חברת הנדל"ן היזמי יוסי אברהמי יוצאת להנפקה לפי שווי של כמיליארד שקל
חברת הנדל"ן היזמי יוסי אברהמי יוצאת להנפקה לפי שווי של כמיליארד שקל
החברה שמתמחה בבניית מגורי יוקרה כבר הגישה תשקיף לרשות ני"ע, והיא תחל בימים הקרובים ברוד שואו מול הגופים המוסדיים. יוסי אברהמי שואפת לגייס בבורסת ת"א 200 מיליון שקל ולבצע את ההנפקה כבר במהלך החודש הקרוב
שוק ההנפקות הראשוניות בתל אביב מתחיל לגלות סימני חיים מחודשים. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הנדל"ן היזמי יוסי אברהמי, שבבעלות היו"ר יוסי אברהמי, תנסה לבצע הנפקה באחוזת בית כבר במהלך החודש הקרוב. החברה, שתחל בימים הקרובים ברוד שואו מול המוסדיים, שואפת לגייס כ־200 מיליון שקל לפי שווי של כמיליארד שקל לפני הכסף. יוסי אברהמי כבר הגישה תשקיף לרשות ני"ע, שאותו הכין משרד עוה"ד גולדפרב זליגמן. את מהלך ההנפקה מובילים מנכ"ל החברה צחי דוידי וסמנכ"ל הכספים נירן חייק, יחד עם חברת החיתום אקטיב חיתום, שמנוהלת על ידי עומרי לוי, ופירמת רואי החשבון דלויט.
חברת יוסי אברהמי, שהוקמה על ידי אברהמי ב־1990, מזוהה כיום בעיקר עם פלח מגורי היוקרה והיא ידועה בפרויקטים היקרים שהיא בונה. עד היום החברה בנתה ותכננה כ־6,000 דירות ברחבי הארץ, בין היתר בתל אביב ובהרצליה. בימים אלו מקדמת החברה כמה פרויקטים גדולים, בהם בניית 552 דירות במתחם הנערה בהוד השרון, בשותפות עם ישראל קנדה לאחר שרכשה ממנה 50% תמורת 440 מיליון שקל ב־2022; פרויקט התחדשות עירונית גדול בחיפה, שבו היא בונה 1,200 דירות; ופרויקט גדול מול קניון אייס מול באילת, שבמסגרתו מקימה החברה על פני 13 דונם כמה מבנים בגובה של 6 קומות, שבהם גם דירות עם מעגן ליאכטות. ככל הידוע, ההון העצמי של יוסי אברהמי עומד על כ־600 מיליון שקל.
אברהמי נולד בירושלים למשפחה קשת יום להורים יוצאי איראן שלהם 12 ילדים. מגיל 14 הוא גר וגדל בערד. אביו היה פועל בניין בסולל בונה ואמו עקרת בית. אברהמי הפסיק ללמוד בכיתה י' ובגיל 22 כבר בנה לעצמו בית פרטי בערד. בתהליך למד לא מעט על עבודות הבנייה. את חברת הבנייה הקים ב־1990 כחברה שמתמחה בעבודות תשתית, ובהמשך נכנסה לתחום הייזום והיום היא פעילה גם בתחום ההתחדשות העירונית.
יוסי אברהמי יוצאת להנפקה כעת, עם התעוררות שוק הדיור, שחווה צניחה חדה ב־2023. לפי נתוני הלמ"ס, בשנה זו מספר הדירות שנמכרו צנח ב־35% ועמד על 66.6 אלף, כשהרבעון הרביעי, שבו פרצה המלחמה בעזה, היה הרבעון החלש ביותר. הירידה בכמות הדירות הנמכרות החלה במרץ 2022, זמן קצר לפני שהריבית במשק החלה לעלות בצורה משמעותית במטרה לרסן את האינפלציה. הריבית שעלתה הפכה את סוגיית המימון לנטל כבד הן עבור היזמים והן עבור הציבור הרחב, וכך הביקוש לדירות ירד. לירידה בביקושים תרמה גם ההפיכה המשטרית שהחלה לקדם בתחילת 2023 הממשלה, מה שהרחיק משקיעים זרים.
במרץ 2023 אמר אברהמי בריאיון ל"כלכליסט" כי החברה עוצרת ייזום של פרויקטים חדשים בשל הריבית הגבוהה במשק: "יש לנו 50-40 פרויקטים שרצים כרגע. מה שיש לנו בצנרת נשחרר. אבל אנחנו לא הולכים ליזום פרויקטים חדשים. אף אחד לא משוגע לשלם ריבית כל כך גבוהה וגם להביא 30% הון עצמי לפרויקט, אז בעקבות המצב אנחנו לא בונים דירות חדשות. התוצאה היא שבהמשך יהיה פה בום על־קולי של עליות מחירים". אומנם הריבית ירדה במעט, אך היא עדיין גבוהה והורדה משמעותית לא נראית באופק, אך נדמה שהשוק החל ללמוד כיצד לחיות לצד הריבית הגבוהה, ובינואר 2024 מכירת הדירות החדשות כבר זינקה בכ־17%, ומספר הדירות שנמכרו בחודש זה היה גבוה מבכל אחד מהחודשים של 2023, תוך שהחודש מציג את העלייה החודשית הראשונה מאז מרץ 2022.
יוסי אברהמי אינה החברה היחידה שנערכת להנפקה קרובה בתל אביב. חברת הנדל"ן דונה, שבבעלות שלום שי, נערכת להנפקה לקראת סוף השנה לפי שווי של יותר מ־3 מיליארד שקל, וחברת התחבורה בון־תור של קרן ג'נריישן קפיטל מכוונת לבצע הנפקה לפי שווי של כ־1.2 מיליארד שקל. אם כל ההנפקות האלו ייצאו לפועל, הרי ש־2024 כבר תהיה שנה מוצלחת יותר עבור הבורסה המקומית, לאחר שבשנת 2023 בוצעה בה הנפקה ראשונית אחת בלבד של מניות (IPO) - זפירוס, חברת אנרגיה מתחדשת שפועלת בפולין ונמצאת בשליטת קרן תש"י - שגייסה 145 מיליון שקל. בשנה שלפני כן, ב־2022, בוצעו 13 הנפקות, שבהן גויסו 2.3 מיליארד שקל, וב־2021 בוצעו 94 הנפקות ראשוניות - שיא של כל הזמנים - שבמסגרתן גויסו מהציבור 10.5 מיליארד שקל.