הראל השיקה שלוש קרנות השקעה לא סחירות ללקוחות כשירים
הראל השיקה שלוש קרנות השקעה לא סחירות ללקוחות כשירים
הקרנות הן בתחומי הנדל"ן, הטכנולוגיה והאשראי, והיקף הגיוס שלהן הגיע ל-900 מיליון שקל; הקרנות מיועדות להשקעה משותפת של משקיעים כשירים לפי הגדרת רשות ני"ע, ביחד עם הראל
הראל השיקה שלוש קרנות השקעה בתחומי הנדל"ן, הטכנולוגיה והאשראי עבור לקוחות כשירים. הקרנות אינן סחירות, והיקף הגיוס שלהן הגיע ל-900 מיליון שקל.
הקרנות הן קרנות להשקעה משותפת (Co Invest) של משקיעים כשירים עם הנוסטרו של הראל וקופות הגמל שברשותה. שילוב משקיעים פרטיים בקרנות, אשר מכונות בתעשייה קרנות רוכבות, מתאפשר בעקבות אישור רשות שוק ההון שניתן השנה. מטרת הרשות היא לאפשר ללקוחות פרטיים ליהנות מהאנליזה שמבוצעת בנכסים שאינם סחירים ושלא היו מצליחים לעשות בעצמם.
הראל היא אחד הגופים עם האחזקה הגדולה ביותר בנכסים לא סחירים בענף הגמל הישראלי. חברת האחזקות מנהלת השקעות לא סחירות בהיקף של 65 מיליארד שקל, הכוללות בעיקר אשראי לא סחיר, השקעות נדל"ן, תשתיות וקרנות השקעה. בנוסף השיקה הראל את חברת הראל אלטרנטיב, שהשיקה שלוש קרנות השקעה בנכסים אלטרנטיביים – האחת קרן אקוויטי בנדל"ן בארצות הברית (שמנהלת 50 מיליון דולר), השנייה קרן חוב לנדל"ן בארצות הברית (130 מיליון דולר), והשלישית, שהושקה לאחרונה, מתמחה בהשקעות חוב לנדל"ן במערב אירופה.
תחום ההשקעות הלא סחירות התעצם משמעותית בשנים האחרונות בעקבות רצון המוסדיים לגוון את השקעתם, כשהריבית הנמוכה מקטינה את האטרקטיביות של השקעה באיגרות חוב. על כן המוסדיים המקומיים מחפשים להחליף את רכיב האג"ח בקופות הגמל וקרנות הפנסיה בהשקעות בלתי סחירות שמניבות הכנסה קבועה. ההכנסה הקבועה למעשה מחליפה את התשלום השנתי או הרבעוני שנתנו האג"ח בתקופות שבהן הריבית היתה גבוהה יותר.
השלב השני של הגדלת השקעות בענף הלא סחיר הוא צירוף של משקיעים כשירים. משקעים אלו, על פי הגדרת רשות ניירות ערך, הם משקיעים בעלי נכסים עם יותר מ-8 מיליון שקל כהון נזיל, או מי שיש לו הכנסה שנתית של יותר מ-1.2 מיליון שקל, או 1.8 מיליון שקל בתא המשפחתי. פרט לפרויקט הקרנות הרוכבות, ענקית גמל נוספת פועלת לקשר בין משקיעים כשירים לבין השקעות לא סחירות.
"כלכליסט" חשף כי אלטשולר שחם, בית ההשקעות הגדול בישראל, ישיק בקרוב פלטפורמה שתאפשר ללקוחות כשירים להשקיע בנכסים לא סחירים כמו קרנות גידור, קרנות חוב ופרייבט אקוויטי. בימים אלו בית ההשקעות מקים חברה־בת בשם iFunds, בשותפות עם איי־קפיטל (iCapital Network) האמריקאית.