עזריאלי העלתה מחירים וההכנסות משכירות עלו ב-18% ברבעון
עזריאלי העלתה מחירים וההכנסות משכירות עלו ב-18% ברבעון
חברת הנדל"ן המניב הגדולה בישראל סיכמה את הרבעון השני עם הכנסות תפעוליות נטו של 559 מיליון שקל, הרווח התפעולי התזרימי עלה ב-8% ל-357 מיליון שקל; ירידה ברווח משיערוכי נדל"ן ועלייה בהוצאות הובילו לנפילה של 48% ברווח הנקי
"לחוסר הוודאות וחוסר היציבות יש השפעה נמוכה שכנראה תמשיך עד לסוף השנה", אמר היום מנכ"ל עזריאלי אייל חנקין בשיחת המשקיעים לאחר פרסום דוחות הרבעון השני, שבו שיפרה החברה את המדדים התפעוליים.
ההכנסות התפעוליות נטו (NOI) של חברת הנדל"ן המניב הגדולה בישראל, שמנהלת קניונים, נכסי משרדים, דיור מוגן ודאטה סנטרס, עלו ב-18% ביחס לרבעון המקביל אשתקד והגיעו ל-559 מיליון שקל.
91% מההכנסות התקבלו מהנכסים הזהים (כאלו שהושכרו גם ברבעון הראשון השנה וגם בזה המקביל), ונרשם בהם שיפור של 8%, שנובע בעיקר מעלייה במחירי השכירות בחוזים שנחתמו בעקבות חילופי דיירים ומהצמדת עליית המדד לשאר החוזים.
ה-FFO, שמודד את תזרים המזומנים מפעילות ריאלית ונחשב כמדד המקובל למדידת רווחיות בחברות נדל"ן מניב, עלה ב-8% והסתכם ב-357 מיליון שקל. בנטרול מגזר הדיור המוגן שה-FFO בו מושפע מתקבולי פיקדונות הדיירים, נרשמה ב-FFO עלייה של 11% ל-342 מיליון שקל.
עזריאלי מחזיקה 21 קניונים ומרכזים מסחריים בשווי של 15.4 מיליארד שקל ובשטח של 360 אלף מ"ר ושבהם 1,940 שוכרים ב-99% תפוסה. ה-NOI מהם עלה ב-19% ל-244 מיליון שקל, 44% מה-NOI הכולל של הקבוצה.
23 מיליון שקל מה-NOI נרשמו מפעילות קניון מול הים באילת שאת רכישתו השלימה אשתקד והשאר משיפור של 7% מהנכסים הזהים, עליית שכר הדירה בחוזים חדשים שנחתמו ומעליית מדד.
פדיונות השוכרים בקניונים עלו ברבעון ב-4.5%, ובשיחת המשקיעים ציין חנקין כי השנה נערך לראשונה יריד "חבר" בחלק מקניוני הקבוצה שתרם לשיפור בתנועות הלקוחות.
לעזריאלי 15 נכסי משרדים בישראל בשווי של 16.5 מיליארד שקל ובשטח של 632 אלף מ"ר. אלה הניבו 36% מה-NOI הכולל, 204 מיליון שקל ושיפור של 7% לעומת הרבעון המקביל, כולו מהנכסים הזהים, בהשפעת עליית שכר דירה ועליית המדד. חנקין ציין בשיחת המשקיעים כ "לקבוצה חשיפה של 40% למגזר ההייטק, אבל אלו חברות גדולות ויציבות כדוגמת אינטל, IBM ואמזון".
עם זאת, הסביר כי "אנחנו לא יודעים מה יהיה עם השכירות של פייסבוק (20 אלף מ"ר בעזריאלי שרונה), אבל גם אם יעזבו יש כבר התעניינות בשטחים הללו".
חנקין הוסיף כי: "חתמנו במחצית על חוזים בשטח של כ-5,000 מ"ר, ולמרות שאנחנו מזהים קושי של שוכרים בקבלת החלטות והתארכות של המשאים ומתנים, אנחנו עדיין מצליחים להשכיר ולשמור על תפוסות גבוהות (98%)".
לעזריאלי ארבעה בתי דיור מוגן בתל אביב, רעננה, מודיעין ולהבים שבהם 1,142 יח"ד. ה-NOI הרבעוני מהם עלה ב-13% ל-18 מיליון שקל, בהשפעת המשך אכלוס הבית בלהבים שהקמת שלב ב' בו הסתיימה בספטמבר.
במגזר המשרדים בחו"ל מחזיקה עזריאלי בשמונה נכסים בארה"ב המושכרים ב-68% תפוסה בלבד, ובחברה בוחנים את האפשרות למוכרם. ה-NOI מהשכרתם הגיע ל-30 מיליון שקל, שיפור של 3% בהשפעת ירידת שער השקל מול הדולר.
מגזר הדאטה סנטרס מהווה מנוע צמיחה עבור עזריאלי, והיא אף צפויה לרשום ממנו רווח תזרימי של כ-1.3 מיליארד שקל בעקבות אקזיט מהחזקתה בקומפאס שפועלת בצפון אמריקה ומפעילה 15 אתרים. עזריאלי מחזיקה ב-32% ממניותיה שאותן רכשה תמורת כ-912 מיליון שקל, והסכם למכירת החברה לקרן ברוקפילד לפי שווי נטו של 2.7 מיליארד דולר נחתם ביוני האחרון.
לצד זאת היא מחזיקה בחברת Green Mountain שמפעילה שלושה נכסים בנורבגיה, ובכנס נוסף בלונדון. ה-NOI הרבעוני מהמגזר הניב 59 מיליון שקל, בשיפור של 84% ביחס לרבעון המקביל. 37 מיליון שקל מהם מפעילות הנכסים הזהים ו-22 מיליון שקל מנכסים של קומפאס שבנייתם הושלמה במהלך 2023-2022. כשבנטרול פעילותה של קומפאס נרשמה ב-NOI עליה של 23% ל-22 מיליון שקל.
לעזריאלי מספר נכסים בהקמה, בהם פרויקט עירוב שימושים לדיור, מלונאות, משרדים ומסחר סמוך לקניון הקיים של הקבוצה במודיעין שבנייתו צפויה להסתיים עוד השנה, בית דיור מוגן נוסף בראשל"צ ופרויקט משרדים ומסחר בחיפה שהשלמתם צפויה במהלך 2024. כמו גם קמפוס סולאראדג' בגלילות שהשלמתו צפויה ב-2025 ומלון הר ציון שצפוי להיפתח מחדש באותה השנה.
עזריאלי רשמה רווח של 491 מיליון שקל משיערוך הנכסים המניבים שלה, בהשפעת עליית המדד והעלייה בהכנסות מהם. אך זוהי ירידה של 18% ביחס לרבעון המקביל שבו שיעור עליית המדד היה גבוה יותר (1.93% לעומת 1.36%). כתוצאה מהקיטון בשיעור עליית המדד הוצאות המימון קטנו ב-8% והסתכמו ב-316 מיליון שקל.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ירד ב-48% ל- ב-418 מיליון שקל, כתוצאה מהירידה בשווי השיערוכים, מקיטון בתוצאותיה של קומפאס (שהפסדי ה-FFO מפעילותה עלו מ-6 מיליון שקל ל-13 מיליון), ומעלייה בהוצאות מסים, שיווק והנהלה וכלליות.