סגור

סלקום עברה מהפסד לרווח רבעוני של 13 מיליון שקל

חברת התקשורת רשמה ברבעון צמיחה של 4% בהכנסות ל-994 מיליון שקל, והציגה שורה תחתונה חיובית אחרי הפסד של 37 מיליון שקל ברבעון המקביל; בניגוד לפעילות הסלולר והאינטרנט, מספר המנויים לשירות הטלוויזיה ירד מעט ובסלקום מייחסים זאת לקריאה לחרם עליה לאחר צעד שנוי במחלוקת במהלך מבצע שומר החומות

חברת התקשורת סלקום המנוהלת על ידי אבי גבאי סיכמה את הרבעון השלישי של 2021 צמיחה של 4% בהכנסות שהסתכמו ב-994 מיליון שקל.
הרווח התפעולי של החברה הסתכם ב-58 מיליון שקל, בהשוואה להפסד תפעולי של 6 מיליון שקל ברבעון המקביל, ובשורה התחתונה סלקום מציגה מעבר לרווח נקי של 13 מיליון שקל, אחרי הפסד של 37 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2020.
1 צפייה בגלריה
אבי גבאי כלכליסט דובאי מינגלינג גלריה
אבי גבאי כלכליסט דובאי מינגלינג גלריה
אבי גבאי
(צילום: אוראל כהן)
תזרים המזומנים הפנוי של סלקום ברבעון השלישי הסתכם ב-110 מיליון שקל, לעומת תזרים פנוי של 44 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2021 סלקום מציגה רווח זניח של 6 מיליון שקל. רווח זה מגיע אחרי שלוש שנים רצופות (2020-2018) שבהן סלקום רשמה הפסד בתשעת החודשים הראשונים של השנה.
השיפור בתוצאות העסקיות של סלקום מיוחס לרכישת גולן טלקום שאוחדה לראשונה בספטמבר 2020, וכן לסעיף הכנסות אחרות שהסתכם ב-17 מיליון שקל, לעומת 9 מיליון שקל ברבעון המקביל, ולעלייה בהכנסות משירותי נדידה בעקבות חזרה חלקית של התיירות היוצאת בחודשי הקיץ.
בסלקום ציינו שהחברה עדיין רחוקה מהיקפי ההכנסות משירותי נדידה שרשמה טרום משבר הקורונה, ומעריכים כי ההשפעה המהותית לרעה על תוצאות פעילותה צפויה להימשך בעתיד הקרוב אם יימשכו ההגבלות על התנועה הנכנסת והיוצאת.
מספר מנויי הסלולר של סלקום הסתכם בסוף הרבעון ב-3.25 מיליון לקוחות, ירידה של 10.8% בהשוואה למצבת לקוחות הסלולר של החברה שנה קודם לכן שעמדה על 3.64 מיליון.
מתחילת הרבעון הרביעי של 2020 סלקום לא כוללת את מנויי הדאטה כחלק ממצבת המנויים. מדובר ב-427 אלף מנויים המניבים הכנסה זניחה לסלקום.
סלקום הציגה ברבעון השלישי ירידה קלה בשיעור הנטישה שעמד על 7.2%, לעומת 8.7% ברבעון המקביל אשתקד. החברה ציינה שהקיטון בשיעור הנטישה נובע מהשקעה בתשתיות ומשיפור בחוויית השירות. ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי סלולר (ARPU) עלתה ב-6.3% ועמדה ברבעון השלישי על 48.6 שקל, לעומת 45.7 שקל ברבעון המקביל.
בתחום תשתית האינטרנט סלקום נהנית מעלייה במספר המנויים שעומד על 300 אלף בתי אב, לעומת 296 אלף בתי אב ברבעון הקודם ו-289 אלף בתי אב ברבעון המקביל.
לעומת זאת, בתחום הטלוויזיה סלקום חווה ירידה במספר המנויים בשיעור זניח של 0.4%. בסלקום מייחסים את הירידה מ-251 אלף מנויים ל-250 אלף מנויים למה שמוגדר בדוחות "המשבר התקשורתי אותו חוותה החברה בחודש מאי 2021".
במהלך מבצע "שומר החומות" נשמעה קריאה לחרם על סלקום בעקבות שביתה של עובדי החברה בקריאה לדו קיום בין יהודים לערבים. מחאה שיצאה אל הפועל בשיאו של המבצע הצבאי וגל האלימות בין ערבים ליהודים בישראל ובחפיפה ליום שבו ערביי ישראל הכריזו על שביתה.