חצי שנה מהאגדות בוול סטריט לקראת סיום, איך זה ישפיע על המחצית הבאה?
חצי שנה מהאגדות בוול סטריט לקראת סיום, איך זה ישפיע על המחצית הבאה?
מדד S&P 500 מזנק מתחילת השנה ב-13% כשבעוד מספר ימים מסתיים חודש יוני; ניתוח טכני שפורסם במרקטווטש וכולל נתונים משנת 1950 מסביר איזו מגמה צפויה במחצית השנייה של 2023, אם לשפוט לפי ההיסטוריה
וול סטריט רושמת בשישה החודשים הראשונים של 2023 עליות חדות ומתקנת את הנפילות של 2022. כעת נשאלת השאלה, האם מדד S&P 500 צפוי להמשיך ולטפס גם במחצית השנייה של השנה, אחרי שזינק כבר ב-13% עד כה, מספר ימים לפני שעוברים לחודש יולי.
למשקיעים יש סיבה להיות אופטימיים, אם ההיסטוריה מהווה אינדיקציה, כך לפחות לפי ניתוח טכני של טום לי Tom Lee, מייסד שותף Fundstrat Global Advisors. ויש לומר גם כי הוא ידוע כאנליסט הכי אופטימי בוול סטריט. הניתוח פורסם באתר מרקטווטש.
מאז שנת 1950, מדד S&P 500 סיים את המחצית הראשונה של השנה 22 פעמים בעלייה של יותר מ-10%, והתשואה החציונית במדד במחצית השנייה של השנה הייתה 8%.
כמו כן, משנת 1950, בכל 9 הפעמים שהמדד רשם תשואה שנתית שלילית, ובשנה לאחר מכן תשואה של יותר מ-10% במחצית הראשונה של השנה העוקבת (זה המצב הנוכחי), התשואה החציונית במחצית השנייה של השנה היא 12%. על כן המדד עשוי לסיים את 2023 סביב 4,900 נק', כך לפי לי.
מדד S&P 500 ננעל אמש על 4,329 נק'. בשישי הוא סגר שבוע שלילי ראשון אחרי חמישה שבועות בירוק ברצף. השבוע שעבר היה הגרוע מאז קריסת בנק סיליקון ואלי בחודש מרץ, שהצית את משבר הבנקים האזוריים וקטע את הרצף החיובי בוול סטריט מתחילת השנה. המשבר תם ומדדי המניות שבו לעליות, בהובלת מניות ה-AI, ובראשן אנבידיה.
על הדרך היה גם משבר תקרת החוב שנמתח לאורך חודש והסתיים ממש לפני הדד-ליין עם הסכמה בין הבית הלבן והרפובליקנים בקונגרס על העלאת תקרת החוב שתמנע מארה"ב חדלות פירעון.
מלבד טרפת הבינה המלאכותית שהשתלטה השנה על וול סטריט, ימשיכו להעסיק את המשקיעים גם החלטות הריבית של הפד בהתאם לאינפלציה שממשיכה לרשום האטה לעלייה שנתית של 4%, אך רחוקה מיעד הבנק המרכזי על 2%. "הלחץ האינפלציוני צפוי לרדת מהר יותר ממה שחושבים, ולכן הפד יאפשר להתיר את ההידוק המוניטארי על המערכת הפיננסית", אמר לי.
בנוסף, לי מצביע על ההתאוששות המהירה במניות הטכנולוגיה הגדולות ששרדו "רוחות חזקות" מתחילת המגפה והסגרים לפני כמעט 3 וחצי שנים ועד היום, מה שמעיד על חוזק השוק. חברות הטק הגדולות שרדו לדבריו גם בעיות עולמיות בשרשרת האספקה שהחלו עוד קודם הקורונה והוחמרו עם המגפה, וכאמור שרדו את הלחץ האינפלציוני שהחל כבר ב-2021, ולאחר מכן ותוך כדי, גם את העלאות הריבית האגרסיביות של הפד.