סגור

"מימון רוצה לייבש את פוליגון ולקנות את מניותיה בזול"

לאחר שאסיפת בעלי המניות דחתה את הצעתם להחליף את כל הדירקטוריון, בו שלושה בני משפחה של מימון, בעלי מניות המיעוט משה כהן ובנו אהרון צפויים לפנות לבית המשפט: "לא ניתן להפוך את פוליגון לתחנה המרכזית"

בעלי מניות המיעוט בפוליגון נדל"ן הפסידו שוב למשפחת מימון, וצפויים להעביר את המאבק על הנהלת החברה לבית המשפט.
באסיפה הכללית של בעלי המניות דחתה הנאמנות של קובי מימון, שהיא בעלת השליטה בחברה (52.2%), את הצעת בעלי מניות המיעוט להחליף את כל הדירקטורים המכהנים ולהציע שתי דח"ציות ‑ הצעה שהיתה צפויה ליפול, מאחר שבדירקטוריון מכהנים, בין היתר, בניו של בעל השליטה ניר ואורי מימון ואחותו רונית בן יעקב.
פוליגון היא חברת נדל"ן ציבורית שנסחרת בשווי של 159 מיליון שקל. היא בעלת מתחם מסחרי בחדרה, נכס בחיפה ושני נכסים בפתח תקווה. החברה בשליטת קובי מימון מחודש מרץ 2020, אז רכש מגיל הוד, בעל השליטה החברה במשך 25 שנה, 35% ממניותיה. בחודשים שלאחר מכן הגדיל את חלקו ב־17% נוספים. ביולי 2020 העביר מימון את כל מניותיו לנאמנות בשם The Gate Settlement לטובת שלושת בניו. מימון כיהן כיו"ר פוליגון מהקמתה ב־1998 ועד 2020. מנכ"ל החברה הוא ניר שוחט.
בתקופת מימון כבעל שליטה התפטרו שני דח"צים. מיכל גור התפטרה בינואר השנה עקב העומס עליה כמנכ"לית אלמוגים שהפכה לציבורית; וחן שרייבר סיים את תפקידו ב־4 בנובמבר, לאחר שנבחר לנשיא לשכת רו"ח. התפטרותם הביאה למאבק על זהות הדח"צים בחברה בין הדירקטוריון המכהן לבין בעלי מניות המיעוט, משה כהן ובנו אהרון כהן, שמחזיקים קצת יותר מ־5% בחברה. באוגוסט זומנו בעלי המניות לאספה כללית על מנת לבחור במועמדת של מימון לתפקיד — אירנה שלמן. מועמדותה של שלמן, יועצת מס, נפסלה ע"י בעלי מניות המיעוט, בטענה כי אינה בעלת ניסיון בתחום הנדל"ן ובחברות ציבוריות.
לאחר דחיית שלמן, הציעו בעלי מניות המיעוט את אסתרי גילעז רן כדח"צית. אלא שהדירקטוריון פסל את מועמדותה, מאחר שלהשקפתו אינה עומדת בתנאים הנדרשים לתפקיד. עם ההודעה על ביטול מועמדותה, טען הדירקטוריון כי בעלי מניות המיעוט פועלים באופן לעומתי וכוחני, ומתוך רצון ברור שהדירקטוריון ישותק הלכה למעשה.
לאחר ביטול המועמדות של גילעז רן, נרשם ניסיון נוסף של בעלי מניות המיעוט למנות דח"צית מטעמם והם הציעו את ניצה ליפשיץ, אך הדירקטוריון סירב, בטענה כי תם זמן הגשת המועמדות. על כן החליטו בעלי מניות המיעוט לזמן אסיפה כללית, בה ינסו להחליף את הדירקטורים המכהנים בחברה; יהודה בכר (שמכהן כיו"ר מאז אוקטובר 2020), רונית בן יעקב, ניר מימון ואורי מימון. בעלי המניות המיעוט ביקשו להחליף גם את הדירקטורים הבלתי תלויים; אורן ונונו ויחזקאל חוגי. את הדירקטורים הרגילים יחליפו אסתרי גילעז־רן וקרן כהן, אשתו של משה כהן. בד בבד הוצעו דח"צים חדשים: נירה ליפשיץ, תמר אדלר וליאור עמית.
1 צפייה בגלריה
קובי מימון איש עסקים
קובי מימון איש עסקים
קובי מימון, בעל השליטה בפוליגון
(אוראל כהן)
יוזמה זו אושרה ע"י המוסדי העיקרי שמחזיק במניות החברה ‑ מיטב דש (0.2%) שהצביע בעד. הבקשה נדחתה ע"י נאמני מימון, שהצביעו נגדה. "אם לא נגיע להסדר משביע רצון לטובת החברה — נפנה לבית המשפט", אומר עו"ד גולן קאשי, שמייצג את משפחת כהן.
קאשי מצביע על ניגוד אינטרסים בין מימון לשאר בעלי המניות. לדבריו, בעל השליטה לא תלוי במחיר המניה בשוק, אך בעלי מניות המיעוט כן. "החברה אינה פועלת בצורה תקינה, ללא דח"צים שישאלו את השאלות הנכונות ויבקשו להעלות על סדר היום את הנושאים שמחייבים פעולה.
"לדעתנו, הדירקטוריון המכהן לא פועל לטובת החברה. לחברה יש קרקעות ונכסים והיא בוחרת שלא לעשות איתם דבר. כל זה מונע הצפת ערך לבעלי מניות המיעוט, שבסופו של דבר עלולים להתייאש מהחזקתם במניות ואז הם יאלצו למכור אותן בזול לבעלי השליטה. ברור לכולם מי ירוויח מזה". לא היה ניתן להשיג את תגובת נציגי דירקטוריון החברה.
פוליגון נסחרת כאמור בשווי של 159 מיליון שקל לאחר שמנייתה עלתה ב־23% מתחילת השנה. מדובר בתשואת חסר לעומת מדד ת"א־נדל"ן, בו חברה פוליגון, שעלה 40%. מאז שמימון רכש את מניות החברה היא עלתה ב־15% בלבד בעוד שמדד ת"א־נדל"ן עלה באותה תקופה ב־98%.
אהרון כהן אף יותר תקיף בדבריו. כהן מסר ל"כלכליסט" כי "פוליגון לא תהפוך לתחנה המרכזית (התחנה נמצאת מ־2015 בבעלות נצבא, שבשליטת אנשי העסקים קובי מימון וחיים צוף, שהם גם הנושים שלה; א"ע). מדובר בשיטת עבודה ידועה של מימון בכל פרויקט וחברה שהוא עובד בה.
הוא מייאש את בעלי המניות הקיימים ואז קונה בזול. למה הדירקטוריון בוחר שלא למנף את החברה ומגדיל את פעילותה? החברה נסחרת ב־160 מיליון שקל אבל אמורה להיות שווה יותר מ־400 מיליון שקל. אנחנו במדינה עם שלטון חוק, אני אצליח לבסוף להציף את הערך שטמון בחברה הזו".
זו לא הפעם הראשונה בה כהן נקלע לעימות עם בעלי הון משמעותי. במרץ פסק דין אישר פשרה בינו כבעל מניות מיעוט (1.8%) לבין בעל מניות בחברת קסניה ונצ'ר קפיטל, חברת סנטורוס (75%) שבשליטת וינסנט צ'נגוויז. בפשרה נקבע כי סנטורוס תרכוש מכהן את מניותיו בחברה בפרמיה של 38% על מחיר השוק.