רני צים מציע לפסגות שבשליטתו לרכוש את חברת מרכזי הקניות שלו
רני צים מציע לפסגות שבשליטתו לרכוש את חברת מרכזי הקניות שלו
צים מציע למכור את כל אחזקותיו - 54.3% - בחברת רני צים מרכזי קניות, לקבוצת פסגות שבה הוא מחזיק ב-65.7%; מטרת המהלך היא לנקז את ההון של פסגות לתוך חברת מרכזי הקניות ולהקטין את המינוף שלו
רני צים מצא פתרון למזומן שנותר בקבוצת פסגות לאחר מכירת פעילותה. צים מציע למכור את כל אחזקותיו בחברת רני צים מרכזי קניות לפסגות. צים הוא בעל השליטה הן בקבוצת פסגות (שבה הוא מחזיק ב-65.7%) והן ברני צים מרכזי קניות (54.3%).
במכתב ששלח אתמול (ב') לחברה פירט צים את המנגנון שהוא מציע לבעלי המניות בפסגות על מנת שאלו ירכשו את אחזקתו (54%) בחברת רני צים מרכזי קניות במחיר תואם לשווי השוק.
שווי אחזקתו של צים במרכזי קניות הוא 233 מיליון שקל ועסקת המכירה תכלול גם אופציות שמחזיק צים, ששוויין ייקבע על ידי מעריך שווי אובייקטיבי. צים מאמין כי יקבל 250 מיליון שקל עבור אחזקתו במניות ואופציות של צים מרכזי קניות.
התשלום הראשון, בהיקף של 200 מיליון שקל יעשה באמצעות תשלום מזומן או נטילת חוב. לאחר הרכישה הראשונית, מתכנן צים לבצע הנפקת הון שבה תשתתף פסגות בהיקף מוערך של 60 מיליון שקל. בנוסף, אם בשלוש השנים הקרובות שווי החברה יעלה מעבר למחיר הנמכר, צים יקבל חצי מאותה עלייה.
מטרת המהלך של צים, שמהווה בעל שליטה בשתי החברות, היא לנקז את ההון של פסגות לתוך חברת מרכזי הקניות ולהקטין את המינוף שלו.
צים מרכזי קניות נסחרת בשווי 439 מיליון שקל בבורסה באחוזת בית, בעוד ההון העצמי שלה עומד על כמעט 700 מיליון שקל. התמחור הנמוך של חברת מרכזי הקניות נובע, על פי הערכת צים, מהחוב הכבד שהיא נושאת עליה בהיקף של עד 1.7 מיליארד שקל. הזרמת הון לתוך החברה ויציאה בהנפקת זכויות תעזור להקטין את החוב של מרכזי קניות ולמשוך אליה משקיעים נוספים.
פסגות מכרה בחודשים האחרונים את רוב הפעילות שלה, בעיקר קרנות הנאמנות ונותרה עם היקף מזומנים של יותר מ-200 מיליון שקל. היא אמורה למכור גם את חברת הברוקראז' ומסחר עצמאי שלה בשווי שאמור להגיע ל-80 מיליון שקל.
העסקה הוצעה לבעלי המניות בפסגות בתוקף עד ל-15 במאי והיא חייבת לעבור אישור אסיפה וקבלת רוב של בעלי מניות המיעוט (38%). כיוון שמדובר בעסקה עם בעל השליטה בחברה, ועדת הביקורת של פסגות תבחן את ההצעה ובהתאם תמליץ לבעלי מניות המיעוט האם כדאי להם להיעתר להצעת צים.
מבין בעלי מניות המיעוט, מנכ"ל פסגות יניב בנדר הוא זה שמחזיק בשיעור המניות הגבוה ביותר - 7.4%. לבנדר היסטוריה ארוכה ואישית עם צים שידעה ימים טובים יותר, ואם יאשר את הצעתו של צים תהיה זו הפתעה.
"מדובר בהצעה נחמדה, אך האמנו שתהיה טובה יותר" מסר בעל מניות מיעוט בפסגות, והוסיף כי האמין שמחיר המניות שהוצע על ידי צים יהיה נמוך יותר .
אשתקד ניסה צים להקטין את המינוף במרכזי קניות על ידי הכנסת שותפים בחברה בת של מרכזי קניות – חברת הייזום מגידו. מזרחי טפחות ולאומי היו אמורים לרכוש 15% כל אחד לפי שווי של 340 מיליון שקל, מהלך שהיה אמור להזריק 113 מיליון שקל לתוך מרכזי קניות, אולם כפי הנראה עסקה זו לא התבשלה והיום מחפשים במרכזי קניות שותף אחר למגידו.