סגור
מימין יצחק תשובה ו עידן ולס
מימין יצחק תשובה ועידן ולס (צילום:אייל טואג רון קדמי)

קבוצת דלק, ישראל קנדה וג'י סיטי - החברות שהמשקיעים חיפשו הכי הרבה פעמים ב"מאיה"

מבדיקה שערכה בורסת ת"א למחצית השנה השנייה של 2022 עולה כי 20% מהחברות הציבוריות חיכו ליום האחרון לפרסום את הדוחות השנתיים, ופחות מ-20% מהחברות ערכו שיחת ועידה עם אנליסטים

קבוצת דלק, ישראל קנדה וג'י סיטי הן החברות שהמשקיעים חיפשו הכי הרבה פעמים מידע לגבי הודעותיהן באתר הבורסה "מאיה", כך עולה מנתונים שהציגה היום לראשונה הבורסה לני"ע.
הבדיקה נערכה על נתוני המחצית השנייה של שנת 2022. מהבדיקה עולה שבמקום הראשון נמצאת קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה, עם 5.48 אלף חיפושים תוך חצי שנה. אחריה באופן מפתיע דווקא ישראל קנדה עם 4.84 אלף חיפושים ובמקום השלישי ג'י סיטי עם 4.78 אלף חיפושים.
נזכיר כי השנה החולפת הייתה סוערת לישראל קנדה, שבשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר ולג'י סיטי שבשליטת חיים כצמן, כשישראל קנדה ניסתה להשתלט על גי' סיטי. ישראל קנדה בסופו של דבר נכנסה כבעלת מניות בחברה האם נורסטאר, כך שסביר שהאירועים הללו תרמו לפופולריות חיפוש המידע אחר שתי החברות.
אינדיקטור נוסף למידת העניין שהחברות הציבוריות הוא כמות המשקיעים שביקשו לקבל התראה במקרה שהחברה מוציאה הודעה באתר המאיה של הבורסה. החברה עם כמות המינויים הגדולה ביותר להודעותיה היא קבוצת דלק עם 1.8 אלף מינויים, במקום השני בזק עם 1.57 אלף מינויים ובמקום השלישי בנק לאומי עם 1.41 אלף מינויים.
בבורסה החליטו החל מעתה שאחת לשנה יפרסמו נתונים על החברות הציבוריות הקשורים למידת העניין שהן מעוררות אצל משקיעים, וכן נתונים שמעידים את רמת השקיפות והקשר של החברות עם המשקיעים.
בין הנתונים שפורסמו ניתן למצוא נתונים לגבי אופן הדיווח של הדוחות הכספיים. מהנתונים עולה כי רק 26% מהחברות (143 חברות) מודיעות מראש מתי יפרסמו דוחות כספיים, ופחות מ-20% (19.9%), שהן 109 חברות, גם עורכות שיחות ועידה עם אנליסטים בהן מוצגים הדוחות וניתנת הזדמנות למענה על שאלות.
בבורסה גם בדקו מתי החברות מפרסמות דוחות. מהבדיקה עלה כי 20% מהחברות, שהן 109 חברות, חיכו ליום האחרון בו ניתן לפרסם דוחות שנתיים (סוף חודש מרץ), לעומת 11 חברות שהן 2% מהחברות שפרסמו דוחות שנתיים כבר בשבוע הראשון של חודש מרץ, בו נהוג לפרסם דוחות שנתיים.
קרוב ל-10% מהחברות בבורסה הן דואליות, קרי נסחרות גם בחו"ל. חברות אלה מדווחות באנגלית, ושאר החברות הציבוריות בבורסה בת"א אינן מחויבות לכך. יחד עם זאת, מנתוני הבורסה עולה כי 22% מהחברות שאינן דואליות מדווחות באנגלית, בכדי להשיג חשיפה למשקיעים זרים. שיעורן עולה ככל שהחברה גדולה יותר. כך למשל 56% (14 חברות) מכלל החברות במדד ת"א-35, שאינן דואליות פרסמו דיווחים כלשהם באנגלית, לעומת 19% מהחברות במדד ת"א 90.
מבין החברות שבלטו בדיווחים באנגלית נמצאת במקום הראשון במדד ת"א 35 הפניקס, ש-89 מהדיווחים שלה היו באנגלית. במקום השני בפער ניכר החברה לישראל עם 19 דיווחים, ואחריה בנק לאומי עם 10 דיווחים באנגלית.