סגור
אלפרד אקירוב יו"ר אלרוב נדל"ן
אקירוב, בעל השליטה ויו"ר אלרוב נדל"ן (צילום: עמית שעל)

בתי המלון של אקירוב בישראל עברו להפסד רבעוני

צמצום הטיסות לארץ קיצץ בחדות את הכנסות בתי המלון של אלרוב בירושלים ברבעון השלישי - הפעילות עברה להפסד של 4 מיליון שקל; בעל השליטה אקירוב: "אנחנו חווים ירידה דרסטית בהכנסות בגלל שאין תיירים"

רבעון לא פשוט למלונות של אלרוב נדל"ן בישראל, שעברו להפסד בחודשים יולי-ספטמבר. הפעילות שכוללת את בתי המלון מלון ממילא ומצודת דוד בירושלים, חתמה את התקופה עם ירידה חדה בהכנסות ל-48.3 מיליון שקל. זאת מול הכנסות של 76.5 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.
הירידה החזקה בהכנסות העבירה את הפעילות להפסד רבעוני של 4 מיליון שקל, לעומת לעומת רווח של 14.3 מיליון שקל ברבעון המקביל. "אנחנו בפער אדיר, בכל הנוגע לרווחיות של בתי המלון בישראל, שנה על פני שנה. אנחנו חווים ירידה דרסטית בהכנסות, בגלל שאין תיירים", אמר בעל השליטה אקירוב (88%) לכלכליסט.
"ירושלים בשנים האחרונות הייתה רוויה בתיירים אמריקאים. היום אין כמעט טיסות סדירות בגלל המלחמה, מציאות שפוגעת בתיירות - וכמובן המלחמה עצמה פוגעת בהגעת תיירים. אני מקווה שעם סיום המלחמה המצב במלונות בארץ ישוב להיות כפי שהיה לפניה", הוסיף אקירוב.
המלונות של אקירוב לא אירחו מפונים מעוטף עזה או מהצפון, על פי החלטה של אקירוב, שהובילה למתיחות בינו לבין הבכירים האחרים בענף. החברה הסבירה בשעתו כי היא לא יכולה לקבל מפונים בשל ירידה חדה בכוח האדם, בשל עובדים שהמלחמה מנעה מהם להופיע ורבים ששירתו במילואים. "היום אנחנו עם כוח אדם בשיעור של 90%. אם המלחמה תיגמר והטיסות יחזרו לארץ – נוכל לחזור לפעם – נקווה לטוב" אמר היום אקירוב, המוביל את החברה כיו"ר דירקטוריון, לצד המנכ"ל שמואל בן משה.
פעילות המלונאות בחו"ל, שכוללת את פריז, אמסטרדם ולונדון, סיימה את הרבעון עם רווח של 19.5 מיליון שקל, לעומת הפסד של 1.5 מיליון שקל ברבעון המקביל. הסקטור שרשם את הרווחיות הגבוהה ביותר הוא סקטור ניירות ערך, שעיקרו ההחזקה של אקירוב באמצעות אלרוב ב-14.5% במניית כלל החזקות ביטוח. אקירוב מעוניין להגיע לשליטה בכלל ביטוח, שהיא חברה ללא גרעין שליטה, ומנהל דיונים עם רשות שוק ההון לגבי מתווה שליטה - אף שהסיכויים שיקבל אותו אינם גבוהים. שווי תיק ניירות הערך של החברה חצה את סף המיליארד שקל כאשר שווי המניות של כלל עלו ל-855 מיליון שקל ושל מניות לאומי שבתיק עלו ל-155 מיליון שקל.
הרווח שנבע מהחזקה של ניירות ערך הסתכם ב-142.5 מיליון שקל, לעומת 28.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. שווי השוק של חברת אלרוב הוא כמעט 3.2 מיליארד שקל אחרי עליה של 21% מתחילת השנה.
בסיכום הפעילויות השונות, הרווח הכולל של החברה עמד ברבעון המדווח על -96 מיליון שקל, שיפור של 220% לעומת הרווח הכולל ברבעון המקביל שהסתכם ב-91.8 מיליון שקל. הכנסות החברה הסתכמו ב-528.8 מיליון שקל, מול 374.1 מיליון שקל במקביל, צמיחה של 41%.
במקביל לפרסום הדוחות הודיעה החברה כי שרת החינוך לשעבר יפעת שאשא ביטון תמונה לדח"צית באלרוב - חמישה חודשים לאחר שלקחה "פסק זמן מהחיים הפוליטיים". שאשא ביטון תיכנס לבתפקיד ב-25 בנובמבר ותצטרף לפוליטיקאי ושר נוסף לשעבר, רוני בר-און, שמונה באוגוסט האחרון כדירקטור רגיל בחברה. בר-און כיהן בין השנים 2013 ל-2022 כיהן כדירקטור חיצוני באלרוב, ובתום הפוגה של שנתיים חזר לדירקטוריון, הפעם כדירקטוריון רגיל מטעם בעל השליטה אלפרד אקירוב.