סגור
מוסף שבועי 19.1.23 עומר כילף מנכ"ל אינוויז
עומר כילף, מנכ"ל אינוויז (Photo: Orel Cohen)

אינוויז הודיעה שתקבל מימון של 80 מיליון דולר עד 2027

המימוןהוא בפורמט NRE, שנחשב להכנסות מצד חברות הרכב שאיתן עובדת אינוויז הישראלית, לטובת כיסוי עלויות פיתוח של חיישן הליידאר לרכב אוטונומי

בשורה לאינוויז הישראלית: יצרנית חיישני התנועה מסוג ליידאר לרכב אוטונומי הודיעה היום (ב') כי היא עומדת לקבל 80 מיליון דולר בשנים הקרובות לכיסוי עלויות פיתוח, שמתוכם 40 מיליון דולר היא אמורה לקבל עוד ב-2025 ושאר הסכום יתפרס בין 2026 ו-2027.
מניית אינוויז, שנסחרת בבורסת נאסד"ק, זינקה ב-10% ביום שישי וקופצת ב-17% נוספים בטרום המסחר. להודעה של אינוויז קדם ציוץ שפרסם אתמול המנכ"ל עומר כליף ברשת החברתית X: "אנחנו יודעים שהשבוע כולם עסוקים בהכנות לחג, אבל רצינו להכין אתכם להכרזה גדולה מחר לפני פתיחת המסחר".
הכסף שתקבל אינוויז הוא כחלק מפורמט שקיים בתעשיית רכב בעבודה בין ספקי רכיבים שמפתחים אותם עבור יצרניות רכב מסוימות. כך למשל, לאינוויז יש חוזים עם פולקסווגן הגרמנית וגם עם מובילאיי הישראלית, אך שניהם עדיין לא מייצרים הכנסות ממכירות.
סכומים אלה הנקראים NRE - ראשי תיבות של non recurring engineering, הם מוכרים כהכנסות ואין מדובר במקדמות על מכירות או גיוס תמורת מניות.
באינוויז הסבירו כי הסכומים הגבוהים יחסית נובעים מכך שבשנה האחרונה היא קיבלה מספר חוזים משמעותיים חדשים במסגרתם מתחייבות חברות הרכב לכסות חלק מעלויות הפיתוח עבור החברה הישראלית.
במקרה של אינוויז מדובר בחדשות דרמטיות, שכן החברה נותרה כמעט ללא מזומנים אחרי עיכובים רבים בקבלת הזמנות והתאמת המוצרים שלה ללקוחות.
לאינוויז אין כמעט הכנסות ממכירות מוצרים ורוב שורת ההכנסות שלה מגיע מסעיף NRE. ברבעון השלישי אלה הסתכמו ב-4.5 מיליון דולר ובמקביל החברה שרפה 17.5 מיליון דולר. נכון לסוף ספטמבר נותרו בקופתה 87 מיליון דולר ולמשקיעים רבים היו חששות מפני יכולתה להשלים את כל הפיתוחים עבור הלקוחות ללא גיוסי הון נוספים.
אינוויז גייסה 65 מיליון דולר לפני שנה וחצי אך הגיוס עורר כעס של המשקיעים כיוון שהיה בדיסקאונט עמוק של 20% על מחיר המניה בשוק וגרם לדילול משמעותי.
אינוויז, שהייתה החברה הישראלית הראשונה שהונפקה באמצעות ספאק לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר נסחרת כיום בשווי של כ200 מיליון דולר בלבד.