קבוצת BP וחברת הנפט האזרית חברו לניומד אנרג'י במכרז לחיפוש גז בישראל
קבוצת BP וחברת הנפט האזרית חברו לניומד אנרג'י במכרז לחיפוש גז בישראל
משרד האנרגיה הודיע אתמול כי ארבע קבוצות הכוללות תשע חברות הגישו סך הכל שש הצעות במכרז לרישיונות חיפוש במים הטריטוריאליים של ישראל; רויטרס מדווחת כי הקבוצה של ניומד, BP וסוקאר האזרית הגישה הצעה לשני בלוקים
ענקית האנרגיה בריטיש פטרוליום (BP) הגישה הצעה לרכישת רישיון לחיפוש מאגרי גז במים הטריטוריאליים של ישראל – צעד שמשקף את העניין הרב של חברות בינלאומיות בכניסה לפעילות חיפוש במזרח הים התיכון.
ההצעה הוגשה בשיתוף סוקאר (Socar), חברת הנפט הלאומית של אזרבייג'ן, יחד עם קבוצת ניומד אנרג'י הישראלית. כך לפי דיווח ברויטרס, שמסתמך על מקורות מגורמים בתעשייה.
הקבוצה המשותפת של ניומד, BP וסוקאר הגישה הצעה לשני בלוקים במכרז שפרסם ביום ראשון משרד האנרגיה. רק לפני ארבעה חודשים קבוצה משותפת של BP ושל אדנוק (Adnoc), חברת הנפט של אבו דאבי, הגישה הצעה לרכישת 50% מניומד תמורת 2 מיליארד דולר.
המרחב הימי של ישראל, מצרים, קפריסין ולבנון נחשב לעשיר בגז טבעי, ונכנסו אליו בשנים האחרונות כמה מחברות האנרגיה הגדולות בעולם. המלחמה באוקראינה, שהובילה להפסקת השימוש בגז רוסי ולמשבר אנרגיה באירופה, רק הגבירה את העניין של החברות הבינלאומיות.
ניומד אנרג'י של קבוצת דלק היא בעלת המניות הגדולה במאגר לווייתן, שמופעל על ידי חברת שברון – ושמעבר ללקוחה העיקרית ישראל, הוא מייצא גז למצרים ולירדן.
לפי המקורות שדיברו עם רויטרס, ההצעה שהגישה הקבוצה של BP, סוקאר ונימד היא לרישיונות סמוכים למאגרי לווייתן ותמר. החברות עצמן לא נענו לבקשת תגובה. ניומד דיווחה לבורסה כי הגישה הצעה בשיתוף קונסורציום שכולל "חברות בינלאומיות".
משרד האנרגיה ציין בהודעתו אתמול כי ארבע קבוצות הכוללות תשע חברות הגישו סך הכל שש הצעות במכרז הרישיונות. לפי ההודעה, מתוך תשע החברות חמש עדיין אינן פעילות במרחב הימי של ישראל. ההודעה על הזוכות במכרז תתפרסם ברבעון הרביעי של השנה.