בלעדיאלקטרה מעמידה למכירה את טרגט מרקט שנרכשה רק לפני שנתיים
בלעדי
אלקטרה מעמידה למכירה את טרגט מרקט שנרכשה רק לפני שנתיים
מספר גופים וקרנות קיבלו פניות, כדי לעניין אותם ברכישת חברת ניהול הפרויקטים וההפקות, שאת השליטה (51%) בה קנתה אלקטרה לפי שווי 160 מיליון שקל. אלקטרה שואפת לתג מחיר של 200 מיליון שקל
חברת הנדל״ן והתשתיות אלקטרה, שבשליטת האחים זלקינד, באמצעות אלקו החזקות, נערכת למכירת חברת ניהול הפרויקטים טרגט מרקט, שנתיים בלבד לאחר שרכשה שליטה בה.
אלקטרה, בניהולו של איתמר דויטשר, מחזיקה ב־51% ממניות טרגט מרקט (ששמה שונה לאלקטרה טרגט לאחר הרכישה), וביתר המניות מחזיקים בני הזוג מירי סיני וניר נובק, ונדב שרעבי. נדגיש כי אין כרגע גורם ספציפי שמנהל מגעים לרכישה, אבל לכלכליסט נודע כי כמה גופים קיבלו בשבועות האחרונים פניות, כדי לבחון אפשרות לרכוש את החברה. תג המחיר שאלקטרה שואפת להשיג בביצוע פוטנציאלי של עסקה עומד על כ־200 מיליון שקל. ככל הידוע, אלקטרה בוחנת את מכירת מלוא המניות בחברה — שלה ושל שותפיה.
אלקטרה רכשה את השליטה בטרגט מרקט באוקטובר 2022 לפי שווי של 160 מיליון שקל ותמורת 81.6 מיליון שקל, שזרמו לכיסי נובק, סיני ושרעבי. הרכישה בוצעה באמצעות החברה־הבת אלקטרה FM. טרגט מספקת שירותי ניהול פרויקטים, ניהול הליכי רכש ולוגיסטיקה, וכן הפקת כנסים. החברה אף לקחה חלק בניהול מבצע החיסונים בקורונה, בין היתר עבור בית החולים שיבא.
על פי הערכות, בין השיקולים להחלטת אלקטרה לבחון את מכירת הפעילות נמצאת העובדה שניר נובק אמור להפחית את היקף פעילותו כדי לפנות זמן להוביל את החזרה לפוליטיקה של נפתלי בנט ואף להתמנות לתפקיד מטה בכיר במפלגה שיקים ראש הממשלה לשעבר.
נובק, שכיום משמש דירקטור בחברה ונחשב לרוח החיה בה, כבר אינו מכהן כמנכ"ל זה שנה וחצי. בענף מעריכים כי עובדה זו עלולה להפחית מהתשומות הניהוליות שלו בחברה המנוהלת בידי ואדים נמירובסקי מאז סוף כהונת נובק. בעבר נוהלה החברה בידי מירי סיני. עזיבה אפשרית בעתיד של נובק תשאיר את החברה בשליטה של אלקטרה ועם ואקום מסוים, מצב שבו אלקטרה, ככל הנראה, מעדיפה לצאת מתחום שלא משיק לפעילותה כחברת תשתיות.
טרגט מרקט הוקמה ב־1994 בידי מנפאואר העולמית עם שותף מקומי. נובק וסיני רכשו 70% מהמניות ב־2007 עם שרעבי, שרכש 30%, וחלקם קטן לאחר שמכרו מניות לאלקטרה. בני הזוג קיבלו עבור המניות שמכרו לאלקטרה 56 מיליון שקל ושרעבי קיבל 24 מיליון שקל. בני הזוג מחזיקים כיום ב־34.5% ושרעבי ב־14.5%.
בתחילת דרכה סיפקה טרגט דיילות לאירועים שונים, עברה להפיק אירועים גדולים בעצמה ובסופו של דבר נהפכה לחברת ניהול פרויקטים. כיום היא מספקת שירותים חיצוניים של ניהול פרויקטים עתירי כוח אדם לחברות. טרגט מנהלת, בין היתר, את מערך הכיבוי האווירי של המדינה, פועלת מול משרדי ממשלה, וגם מנהלת את בדיקות הראייה למבחני הנהיגה. הפרויקטים הגדולים שלה הם תפעול הבחירות ברשויות המקומיות, ניהול מערך הדיילים בשופרסל ושיווק מפעל הפיס בצפון.
אלקטרה רכשה את החברה אחרי עלייה משמעותית בתוצאותיה כמפעילת מעבדות קורונה, פעילות שהניבה לה רווחים של עשרות מיליוני שקלים בשנה. גם כיום החברה רווחית וה־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) שלה מוערך בכ־40 מיליון שקל בשנה על הכנסות של כ־200 מיליון שקל, והרווח הנקי הוא כמחצית מה־EBITDA.
תוצאות טרגט אינן מפורטות בפני עצמן בדו"חות אלקטרה, אלא כלולות בסעיף הפעלה שירות ואחזקה. מגזר זה הניב ב־2023 הכנסות של 2.95 מיליארד שקל בשנה ורווח תפעולי של 235 מיליון שקל לעומת 209 מיליון ב־2022. בתשעת החודשים הראשונים של 2024 זינק המגזר להכנסות של 2.35 מיליארד שקל — כמו ב־2023 כולה — וה־EBITDA עמד על 283 מיליון שקל.
אלקטרה היא חברת התשתיות השנייה בגדולה בישראל אחרי שפיר, ופעילותה מתחלקת לחמישה תחומים: פרויקטים למבנים ותשתיות בישראל; פרויקטים למבנים ותשתיות בחו"ל; מגזר הפעלה, שירות ואחזקה, שאליו שייכת טרגט; מגזר פיתוח והקמה של נדל"ן בייזום; ומגזר זכיינות. החברה נסחרת בשווי של 7.8 מיליארד שקל, הונה העצמי עומד על 2.4 מיליארד שקל, והרווח הנקי שלה בתשעת החודשים הראשונים של 2024 עמד על 200 מיליון שקל לעומת 196 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
מאלקטרה נמסר בתגובה כי ״בניגוד לנטען, אין כל תהליך למכירת החזקות החברה בטרגט מרקט. יובהר ויודגש כי אין כל שינוי, ואלקטרה ממשיכה להחזיק בחברה יחד עם שותפיה. החברה מקבלת מעת לעת פניות שונות בנוגע לטרגט מרקט, שהיא חברה הנמצאת בצמיחה משמעותית, ובוחנת אותן״. כלכליסט קיבל אישורים משני גופים לפחות, שאליהם נעשו פניות בדבר רכישה אפשרית של טרגט.