סגור

"אם הבנקאים הצעירים לא מסתדרים עם שעות העבודה - שיעשו משהו אחר"

חבייר רולה, המנכ"ל לשעבר של בורסת לונדון, שמילא שלל תפקידים בענף הבנקאות, מגיב לטענות מצד בנקאים בגולדמן זאקס על שעות עבודה "לא אנושיות". לבנקים הוא מציע "להעסיק בחורים עניים ורעבים שהצליחו להגיע לקולג' ולעבור אותו", במקום בוגרים "פריבילגים"

תפסיקו להתלונן על שעות העבודה שלכם או תחליפו עבודה – זה פחות או יותר מה שחושב על דור הבנקאים הצעיר הבוס הקודם של בורסת לונדון, חבייר רולה (Xavier Rolet).
"זה עולם חופשי, אם אתה לא אוהב מה שאתה עושה או חושב שהשעות האלה לא מתאימות לדרך החיים שלך, אתה בהחלט מוזמן לעשות משהו אחר", אמר רולה הצרפתי, שכיהן כמנכ"ל הבורסה הבריטית ממאי 2009 עד סוף 2017, ונחשב בימי כהונתו כאחד המנכ"לים הטובים בעולם.
רולה אמר את הדברים בריאיון ל-Mail on Sunday, בתגובה לדיווחים שעלו לכותרות מוקדם יותר השנה על בנקאים צעירים בגולדמן זאקס שהתלוננו על שעות העבודה ה"לא אנושיות".
3 צפייה בגלריה
גולדמן זאקס וול סטריט
גולדמן זאקס וול סטריט
גולדמן זאקס
(AP)

מנכ"ל בורסת לונדון, הידוע בלשונו המושחזת, ויתר לגמרי על דיפלומטיות בכל הנוגע לעניין, ואמר בריאיון כי הבנקים צריכים לשנות גישה: "נסו להעסיק בחורים עניים ורעבים שהצליחו להגיע לקולג' ולעבור אותו'", במקום בוגרים "פריבילגים", ואז לדבריו "לא יהיו לך שום בעיות".
עוד אמר כי "בנקאים צעירים מרוויחים טוב מאוד בהשוואה לתעשיות ולסקטורים אחרים. תשאל כל בחור צעיר שלא מצליח למשוך משכורת אם הוא היה רוצה להרוויח 100 אלף דולר ויותר מיד לאחר היציאה מהקולג'".
הוא הזכיר בגאווה את הניסיון שלו כבנקאי בראשית דרכו בשנות ה-80: "השכר היה טוב עבור ילד חסר כל משיכון ציבורי בפריז". רולה אכן מחזיק בקריירה ארוכה מאוד בעולם הבנקאות הגלובלי – הוא עבד בשנות הקריירה המוקדמות שלו בגולדמן זאקס (1994-1984, בשלב ראשון בדסק המסחר, במחלקת ארביטרז'); בקרדיט סוויס, ב-Dresdner Kleinwort Benso; ובתפקידו האחרון לפני בורסת לונדון בליהמן ברדרס (2008-2000, ממש עד לקריסה).
תחת שנות כהונתו כמנכ"ל הבורסה של לונדון – על רקע שורה של מהלכים ויוזמות שהוביל - קפץ שווי השוק שלה מ-800 מיליון פאונד ל-14 מיליארד פאונד. היום הוא מוביל כמנכ"ל את חברת ההשקעות וניהול הנכסים CQS.
3 צפייה בגלריה
חבייר רולה הבוס לשעבר של בורסת לונדון
חבייר רולה הבוס לשעבר של בורסת לונדון
חבייר רולה
(צילום: בלומברג)

בעמוד הלינקדאין שלו כבר סיפק רולה כמה התייחסויות לתלונות הבנקאים. בין היתר סיפר שבשנות ה-80 עבד 120 שעות בשבוע, במשך שבעה ימים, ללא חופשה בסופי שבוע: "עבדנו במשרד לכל אורך שעות המסחר בניו יורק, אכלנו ארוחת ערב בדסק, אז עברנו לסחור בשעות של אסיה וטוקיו מ-20:00 עד 22:00. אז יצאנו הביתה לשעות הפסקת המסחר. חזרנו לעבוד מהבית לסשן טוקיו של אחר הצהריים, מחצות עד 2 לפנות בוקר".
עוד הוסיף באותו עמוד לינקדאין: "כמה אימהות יחידניות שמנסות לשלוח ילדים לבית הספר אתם מאמינים שעובדות פחות מ-130 שעות בשבוע?".

3 צפייה בגלריה
בורסת לונדון כיכר פטרנוסטר
בורסת לונדון כיכר פטרנוסטר
בורסת לונדון
(צילום: בלומברג)

קבוצה קטנה של אנליסטים בשנת ההעסקה הראשונה שלהם בגולדמן זאקס פנתה בפברואר להנהלה וטענה בין היתר שהם עובדים 95 שעות בשבוע וישנים 5 שעות בלילה בממוצע. בעקבות הפרסומים יצאו דיווחים על תלונות דומות מצד בנקאים במוסדות מקבילים.
בגולדמן זאקס הודיעו שינסו להקל מעט על העובדים ולנסות למצוא פתרונות שיאזנו בין הצרכים של הבנק לרווחתם של העובדים. ב"פייננשל טיימס" דיווחו שהבנק העלה את שכר העובדים בשנה הראשונה מ-86 ל-110 אלף דולר, לא כולל בונוסים – שכר הבסיס בשנה השנייה יועלה ל-125 אלף דולר.