תיק האשראי של אופל בלאנס חזר להיקף שבו היה לפני הקורונה
תיק האשראי של אופל בלאנס חזר להיקף שבו היה לפני הקורונה
חברת האשראי החוץ בנקאי דיווחה על תיק אשראי לקוחות של 323 מיליון שקל בסוף הרבעון השני, אחרי שבשנה שעברה צמצמה אותו משמעותית בשל החשש מפני חובות אבודים
לאחר שהחברה צמצמה משמעותית את תיק הלקוחות שלה בשנה שעברה בשל החשש מפני גל של חובות אבודים, תיק הלקוחות שלה חזר ברבעון השני של 2021 להיקף שאליו הגיע בסוף 2019. כך עולה מדוחות הרבעון השני שפירסמה היום (ב') החברה.
תיק הלקוחות של החברה הסתכם בסוף הרבעון ב-323 מיליון שקל. זאת לעומת תיק אשראי לקוחות של 257 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. במחצית הראשונה של 2020 הקטינה החברה את תיק הלקוחות שלה ב-63 מיליון שקל, כמעט 20%, בעקבות הקורונה ומאז פעלה להגדיל את התיק.
אופל בלאנס, בהובלת המנכ"ל דני מזרחי, פועלת בענף האשראי החוץ בנקאי מול עסקים קטנים ובינוניים. החברה מעניקה אשראי כנגד ממסרים דחויים לעסקים ושכירים, כנגד המחאת זכות, כנגד בטוחות נדל"ן והשלמת הון עצמי כמזנין נגד בטוחות.
הודות לעלייה בתיק האשראי, צמחו הכנסות החברה ב-23% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-15.8 מיליון שקל.
לשם השוואה, ברבעון הראשון של 2021 הציגה אופל בלאנס ירידה של 15% בהכנסות, כיוון שתיק האשראי היה עדיין נמוך ביחס לתקופה שלפני משבר הקורונה.
במחצית הראשונה של 2020 הסתכמו החובות האבודים של אופל בלאנס בכמעט 4 מיליון שקל, שהיוו 13.3% מהכנסות החברה באותו הזמן. במחצית הראשונה של 2021 החובות האבודים כבר נאמדים ב-736 אלף שקל בלבד. ברבעון האחרון החובות המסופקים הסתכמו ב-375 אלף שקל לעומת 215 מיליון שקל ברבעון המקביל של 2020.
הקטנת החובות האבודים הגדילה את הרווח של החברה, שצמח ב-13% ברבעון השני של 2021 ל-6 מיליון שקל.
אופל מזרחי היא חברה משפחתית, פרט לדני מזרחי שמנהל את החברה, בעלי השליטה הנוספים הם אחיו שחר ויהושע מזרחי ומיכאל איתן. השלושה מחזיקים ב-42.5% ממניות החברה. אלטשולר שחם הוא המוסדי המוביל בחברה עם אחזקה בשיעור 8.5%, הפניקס מחזיקה בקצת יותר מ-5%.
באסיפה הכללית השנתית של החברה, שנערכה בחודש יוני אישרו בעלי מניות המיעוט לשנות את תגמול המנכ"ל שנקבע ב־2017. השינוי כלל הגדלת השכר הקבוע והקלת התנאים לקבלת מענק משתנה של עד 7 משכורות חודשיות. עלות שכרו החדשה עשויה להגיע עד ל-2.2 מיליון שקל.
על רקע העלאת השכר צמחו הוצאות הנהלה וכלליות ב-28% ל-5.6 מיליון שקל ברבעון השני של השנה. גם עדכון חד פעמי בהפרשות למע"מ ועלייה בכוח האדם של החברה הגדיל את ההוצאות. זאת בעקבות פתיחת שני סניפים חדשים בשנה הנוכחית – בחיפה ונתיבות - שהגדילו את מצבת הסניפים של החברה לשישה.
למרות העלייה בנתוני ההכנסות והרווח, מניית אופל בלאנס נחלשת בכ-3% בבורסה בתל אביב לאחר פרסום הדוחות.