בלעדיאברכהן ווטרמן יפרשו משופרסל - ויקבלו מצנח זהב כולל של 13 מיליון שקל
בלעדי
אברכהן ווטרמן יפרשו משופרסל - ויקבלו מצנח זהב כולל של 13 מיליון שקל
רוכשי השליטה בשופרסל, יוסי ושלומי אמיר, יחליפו בתפקידם את היו"ר איציק אברכהן והמנכ"ל אורי וטרמן. בהסכמת המוסדיים, השניים יקבלו מענקי עזיבה - בין היתר על אופציות שלא יבשילו
האחים שלומי ויוסי אמיר נכנסים לשופרסל בסערה. העסקה שבמסגרתה הם רוכשים את השליטה (24.99%) ברשת הקמעונאות הגדולה בישראל טרם הושלמה, ואולם השניים נמצאים על סף סיכום עם היו"ר איציק אברכהן והמנכ"ל אורי וטרמן על פרישה. כמו כן, השניים גם הגיעו להבנות עם המוסדיים מנהלי הפנסיות, שימשיכו להחזיק בכ־40% משופרסל גם לאחר השלמת העסקה, שהם ימנו את עצמם לתפקידי היו"ר (יוסי) והמנכ"ל (שלומי). זאת, בדומה לחלוקה שלפיה ניהלו את פרשמרקט שאותה מכרו לפז.
אברכהן ווטרמן צפויים לעזוב את שופרסל עם מצנח זהב של מיליוני שקלים כל אחד. אברכהן צפוי לקבל סכום כולל של כ־8 מיליון שקל ואילו וטרמן צפוי לקבל סכום כולל של כ־5 מיליון שקל.
אברכהן, שמונה ליו"ר שופרסל באפריל 2022, זכאי לפי התגמול שאושר לו לשישה חודשי הודעה מוקדמת ושישה חודשי הסתגלות. מדובר על סכום כולל של 2.28 מיליון שקל. בנוסף, מנה אחת מתוך האופציות שקיבל בעת שמונה ליו"ר כבר הבשילה, והיא נמצאת בתוך הכסף. האופציות שקיבל, בשווי כלכלי של 10 מיליון שקל במועד אישורן, מבשילות במנות שוות, מדי שנה, החל מאוגוסט האחרון. כלומר, רק מנה אחת כבר הבשילה. מחיר המימוש נקבע על 23.1 שקל. ערב הענקת האופציות מחיר מניית שופרסל עמד על 21.3 שקל, וערב מאבק השליטה על 19.6 שקל. אך בעקבות המירוץ לשופרסל והעסקה מול האחים אמיר מחיר המניה עומד כיום על 25.4 שקל, כך שהאופציות הן בתוך הכסף. אם אברכהן יממש כיום את האופציות שברשותו, יהיה לו רווח של כ־1.1 מיליון שקל.
יתר האופציות שקיבל אברכהן כבר לא יבשילו, משום שהוא לא ימשיך לכהן בתפקיד, אבל אברכהן צפוי לקבל מענק עזיבה בהיקף של כ־5 מיליון שקל, שצפוי להינתן לו, בעיקר משום שאברכהן מוותר על האפשרות להאצת יתרת האופציות שברשותו שנתונה לו במקרה שבו מתרחש אירוע של העברת שליטה. מדובר על סכום גבוה מהרווח התיאורטי של 3.3 מיליון שקל שהיה גוזר אילו היה ממש את יתרת החבילה לפי מחיר המניה כיום.
וטרמן, שמונה ביולי 2022 למנכ"ל שופרסל, כשלפני כן ניהל את רשת הפארם של החברה BE, נמצא במצב דומה. הוא זכאי לארבעה חודשי הודעה מוקדמת, ששווים לו 600 אלף שקל, שישה חודשי הסתגלות (750 אלף שקל), וגם במקרה שלו הבשילה רק מנה אחת של אופציות, שמשקפת רווח של כ־540 אלף שקל. וטרמן צפוי לקבל גם מענק של כ־3 מיליון שקל, שניתן גם לו בעיקר בשל הוויתור על האצת האופציות. גם במקרה הזה מדובר על סכום גבוה יותר מהרווח התיארוטי שהיה גוזר אילו היה מממש את יתרת האופציות לפי מחיר המניה כיום (2.1 מיליון שקל).
בתקופה שבה אברכהן ווטרמן ניווטו את שופרסל לבדם, וטרם החל המאבק על רכישת השליטה בה, כלומר מאפריל 2022 ועד לסוף ינואר האחרון, מניית שופרסל ירדה ב־32%, זאת בשעה שמדד ת"א־125 ירד ב־12% בלבד ומדד ת"א־90 ירד ב־17%. כלומר, שופרסל הניבה תשואת חסר לעומת המדדים המובילים שבהם היא נסחרת.
החודש הגיעו האחים אמיר לסיכום עם המוסדיים שלפיו הם ירכשו מידי המוסדיים 24.99% ממניות שופרסל תמורת 1.5 מיליארד שקל ולפי שווי חברה של 6 מיליארד שקל. וכך, לאחר השלמת העסקה, שופרסל תחזור להיות חברה שלה בעלי שליטה, לאחר שחדלה להיות כזו באמצע 2018. האחים ישלמו גם פיצוי של 100 מיליון שקל לפז כדי שזו תשחרר אותם מהסכם אי־התחרות שיש להם מולה, שפג בסוף השנה הנוכחית. ב־2021 פז רכשה את רשת הקמעונאות פרשמרקט, שבה שלטו האחים, לפי שווי של 2.1 מיליארד שקל ומחקו אותה מהבורסה.