סגור
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן במפעל הטקסטיל אוברן במיין
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן (צילום: AP/ Susan Walsh)

האינפלציה בארה"ב עלתה ביולי ל-3.2% - מתחת התחזיות

אנליסטים בשוק צפו שמדד המחירים לצרכן בארה"ב יטפס ב-3.3% בחודש החולף בחישוב שנתי, אחרי עלייה של 3% שנרשמה בחודש יוני

האינפלציה בארה"ב עמדה ביולי על 3.2% בקצב שנתי, לאחר מדד מחירים של 3% בחודש יוני ומתחת התחזיות בשוק שהיו לאינפלציה שנתית של 3.3%. יעד הפד עומד על 2% אינפלציה לאורך זמן.
בחישוב חודשי עלה מדד המחירים ב-0.2%, בהמשך לעלייה של 0.2% בחודש יוני ובהתאם לתחזיות.
מדד הליבה, שמנטרל את מחירי המזון והאנרגיה שנחשבים לתנודתיים, עלה ב-0.2% בחישוב חודשי וב-4.7% בחישוב שנתי. בשוק צפו שמדד הליבה אכן יציג עלייה חודשית של 0.2%, אך התחזיות היו לעלייה של 4.8% בחישוב שנתי.
נתוני האינפלציה מצטרפים לדוח התעסוקה שפורסם בשישי שעבר - שני הנתונים החשובים ביותר לקביעת המדיניות המוניטרית של הפד. החלטת הריבית הבאה של הבנק המרכזי צפויה ב-20 בספטמבר.
לפי הדוח המסכם של יולי, כלכלת ארה"ב הוסיפה 209 אלף מקומות עבודה ושיעור האבטלה ירד מ-3.7% ל-3.6%. תחזיות הכלכלנים עמדו על תוספת של 240 אלף משרות ושיעור אבטלה של 3.6%.
"זה למעשה נתון מצוין. זה מספר שניתן לשמר לאורך זמן. אנחנו לא יכולים לעמוד בתוספת של 500-300 אלף משרות בחודש. אנחנו צריכים תוספת קטנה יותר, וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים. ככה נראית נחיתה רכה". כך אמרה בטסי סטיבנסון, פרופסור לכלכלה מאוניברסיטת מישיגן - סטיבנסון עבדה ככלכלנית בבית הלבן בתקופת הנשיא אובמה.
בהחלטתו האחרונה ב-26 ביולי העלה הפד האמריקאי את הריבית ברבע אחוז (25 נ"ב) ל-5.5%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2001. הבנק רמז במסגרת ההודעה כי תיתכן בהחלט העלאת ריבית נוספת ב-2023.
ההחלטה התקבלה כאשר על הפרק מדד המחירים של יוני, שעמד כאמור על 3% בקצב שנתי. יו"ר הפד ג'רום פאוול ציין בישיבת העיתונאים כי הבנק המרכזי עדיין אינו לגמרי בטוח שהאינפלציה הובסה, אף שמדד המחירים ירד משמעותית.
"אנחנו צריכים לראות שהאינפלציה נמוכה למשך תקופה. אנו רואים שהמדיניות שלנו לא הייתה מספיק מגבילה לזמן ארוך מספיק כדי שתהיה לה את ההשפעה המלאה הרצויה", ציין היו"ר. לדבריו, "אנחנו מתכוונים להותיר את המדיניות המגבילה עד שנהיה בטוחים שהאינפלציה יורדת לאורך זמן ליעד שלנו של 2%, ואנחנו מוכנים להדק יותר אם הדבר יידרש".