לשורת הרווח. ההפרשות להפסדי אשראי עמדו על 82 מיליון שקל לעומת 204 מיליון שקל ברבעון המקביל, והן היוו שיעור הפרשה של 0.12% בלבד מתיק האשראי.
את השפעות המלחמה ניתן לראות בצמיחה בפעילות הבנק: תיק האשראי של הבנק צמח במהלך הרבעון הראשון ב-1.2% בלבד ל-262 מיליארד שקל, על רקע ההאטה הכלכלית המתאפיינת מירידה בביקוש לאשראי. צמיחה מפתיעה וחדה יחסית הייתה באשראי הצרכני שעלה ב-3% במהלך הרבעון הראשון. פיקדונות הציבור בבנק רשמו ירידה קלה של 0.7% ל-295 מיליארד שקל.
בדומה לשאר הבנקים גם דיסקונט הצטרף בתחילת המלחמה למתווה ההקלות של בנק ישראל שכלל דחייה בהלוואות לכלל הציבור ופטור מעמלות לאוכלוסיות שנפגעו מהמלחמה. בדיסקונט מציינים כי היקף ההקלות וההטבות שהעניק הבנק ללקוחותיו עומדים על 202 מיליון שקל, מתוכם 70 מיליון שקל בתרומות. אם ההקלות היו מנוצלות באופן מלא, הסכום היאע עומד על 296 מיליון שקל.
בנוסף מספק הבנק נתונים עדכניים בדבר היקף ההלוואות שנמצאות היום בדחיית תשלומים. אלה עומדות על 8.1 מיליארד שקל נכון לסוף מרץ. בסך הכל מתחילת המלחמה ביצע הבנק דחיית תשלומים בהלוואות בהיקף של 17.3 מיליארד שקל, כלומר יותר ממחצית מהסכום כבר חזר להיפרע.