סגור
 דני ימין, יו"ר דיסקונט החדש
דני ימין, יו"ר דיסקונט החדש (צילום: אוראל כהן)

עלות שכרו של יו"ר דיסקונט החדש: 3.19 מיליון שקל

הבנק מבקש את אישור בעלי המניות לשכרו של דני ימין; ביום חמישי צפוים לאשר בעלי המניות של בנק לאומי את שכרו של היו"ר החדש שמואל בן צבי, שיעמוד על 3.76 מיליון שקל בשנה; אך הוא יכהן בתפקידו רק 9 חודשים

בנק דיסקונט, שהוא בנק ללא גרעין שליטה, פרסם הבוקר זימון לאסיפת בעלי מניות לאישור שכר היו"ר החדש של הבנק דני ימין. לפי התנאים שנקבעו, ימין יזכה לשכר בעלות של 3.19 מיליון שקל בשנה.
לשם השוואה בשנת 2022 עמדה עלות השכר של היו"ר הקודם שאול קוברינסקי על 3.16 מיליון שקל (נתוני שנת 2023 טרם פורסמו). השכר כולו קבוע, שכן יושבי ראש של בנקים לא מקבלים תגמול משתנה (בונוסים וכדומה).
במסגרת כללי בנק ישראל תגמול שכר היו"ר נעשה ביחס לשכר של דירקטור בעל מומחיות פיננסית בבנק. לפי מדיניות דיסקונט היחס המקסימלי הוא עד פי 6 ובפועל לפי התגמול המוצע הוא יעמוד על פי 4.98.
עוד נקבע במסגרת התגמול כי על ימין תחול תקופת צינון ואי תחרות של חצי שנה לאחר שיסיים את תפקידו, במהלכה לא יוכל לכהן או לתת שירותים בגוף שהוא מתחרה של הבנק, אלא אם בבנק יאשרו לו זאת. האסיפה לאישור תנאי השכר של ימין תתכנס ב-7 בפברואר.
מי שעוד אמור לקבל את אישור בעלי המניות לשכרו הוא היו"ר החדש של בנק לאומי שמואל בן צבי. גם כאן מדובר בבנק ללא גרעין שליטה. ביום חמישי הקרוב תתכנס אסיפת בעלי המניות לאשר את תנאי שכרו. לפי התנאים צפוי בן צבי לקבל שכר שנתי של 3.76 מיליון שקל.
בפועל הוא צפוי לכהן בתפקידו רק 9 חודשים, שכן אז יסיים כהונה מקסימלית של 9 שנים כדירקטור בבנק. לכן עלות שכרו הצפויה בשנת 2024 תעמוד על 2.14 מיליון שקל, מדובר ביחס של פי 5.85 לעומת דירקטור בעל מומחיות פיננסית, בעוד היחס המקסימלי בבנק הוא של עד פי 7.5.
בן צבי מוגדר אמנם יו"ר ב-100% משרה, אך בזימון לאישור תנאי העסקתו צוין כי הוא יוכל להמשיך ולכהן כדירקטור בחברה נוספת (ככל הנראה מדובר בפרוטליקס), מה שמצריך עבודה של 5-7 שעות ברבעון.