הערכות ב-S&P: "ממשלת סין תתערב במשבר אוורגרנד רק אם יהיה חשש לתגובת שרשרת"
הערכות ב-S&P: "ממשלת סין תתערב במשבר אוורגרנד רק אם יהיה חשש לתגובת שרשרת"
סוכנות הדירוג מציינת בסקירה המתייחסת לענקית הנדל"ן הסינית, שנמצאת על סף חדלות פירעון, כי אינה צופה תמיכה ישירה בה אלא רק במצב של סיכונים מערכתיים לכלכלה; עוד מציינים שם כי "מגזר הבנקאות הסיני יכול לעכל חדלות פירעון של אוורגרנד ללא הפרעה משמעותית"
ממשלת סין לא צפויה להתערב ולספק תמיכה ישירה לענקית הנדל"ן אוורגרנד, השרויה בחובות עתק של 300 מיליארד דולר, כך על פי סוכנות הדירוג S&P. מנייתה של החברה הסינית, הנסחרת בהונג קונג, מאבדת היום (ג') 3.5% מערכה ביום שמיני של ירידות, ולאחר שאתמול קרסה ב-11%.
"איננו מצפים שהממשלה תעניק תמיכה ישירה לאוורגרנד", כתבו אנליסטים של הסוכנות בדו"ח שפורסם אתמול (ב'). "אנו מאמינים שבייג'ינג תיאלץ להתערב רק אם קריסה של אוורגרנד תייצר תגובת שרשרת שתגרום למספר גדול של חברות להגיע לחדלות פירעון ולהוות סיכונים מערכתיים לכלכלה. כישלון של אוורגרנד לבדה לא יביא לתרחיש כזה".
אוורגרנד היא יזמית הנדל"ן בעלת החוב הגדול ביותר בעולם. היא אמורה לבצע מספר תשלומי ריבית על איגרות החוב שלה החל מיום חמישי. על פי S&P, "קיימת סבירות גבוהה שהחברה תגיע לחדלות פירעון" על תשלומים אלו. עוד נמסר כי "אנחנו מאמינים שמגזר הבנקאות הסיני יכול לעכל חדלות פירעון של אוורגרנד ללא הפרעה משמעותית, אם כי נמשיך להיות ערים להשפעות האפשריות של המהלך".
האנליסטים של S&P השוו את הנפילה של אוורגרנד למקרה של חברת ניהול הנכסים הסינית הוארונג (Huarong), שניהול כושל של חובותיה גרם לנסיגה בשוק מוקדם יותר השנה.
"אנחנו לא מצפים שפעולות הממשלה יעזרו לאוורגרנד, אלא אם היציבות המערכתית נמצאת בסיכון", כך לפי S&P. "חילוץ ממשלתי יערער את הקמפיין להטלת משמעת פיננסית גדולה יותר בתחום הנכסים".
במקום חילוץ, בייג'ינג עשויה לאפשר משא ומתן ומימון כדי להבטיח שמשקיעים ורוכשי דירות בודדים יהיו "מוגנים ככל האפשר", אמרו האנליסטים ואף הוסיפו כי "הממשלה מוכנה לעזור, אך מעוניינת גם שהאירועים יתנהלו בקצב שלה. אפילו במחוז הבית שלה, גוואנגדונג, החברה חסרת חשיבות לכלכלה המקומית העצומה - היא אינה גדולה מספיק מכדי להיכשל".