סגור

תנועות קלות במט"ח, הדולר על 3.64 שקלים

פיץ' הודיעה כי דירוג האשראי של ישראל עלול להיפגע בשל השלכות הרפורמה המשפטית; אירועי המאקרו המהותיים של שוק המט"ח עדיין רחוקים - נתוני האינפלציה יצאו ב-15 במרץ והחלטת הריבית הבאה של בנק ישראל צפויה רק ב-3 באפריל

לאחר ההתחזקות של אתמול בשקל (הדולר איבד 0.9% מול השקל בפתחו של חודש מרץ), המסחר מתנהל היום בתנועות קלות, הדולר בסביבת 3.64 שקלים. היורו יורד ב-0.3% ל-3.87 שקלים.
שוק המטבעות המקומי מתנהל עתה במרחק ניכר מאירועי המאקרו החשובים ביותר מבחינת המשקיעים - בנק ישראל יפרסם את החלטת הריבית הבאה שלו רק ב-3 באפריל, ונתוני האינפלציה לינואר יתפרסמו ב-15 במרץ. החלטת הריבית הבאה של הפד צפויה ב-22 במרץ.
החזית הפוליטית והמחאה נגד תוכניות הממשלה בחזית המשפטית בהחלט עשויים להשפיע על המסחר, אך עוד חזון למועד. בהקשר זה, חברת הדירוג פיץ' הודיעה אתמול כי דירוג האשראי של ישראל נותר ברמה A+. עם תחזית 'יציבה'. עם זאת, החברה הזהירה כי הרפורמה המשפטית עלולה להחליש את דירוג האשראי של ישראל.
בפיץ' כתבו כי הם מודעים לכך שתוכן הרפורמה נמצא עדיין במשא ומתן, אך הזהירו כי אם הרפורמה תביא לירידה באיזונים ובבלמים המוסדיים או לסנטימנט שלילי של המשקיעים, הרי שהדבר עשוי להביא להורדת דירוג האשראי.
בנוגע לעצמאות בנק ישראל, חברת הדירוג ציינה כי "חלק מחברי הכנסת והממשלה הציעו לצמצם את עצמאותו של הבנק המרכזי ולהגביל את עליית הריבית על המשכנתאות. עד כה התנגדו למאמצים אלו ראש הממשלה ושר האוצר. חברת הדירוג מעריכה כי "תרחיש הבסיס הוא שלא תיפגע העצמאות, אך היחלשות העצמאות של הבנק המרכזי תוריד את האמינות של קובעי המדיניות בישראל, המהווה כיום נקודת חוזק בדירוג האשראי".
אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות, התייחס לאכזבה מנתוני מדד מנהלי הרכש בארה"ב שפורסם אתמול, ולהשלכות שלו על המשך האינפלציה במדינה. מדד מעל 50 נקודות מסמן התרחבות במשק, מתחת ל-50 על התכווצות - הנתון אתמול עמד על 47.4 נקודות, מול 47.7 נקודות בחודש קודם ובשעה שהתחזיות בשוק עמדו על 48 נקודות.
"מדד מנהלי הרכש בתעשייה הוא אחד המדדים החשובים שמתפרסמים בארה"ב שכן הוא מצליח לחזות שינויים בכלכלה בהצלחה גבוהה מאוד. המדד שפורסם מעלה סימני שאלה נוספים לגבי מדיניות הפד העתידית. רכיב המחירים במדד זינק מ-44.5 נק' ל-51.3 נק' (הצפי עמד על 46.5), מה שאומר שהיצרנים חוזרים לראות עליות מחירים בשוק הסחורות. החששות שעולים הן שהירידה שאנו עדים לה באינפלציית המוצרים במהלך החודשים האחרונים למעשה בדרך לעצירה", אומר גרינפלד.