סגור
יורו דולר דולרים כסף מזומן מט"ח מטבע חוץ
מט"ח (צילום: רויטרס)

השקל ממשיך לרוץ קדימה: הדולר נחלש ל-3.56 שקלים, היורו יורד ל-3.76

הדולר יורד ב-0.5% מול המטבע המקומי לרמתו הנמוכה מזה 9 חודשים, היורו נחלש בשיעור דומה; לידר: "לנוכח ההתחזקות בשקל, בנק ישראל עשוי להוריד את הריבית בסוף הרבעון הראשון"; הוון הקוריאני יורד ב-0.5%, בצל הטלטלה הפוליטית במדינה

השקל ממשיך בראלי העליות - שנפתח לאחר ההסכם בלבנון - ומתחזק גם בפתיחת שבוע המט"ח: הדולר יורד ב-0.5% ונסחר סביב 3.56 שקלים (רמתו הנמוכה מאז תחילת מרץ), היורו נחלש ב-0.5% - נסחר מעל 3.76 שקלים.
כלכלני לידר, בראשות יונתן כץ, מציינים כי "ההתחזקות העקבית בשקל תומכת באינפלציה נמוכה יותר, וזאת למרות ההודעות של כמה מחברות המזון על התייקרות בשורת מוצרים.
לנוכח התחזקות השקל בשבועות האחרונים (טיפס ב-7.6% מול סל המטבעות מהשבוע האחרון של ספטמבר וב-1.2% בשבוע שעבר) והנסיגה בציפיות האינפלציה ל-2.3% ב-12 החודשים האחרונים, בנק ישראל עשוי להוריד את הריבית בסוף הרבעון הראשון או תחילת הרבעון השני".
בשווקים העולמיים: הדולר אינדקס (מול ששת המטבעות המובילים) יורד ב-0.2% ל-105.9 נקודות; היורו עולה ב-0.1% ל-1.058 דולר; הפאונד עולה ב-0.3% ל-1.277 דולר.
ביפן הדולר עולה ב-0.3% לאחר עדכון כלפי מעלה בנתוני הצמיחה (ראו בהמשך) - נסחר ב-150.4 ין; הוון הקוריאני יורד ב-0.5% (הדולר בסביבת 1,431 וון) על רקע המשבר הפוליטי במדינה (ראו בהמשך).
על הפרק בשווקים העולמיים, נתוני אינפלציה בארה"ב - ביום רביעי יתפרסם מדד המחירים לצרכן של נובמבר וביום חמישי תושלם התמונה עם פרסום מדד המחירים ליצרן.
לדברי אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי באגם לידרים, הפעילות הריאלית בארה"ב ממשיכה להפתיע לחיוב. "בהנחה שלא יהיו הפתעות גדולות במדד המחירים לצרכן שיתפרסם מחרתיים, סביר להניח שהפד יפחית את הריבית שוב ב-25 נ"ב בפגישתו הקרובה (מתומחר בהסתברות של 86%) - אף שבוועדת השוק החופשי יתחילו להישמע זהירים יותר".
גרינפלד מדגיש כי "אם הנתונים ימשיכו להיות חזקים כמו בשבועות האחרונים, ייתכן מאוד שבתחילת השנה הבאה חלק מחברי הפד כבר יתחיל לדבר אפילו על עצירה של תהליך ההפחתות מוקדם מהצפוי".
באירופה ביום חמישי - החלטת ריבית של הבנק המרכזי. לפי התחזיות, הבנק האירופי יוריד את הריבית על הפקדוננות ב-25 נקודות בסיס, מ-3.25% ל-3%; הריבית על ההלוואות תרד בשיעור דומה, מ-3.40% ל-3.15%.
בדרום קוריאה: הנשיא יון סוק יאול ניצל בשלב זה מהדחה בפרלמנט - על אף הודעתו שכשלה על הטלת משטר צבאי במדינה. מפלגת השלטון של יון אמנם נעדרה מההצבעה על הדחתו אך היא קוראת להתפטרותו. במקביל, לפי דיווחים מקומיים התביעה במדינה פתחה בחקירה פלילית נגד הנשיא, עם אישום פוטנציאלי של בגידה ושימוש לרעה בכוח שניתן לו כשליח ציבור.
ביפן, נתוני הצמיחה של הרבעון השלישי שופרו בעדכון האחרון של נתוני התוצר: כלכלת יפן התרחבה ב-0.3% ברבעון השלישי, וב-1.2% בקצב שנתי, מול 0.2% רבעוני וקצב שנתי של 0.9% בעדכון הקודם. השדרוג בנתונים מחזק את התחזיות להעלאת ריבית של הבנק המרכזי בהחלטה קרובה שלו.
האינפלציה בסין ברמתה הנמוכה מזה 5 חודשים: מדד המחירים לצרכן עמד בנובמבר על 0.2% בהשוואה שנתית, מול תחזיות לעלייה של 0.5% ולאחר שבאוקטובר עמד המדד על 0.3%.