סגור

ברק רוזן: "נביא לגזית את הידע והרעב שלנו - חיים כצמן קיבל אותנו בחום"

רוזן, שותפו של אסי טוכמאייר בישראל קנדה, אמר את הדברים בשיחת משקיעים, בעקבות רכישת נתח של 22.6% בנורסטאר של כצמן - בעלת השליטה בגזית גלוב: "לא נהיה משקיעים פאסיביים - באנו להיות מעורבים"

"לא נהיה משקיעים פאסיביים בנורסטאר. באנו להיות מעורבים ונעבוד בשיתוף פעולה עם חיים כצמן שקיבל אותנו בחום", אמר הבוקר ברק רוזן, אחד משני בעלי השליטה בישראל קנדה (לצד אסי טוכמאייר), בשיחת משקיעים - בעקבות רכישת נתח של 22.6% מנורסטאר של כצמן, המחזיקה בשליטה בגזית גלוב. "עשינו עיסקה מצויינת", אמר עוד רוזן.

"כבר חודשיים אנחנו לומדים על נוסטאר והאחזקה שלה בגזית גלוב. עשינו עבודה מעמיקה, בעזרת אנליסטים פנימיים וחיצוניים. למדנו את הנכסים, אלה שבישראל אנחנו מכירים מצויין ולמדנו גם את חו"ל. עשינו עיסקה מצויינת. התחלנו לקנות לפני 3 שבועות בבורסה ומחוץ לבורסה, קנינו 4.99% בשווי של פחות מחצי מההון העצמי, שעומד על 2.2 מיליארד שקל. ביום רביעי קנינו עוד 5% והיום אנחנו מחזיקים 22.6% שנרכשו לפי שווי כולל של 1.4 מיליארד שקל".
רוזן לא התייחס לסוגיית הריכוזיות: "זו השקעה אסטרטגית מבחינתנו. לא פסיבית. נעזור להם לפעול למיקסום הנכסים. המטרה שלנו שגזית תהיה בשווי אחר. זו החברה היחידה שמ-2020 עדיין לא חזרה לשווי שלה לפני משבר הקורונה, בעוד שכל חברות הנדל"ן האחרות חזרו לשווי ועקפו אותו".
על היכולת של ישראל קנדה לתרום לגזית אמר: "נביא את הידע והרעב שלנו. עבדנו בניו יורק ולונדון ונביא את הנסיון משם גם לפעילות של גזית בחו"ל. חיים כצמן בן אדם חד ומדהים אבל צריך לעזור לו פה להיפרד מחלק מהנכסים. נעשה סיור באירופה, ברזיל וארה"ב ונראה איפה אפשר לממש נכסים. אנחנו רוצים שישראל תהווה חלק משמעותי בפורטפוליו, שתעלה מ-26% ל-50%-40%.
רוזן גם התייחס להחלטה של כצמן לשתף עמם פעולה. "יש פה הזדמנות אדירה ללמוד מכצמן ולעבוד בשתוף פעולה. הוא קיבל אותנו יפה ואחרי שבדק עלי ועל אסי הבין שכדאי להיות שותפים שלנו. יש לנו תכניות גדולות אני לא יכול להרחיב כרגע".
1 צפייה בגלריה
מימין אסי טוכמאייר ו ברק רוזן בעלי השליטה בישראל קנדה ו חיים כצמן בעל השליטה בגזית גלוב
מימין אסי טוכמאייר ו ברק רוזן בעלי השליטה בישראל קנדה ו חיים כצמן בעל השליטה בגזית גלוב
מימין: אסי טוכמאייר וברק רוזן, בעלי השליטה בישראל קנדה; חיים כצמן בעל השליטה בגזית גלוב
(צילום: עמית שעל, אוראל כהן)

"אנחנו מאד אוהבים את גזית. הנכסים שלה בישראל במיוחד מדהימים. לא קל לבנות פורטפוליו כזה - להשלים פרוייקט בארץ מרגע הרכישה לוקח בישראל 8-10 שנים. אנחנו מכירים את הפרוייקטים שלהם, בראשלצ, כפ"ס, פארק צמרת. אבל אותנו הכי מעניין נושא ההשבחה. רק בישראל יש פוטנציאל לגזית להגדיל בחצי מיליון מ"ר את הזכויות. יש פה שווי עודף של מיליארד שקל לפי החשבונות שלנו. גם בתחום הדיור להשכרה יש פוטנציאל גדול".
לגבי התכניות של ישראל קנדה באופן כללי אמר רוזן: אנחנו מאד אוהבים להסתכל על חברות בתחום הנדל"ן. ראינו מה עשינו במנרב, השקענו 550 מיליון שקל והיא שווה היום מיליארד וחצי. מי שמכיר אותנו, יודע שאנחנו אוהבים לברוח מהר מהסיכון ולהחזיר את הכסף הביתה"
לגבי המינוף הגדול של גזית אמר רוזן כי "נמכור חלק מהנכסים ונחזק את ההון". הוא סירב לפרט אילו נכסים ובאילה אזורים בעולם ימוקד המימוש. רוזן סיים עם הצהרת כוונות ברורה בכל הנוגד לישראל קנדה: "גם ברבעון הראשון נהיה החברה היזמית שמרוויחה הכי הרבה כסף. יש לנו חלום שישראל קנדה תגיע בשנה שנתיים הקרובות לתא 35".