סגור
טונה סטארקיסט קפה ג׳ייקובס עוגיות לוטוסטונה סטארקיסט קפה ג׳ייקובס עוגיות לוטוס דיפלומט
מוצרים שמייבאת דיפלומט. "רואה במנהלי החברה ובעובדיה אחד מנכסיה המרכזיים" (צילומים: מירב קריסטל, שאטרסטוק)

שווי האופציות של בכירי דיפלומט נחתך, והחברה מכוונת לתגמול חלופי ב-12 מיליון שקל

מניית דיפלומט צנחה ב-42.5% מאז הנפקתה ב-2021, כך שמחיר המימוש של האופציות נותר גבוה משמעותית מערכן הנוכחי של המניות; ביבואנית המזון רוצים להעניק ללא תמורה יחידות מניה חסומות ל-38 בכירים ובהם המנכ"ל וקרובי משפחה של היו"ר

דיפלומט מבקשת להקצות יחידות מניה חסומות בשווי 12.4 מיליון שקל לבכירים בחברה, במקום האופציות שאיבדו מערכן.
השחיקה המתמשכת בשווי המניה של יבואנית המזון ומוצרי הצריכה דיפלומט כבר כיווצה את הרווח של היו"ר נעם וימן בעת שמימש אופציות שהוענקו לו סמוך להנפקת החברה בפברואר 2021. מניית דיפלומט צנחה ב-42.5% בשלוש השנים וחצי שחלפו מאז ההנפקה.
כעת, על מנת למנוע מאותה השחיקה לפגוע גם ברווחיהם הפוטנציאלים של המנכ"ל ירון בלום ובכירים נוספים, מעוניינת דיפלומט להקצות להם במקום האופציות, וללא תמורה, יחידות מניה חסומות (RSU's). בין הזכאים לתגמול החדש נמנים גם כמה מקרוביו של וימן, המועסקים בחברה בתפקידים בכירים.
מדובר ב-38 נושאי משרה ובעלי תפקידים בדיפלומט שיקבלו את היחידות החסומות. בהם נושאי משרה ובעלי תפקידים המכהנים בתפקידי סמנכ"ל ומעלה, כולל המנכ"ל, שקיבלו אופציות בפברואר 2021 ויקבלו כעת, בכפוף לאישור אסיפת בעלי המניות, את יחידות המניה החסומות במקומן. לצידם מבקשת החברה להקצות יחידות דומות ובתנאים זהים גם לבעלי תפקידים בדרגים דומים שלא החזיקו קודם באופציות.
שווי החבילה כולה הוא 12.4 מיליון שקל. שמתוכה יוקצו יחידות מניה חסומות בשווי 2.25 מיליון שקל למנכ"ל בלום ולשלושת קרוביו של היו"ר וימן: בנו אורן וימן, מנכ"ל חטיבת הצמיחה בדיפלומט, אחיינו נתן גרשוני המכהן כדירקטור וסמנכ"ל מיזוגים ורכישות, וחתנו רביב איסרוביץ, שמנהל את הפרויקט להקמת מרלו"ג החברה בקיסריה.
שווי היחידות שיקבל בלום, שהחל לכהן כמנכ"ל בינואר לאחר ששימש משנה למנכ"ל, הוא 1.1 מיליון שקל. לאחר ההקצאה תגיע עלות שכרו השנתית ל-3.7 מיליון שקל. שווי היחידות של אורן וימן הוא 563 אלף שקל ועלות שכרו השנתית, ב-70% משרה, תגיע ל-1.9 מיליון. שווי היחידות של גרשוני ואיסרוביץ עומד על 273 אלף שקל ו-303 אלף שקל בהתאמה, ועלות שכרם השנתית תגיע ל-1.2 מיליון שקל ו-1.1 מיליון.
דיפלומט נימקה את המהלך בירידה בשווי המניה מאז הענקת האופציות, שהובילה להתרחקותן מהכסף. כך שלמחזיקים בהן אין תמריץ לממשן והמניה תידרש לעלייה משמעותית בטרם ייווצר להם תמריץ כזה. האופציות הוקצו בפברואר 2021 במחיר מימוש של 57.7 שקל למניה, שהיה גם מחירה בהנפקה שבועיים מאוחר יותר. אולם מאז שנכנסה לבורסת ת"א נחלשה מניית דיפלומט ומחירה הנוכחי הוא 33 שקל, כך שהאופציות רחוקות במרחק רב מהכסף. המרתן ביחידות המניה החסומות נועדה, לפי דיפלומט, לשמר ולתמרץ את העובדים באמצעות תמריץ ראוי ואפקטיבי יותר עבורם מזה שמספקות האופציות במצבן הנוכחי.
האופציות הוקצו בפברואר 2021, ומימושן התאפשר בשלוש מנות החל מפברואר השנה, כשמשך המימוש האפשרי נקבע לשש שנים עד לפברואר 2027.
יחידות המניה החסומות שיינתנו במקומן יוענקו ללא תמורה ויבשילו בשלוש מנות. הראשונה (40%) בתום שנתיים ממועד ההקצאה, ושתי המנות הבאות (40% ו-20%) בתום שנה ושנתיים נוספות.
מדיפלומט נמסר: "דיפלומט מובילה מדיניות אשר רואה במנהלי החברה ובעובדיה אחד מנכסיה המרכזיים, ופועלת במגוון דרכים לשמר אותם לטווח ארוך ולשתף אותם בהצלחת החברה, ובכך לבנות שדרה ניהולית שצומחת מתוך החברה ומחויבת לשגשוגה. הקצאת המניות החסומות בוצעה בהתאם למקובל בשוק ועל בסיס חוות דעת של חברת ייעוץ מקצועית".
חודש לאחר הנפקתה הגיעה מניית דיפלומט למחיר שיא של 58 שקל - עלייה של פחות מ-1% ממחיר ההנפקה - ומאז רשמה ירידות עד שלפני כשנה הגיעה לשפל של 23.5 שקל. ברקע נרשמה חקירת רשות התחרות את ראשי החברה בחשד לניסיון לתאם מחירים, איומים בחרם על מוצריה בעקבות צמצום הנחות לקמעונאים, והגברת החשיפה למותגים אחרים.
מאז השפל, ולאחר העלאות מחירים בחלק ממוצריה, התאוששה המניה ב-39% עד למחירה הנוכחי. שווי החברה הוא 898 מיליון שקל, כמחצית משווי השיא באפריל 2021.